Zpožděná změna OP kvůli trvalému bydlišti

Anonymní
10.7.14 13:53

změna OP

Potřebovala bych poradit je to asi rok co jsme se odstěhovali s místa trvalého pobytu jenže tam nám hned po odstěhování zrušili trvalý pobyt a tak jsmenahlášení na úřadu takže mám neplatný op a teď po roce už mám bydlení kde si mohu trvalý pobyt zase nahlásit a tak mě zajímá co mě čeká jestli za to budu hodně platit a jestli ztoho budou nějaké problémy že chodím asi rok s neplatnou občankou. prosím o zachování annonymity. Vím že jsem to měla řešit už dříve to slyšet nepotřebuju. děkuji za rady

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
10.7.14 13:56

Dost zalezi na konkretnim urednikovi. Nedelala bych si tezkou hlavu a proste to sla vyresit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.14 14:04

Jednomu známému se to stalo taky, tedy něco podobného…co vím tak měl taky strach a nakonec zaplatil cca 100,– je to dávněji sice, ale čím dřív tam zajdeš tím lépe..kromě té pokuty problémy neměl..zavolej tam a budeš mít klid :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
10.7.14 14:05

Já nechápu proč máš neplatenj OP? Máš tam jako trvalý bydliště napsanej magistrát, ne? :think: Nebo to tak nefunguje? Ale jinak jde o to, co máš nahlášeno na úřadech jako je sociálka, úřad práce, živnosťnák, finančák, zdravotní pojišťovna, jestli tam to máš správně a jde jen o tu občanku, tak myslím že to žádná velká pokuta nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.14 14:08

Podle mě tam má zakladatelka napsaný ten trvalý pobyt co jí zrušili, aby tam měla magistrát musela by tu občanku jít změnit už předtím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
10.7.14 14:12

Neboj se toho, hlavně se s úředníky nehádej, spíš dělej blbou, že jsi netušila, že to musíš změnit a že s emoc omlouváš za chybu a že jim děkuješ za upozornění… (prostě maž mde kolem huby)
Já jsem měla obdobně neplatný řidičká asi 3 roky :roll: netušila jsem, že se změnou trvalého bydliště musím změnit i řidičák, bylo to za 50kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
10.7.14 14:28

Jo, delej blbou ;) Ja menila ridicak asi rok a pul po svatbe (zmene prijmeni, bydliste atd.) a platila jsem asi stovku, i kdyz jsem dostala poradne vypeskovano :) Jenze ja ho fakt vubec nepotrebovala, nejezdila a zapomnela jsem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
10.7.14 14:32

Já neplatila nic… měla jsem to to jako ty. 2 roky na OP jinou adresu (město stejné, jen jiné číslo popisné) a tak jsem se na to vyprdla. Nic jsem neplatila a jen se se mnou dohadovala, že je má OP nahlášená jako kradená. Tak jsem na ní čuměla jak tele. Ale jinak teda nic. Brácha za to kdysi platil 100 kč pokutu. Asi jak na koho narazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
10.7.14 14:45
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit je to asi rok co jsme se odstěhovali s místa trvalého pobytu jenže tam nám hned po odstěhování zrušili trvalý pobyt a tak jsmenahlášení na úřadu takže mám neplatný op a teď po roce už mám bydlení kde si mohu trvalý pobyt zase nahlásit a tak mě zajímá co mě čeká jestli za to budu hodně platit a jestli ztoho budou nějaké problémy že chodím asi rok s neplatnou občankou. prosím o zachování annonymity. Vím že jsem to měla řešit už dříve to slyšet nepotřebuju. děkuji za rady

Hele - ať to dopadne jakkoliv co se poplatků týče - řeš to teď a ne potom. Pokud tam sankce bude, tak to určitě nebude později míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová