Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy…už dva dni tu projíždím žhavé téma nepovinné očkování. Nejsem jednoznačnš pro ani proti.
ALE…Kubíkovi jsou 3,5měsíce a jsme týden po prním očkování Hexou…nastala změna chování: předtím když byl vzhůru tak yl usměvavý, povídal..nyní mrzutý, uplakaný a občas jakoby ječí ale není to pláč. povídat přestal…a kt omu se nám ještě zhoršílo noční hajání..od 4 sebou ve spánku šije, budí se pláčem někdy i jekotem…prostě je celkově jinej.
Máte některá podobné zkušenosti???
už jsem toho dost pročetla a budu se snažit další dávku hexy oddálit a prevenar rozhodně odložit..néli zrušit.
ach jo ![]()
@zrzule23 Prevenar je nepovinný, napíchat musítě pouze InfanrixHexa a MMR (ale tu až na roce).
Ahojky nevim zda to je tím, ale do čtvrtka než přišlo druhé očkování hexou je nám kolem 4měsíce jsme měli hodné miminko a od té doby je přes den mrzutá, nemůže se ubrat a když tak zachvilku brečí ze spaní atd..je to na palici, taky si řikám zda je to tou hexou
nevim…vnoci naštěstí dobrý, ale chci spátky moje hodné miminko
![]()
Vpoctatě je to jak píšeš, taky povídala víc, a ted mě příjde neklidná, ani sem oni nevěděla, ted se jí nic bnelíbí hned knápe, brečí a ječí a taky pláče ze zavřenýma očima ze spaní–po první nic a to měla se synflorixem najednou a ted tohle
a měla jen hexu, nechtěla sem toho do ní moc cpát..
Můžeš dát hexu ve schématu 2+1, nevím teda jaké jsou časové rozestupy, ale ušetříte jednu dávku. Pokud by změna chování trvala, odložila bych to.
Případně můžeš dát infanrix hib, je šetrnější, ale chybí v něm obrna a žloutenka. Ještě existuje Pediacel, tam chybí jen žloutenka, kterou osobně považuju u batolat za zbytečnou.
Prevenar bych nedávala, pokud na očkování reaguje nestandartně.
MMR se dá odložit až před školku, nebo ještě dál, je to živá vakcína, takže rizikovější. Byla bych v dalším očkování dost opatrná a sledovala bedlivě další reakce, pokud by se to příště zhoršilo, už bych to odkládala důrazněji.
U nás jsme se po očkování rozloučili se spánkem a klidem od té doby byl neklidný a o pořádným spánku jsme si mohli nechat zdát jak přes den tak přes noc.. asi tak do 14m teď spí celou noc a přes den po obědě hodinku až hodinu a půl ale před tím děs a hrůza
No to nééé, naše první dítě spalo od porodnice 20minut deně a do 2let vubec
a vstávala ve 4 ráno a vnoci se stokrát budila..dnes (3.5)roku je to lepší,.ale do dnes spánek nepotřebuje..tak sem si užívala že druhé dítko je hodné a hlavně SPííí a jestli přestane ach jooo
ale po prvnim očkování byla vpodě tak jak je to možné ![]()
@evick2 píše:
U nás jsme se po očkování rozloučili se spánkem a klidem od té doby byl neklidný a o pořádným spánku jsme si mohli nechat zdát jak přes den tak přes noc.. asi tak do 14m teď spí celou noc a přes den po obědě hodinku až hodinu a půl ale před tím děs a hrůza
no tak to mě děsí…
Já prdim na no že jsem total kaput ale nějak se bojim okubíka, aby to nemělo nějaký následky… ![]()
mišanila@: přesně to je můj názor, zítra to zavolám
mudře.
stejně to musejí být svinstva když to takhle s mimískama zamává…četla jsem že obsahují různé rtutě, hliníky a tak… ![]()
MMR jsme odložili dr sice pyskovala ale se mnou nehla stačili reakce na předchozí takže zdarec mazec ![]()
Budem odkládat dokud to bude možné
Evicko tak to je přesně můj plán..jse zvědavá co mi na to řekne..myslíte že má cenu njaké neurologické vyšetření???
jsem tak trošku psychomatka…moc se o kubíka po prožitých událostech v rodině bojím… ![]()
Já myslím že cenu to má, měla jsem jít taky jak mi nespal přes den jako úplně mini miminko. S příštím dítkem budu očkovat v jiném schématu a pokud by se to opakovalo na neuro bych šla taky.
@zrzule23 Radši ani nechtěj vědět, z čeho všeho se to skládá. Já jsem po několika měsících studia, konzultací s různými doktory a chovateli zvířat (ta se taky očkují) a hovorů se svým svědomím nakonec očkování zavrhla - jednoznačně min. do nějakých čtyř let, kdy mi dítě samo bude umět říct, co ho trápí..
Takže toho bohužel vím o vakcínách víc, než bych chtěla
Ale výměnou za toto rozhodnutí teď spolu s právníkem řešíme spory se sociálkou, resp. SPrávním oddělením magistrátu, které řeší přestupky proti související vyhlášce a zákonu.. Když budu chtít dát dítě do MŠ, opět budu muset najmout právníka,.. Není to sranda a nikdy nemáš jistotu, ať se rozhodneš tak nebo tak - že jsi se rozhodla správně.. To bohužel zjistíš až časem..