Změna pohybů ve 23. týdnu

59
27.1.26 20:46

Změna pohybů 23.tyden

Jsem ve 23. Týdnu, pohyby cítím od 17. týdne, kdy to bylo jen takové slabé jemné, po druhém screeningu (vše bylo v pořádku) se malej rozkopal pořádně, během dne, po určitých jídlech, kolem 10 večer, byla tam určitá rutina. Od neděle se ale něco změnilo, pohyby byly v neděli slabší, ale ještě během dne a noci byly. V pondělí celý den snad vůbec nic, už jsem si říkala, že pojedu k dr (další kontrolu mám 5.2.), ale po půlnoci a k ránu se ozval, dokonce ještě kolem 2 hodiny dneska. Vše je ale slabší než bylo předtím, a teď večer zase nic. Už tak se mi v noci špatně spí, natož když přemýšlím jestli je s ním vše v pořádku. Myslíte, že se mám znepokojovat? :( když jsem v 15.t byla u dr skrz špinění připadala jsem si jako bych ji otravovala, tak zas nechci úplně plašit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1349
27.1.26 20:52

Neboj, já jsem to měla úplně stejně. Je možný, že se prcek otočil jinak, nemusí to hned znamenat nic špatného. Důležité je, že cítíš pohyby. :hug: neboj a nestresuj se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5467
27.1.26 21:07

Ve 23 TT je to normální. ;) Jinak se natočí, kope někam, kde to není tak citlivé, nebo to tlumí placenta, která taky roste a třeba se někam vytáhne. Neřekli ti na II. screeningu, kde ji máš? Pak bude pravděpodobně ještě útlum v posledních týdnech, protože to už zas nebude místo na pořádné kopání. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10986
27.1.26 21:33

Ma tam jeste spoustu místa na veletoče, mohl se jinak otočit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.1.26 21:39

@TRG a @citlivaduse Díky holky, je to takové to vymodlené mimčo, pár problémů na začátku a teď jsem byla ráda, že každý den o něm vím. Na ultrazvuku i screeningu vše ok, placenta je vzadu. Na každým ultrazvuku se pěkně nakrucoval :) tak mě to jen zarazilo. Nechci kvůli každému píchnutí utíkat k dr, ale zas nechci něco zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10986
27.1.26 21:43
@Andy880 píše: Více

Měla jsem obe těhotenství s problémy, takze ti rozumím. Kluci se mi v tomto obdobi jeste různě točili, takze nekdy me to taky znervoznovalo. Ale nikdo ti případně hlavu neutrhne, pokud se nechas zkontrolovat. Raději zbytečně, než nevo zanedbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6004
27.1.26 21:58

Jako upřímně u druhé dcery jsem šílela pořád! Jeden den jsem myslela, že se prokope ven a druhý den ani ťukaneček a tak to bylo až do porodu.
Ale ve 23tt je to běžné, miminka se tam různě ještě točí a pohyby nemusí být cítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
27.1.26 22:41

@Markéta188 vážně děkuji za uklidnění, snažím se nestresovat, ale to víte strach je tam pořád a vím že bude i po narození to je hold úděl maminek 🤷🏻‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky