Změna křesního jména

3.6.22 17:43

Změna křesního jména

Dobrý den, už od svého snad narození nesnáším své jméno konkrétně jde o Anita. Řeknu to takhle narovinu kdykoliv se mě někdo zeptá na jméno zaváham co té osobě říct, protože své jméno nerada vyslovuji. Úplně nesnáším když někdo řekne Anito, uráží mě to a zní to vždy jak kdyby na mě měl někdo zlost. Chtěla bych si příští rok na 18 změnit jméno na Laura zní to tak krásně a když někdo řekne Lauri Lauro mám z toho skvělý pocit. Vím že se platí 1000,– to není vůbec problém ale mám spíš strach co uvést do důvodu aby mi to opravdu schválili. Takže bych poprosila o nějaké účinné důvody. :-D Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3167
3.6.22 18:00

No co, že sis ke svému jménu nevybudovala vztah a nepřijala ho za vlastní.., stát se to může.. :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.6.22 18:00

Uved důvod pravdivý, takový jaký sem píšeš. Co potřebuješ vymýšlet za lži. Řekni, že ti maminka s tatinkem dali hnusné jméno, se kterým se neztotožnujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.22 18:05

@Aletta80 Nevím zda se počítá do důvodu, že můj otec co byl agresivní alkohol ho vybral a já s tím žít nechci protože kdykoliv mě někdo osloví Anito vždy mi to připomene jeho a to s ním už dlouho nejsem v kontaktu a ani o to nemám opravdu zájem. :? Myslíte že je možné uvést i tohle děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
3.6.22 18:08

Když ti se jménem Laura bude líp, jdi do toho :palec: Já bych si své jméno asi taky nevybrala, ale na změnu už jsem stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
3.6.22 18:18

Tak to každý vidí jinak, mně třeba „Laura“ přijde hodně tvrdé, agresivní. Anita mi přijde milé a zdrobnělé, což vlastně je (takže Anička; Ana/Anita jako chica/chiquita). Ale záleží na tobě, myslím, že ke změně křestního žádný extra důvod nepotřebuješ (prostě ti nevyhovuje). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5125
3.6.22 18:30

Nebylo by jednodussi si to jmeno pridat jako druhe? To by snad ani duvody chtit nemuseli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.6.22 18:53
@Laurinka34 píše:
@Aletta80 Nevím zda se počítá do důvodu, že můj otec co byl agresivní alkohol ho vybral a já s tím žít nechci protože kdykoliv mě někdo osloví Anito vždy mi to připomene jeho a to s ním už dlouho nejsem v kontaktu a ani o to nemám opravdu zájem. :? Myslíte že je možné uvést i tohle děkuji.

Ne, nikomu to nevysvetluj. Napiš, že s ním nejsi ztotoznena, nepřijala ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
3.6.22 18:55

Z praxe, změnit si jméno problém není. Do těch důvodu napiš pravdu, trošku se i rozepiš ne jednou větou nebo slovem. A nezapomeň, že budeš měnit všechny úřední dokumenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
3.6.22 19:22

Jméno si změnit můžete. Ale nevím, zda donutíte všechny, co vás léta znají pod tím starým, aby vás jím nadále neoslovovali. Zvyk je železná košile. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová