Změna práce a následné plánování těhotenství.

Anonymní
16.5.25 11:00

změna práce a plánování těhu

Ahoj, vzhledem k citlivosti tématu, díky za anonym. Přemýšlím o změně práce. Aktuální práce mi už nic nedává a necítím se tam moc dobře. Práce, kterou bych chtěla, je taková má vysněná. ALE, táhne mi na 35 a je mi jasné, že cca za rok, už budeme muset začít řešit prcka. To jediné, co mě brzdí je, že mi je vůči novému zaměstnavateli blbý, tam nastoupit už s tim, že za rok bych mohla být těhotná. Smlouva je na rok a bojím se, že si je tam naštvu a nebudu se pak mít kam vrátit po mateřský + si u nich zavřu dveře. Na druhou stranu už bych opravdu chtěla nabírat zkušenosti. Řešila jste některá podobnou situaci? Případně děkuji za jakékoliv reakce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
16.5.25 11:12
@Anonymní píše: Více

A na co čekáte s tím dítětem? Já bych si ho pořídila teď, ve stabilní práci, a na tu novou se vrhla až poté, během RD se můžeš dovzdělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68974
16.5.25 11:14

O dítě jsme se snažili hodně dlouho a za tu dobu jsem měnila práci dvakrát. Ač se ke svým zaměstnavatelům chovám korektně, za svůj život jsem dávno dospěla k přesvědčení, že já a moje potřeby budou vždy na prvním místě.
Dite nemusí přijít hned a i kdyby jo, vyhodit té taky nemusí. Dělej, kam tě srdce táhne, ať jednou nelotujes, žes to mohla zkusit a nezkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.25 11:14

Jo, řešila.
Nešlo tedy o to, že by mi stávající práce nic nedávala. Ona mi ničila život a kdybych ji nezměnila v těch letech, tak už asi nějakou slušnou práci neseženu.
Takže jsem si našla novou, vydržela tam rok a plánovala otěhotnění. A zjistila jsem, že mám problém, kde ten rok v nové práci hrál časově dost zásadní roli.
Ale asi bych to neudělala jinak, ta předchozí práce byla neslučitelná se slušným životem, po 15 letech tam lidi byli zdravotně na odpis.

• Citovat
  • Upravit
5622
16.5.25 11:16

Pokud chcete prcka začít řešit až za rok, tak ti nic nebrání tomu začít pracovat a o dítě se začít snažit hned jak budeš mít po tom roce další smlouvu.

Já práci teď nedávno měnila už s tím, že doufám že než mi skončí smlouva na rok, tak budu už těhotná. Mám akorát po zkušebce a za chvíli budeme řešit IVF, takže rozhodně nic neplánovaného.
Jinak zaměstnavatelé jsou děsní fanoušci dávání smluv na rok, tak se pak nemůžou divit když jim někdo po tom roce odejde. Z toho bych si hlavu fakt nedělala, kor pokud plánuješ pracovat až do nástupu na MD. Pokud bys chtěla podepsat smlouvu a pak co nejdřív otěhotnět a s počůraným testem jít rovnou na neschopenku, tak to by svi*árna na zaměstnavatele byla, pokud ale po roce práce otěhotníš a další půlrok v pohodě odpracuješ, tak nevidím morální problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.5.25 11:25

Začala bych dítě řešit hned a ne až za rok. Nevim, na co čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
16.5.25 11:38
@pikola píše: Více

Taky ne. Nemusíme tu rozjíždět debatu na téma „stará matka“, ale pokud založení rodiny nebrání okolnosti jako koupě bydlení, probíhající rekonstrukce apod., tak fakt není na co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7356
16.5.25 11:39

Začala bych řešit do dítě hned.. nejsi nejmladší.. můžeš otěhotnět za měsic, dva tří.. ale taky za dva roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
16.5.25 11:41

Jako nevím v 35 letech na co čekáš se snažením? 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
16.5.25 11:41
@unuděná píše: Více

Ani bydlení není překážka, za mě čím dřív, tím líp. Fakt není na co čekat, vlastní zkušenost. Pořád jsme to posouvali, pak to nešlo a být skoro ve 40 matkou fakt nechceš. V tomhle věku jde za mě i práce bokem, mladší už nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3789
16.5.25 11:48

Jseš stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
16.5.25 12:00

Řešíš neexistující situace. Kde bereš jistotu, že za rok budeš těhotná? Bude ti šestatřicet, to není málo na početí.
Brala bych tu práci, podle mě, není o čem uvažovat. Řešení coby kdyby těhotenství si nech na dobu, až to bude aktuální.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
16.5.25 12:09
@Sadman píše: Více

Co ty se do toho pletes? Jako chlap se do jeji situace vubec nemůžeš vcítit.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
16.5.25 12:14

Zakladatelko, tady se moc empatie nedockas, jsi na webu pro matky.

Za me do prace klidne nastup, uvidis, jak to tam bude vypadat. Jestli prace bude tak super a vysnena, určitě ti ulehčí opetovny zacleneni do prace behem rodicaku. Pokud tam ty možnosti nebudou, tak te to s nástupem na rodicovskou stejne prestane bavit a prehodnotis svoje priority.

A nenech si vnutit, ze jsi stara, tady by nekteri zenam po tricitce rovnou rozdavali pytle…

• Citovat
  • Upravit
1782
16.5.25 12:16
@Sadman píše: Více

Na tyhle chlapský kecy od týpka s upocenýma gulama jsme tu čekaly :zed: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat