DPČ a paragraf/nemocenská/dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží v jaké výši bude výdělek. U DPČ se platí odvody od 4500 a u DPP od 11 499. Myslím, že pokud počítáš s případnými dávkami nemocenského pojištění a pripadnou dovolenou, tak jsou tyto dohody nevýhodné. Hlavně pokud jdeš z klasické pracovni smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luwica ja mam krom toho ID 3.stupně, ale žádná sláva to není. Rozhodne ne takova, že by člověk mohl byt jenom s tím doma. Tam ty odvody budou zase jiné protoze sociální i zdravotní se započítává.
Ale jde mi hlavně o tu nemocenskou a paragraf
![]()
- Citovat
- Upravit
Ale pokud nebudeš mít z té dohody odvody, tak žádna nemocenská nebude. Navíc si zaměstnavatel může pohlidat, aby nepřekročil limit a nemusel ty odvody platit ani on. To že máš ID znamená pouze to, že se ti odvod na zdravotni nebude muset zvýšit na minimální odvod, pokud by byl příjem nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ať tě místo na DPČ zamestna na zkrácený úvazek. Jestli to není nějaká lrvárna, tak s tím nebude problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak nově je pouze vznik nároku na dovolenou. Všechno ostatní odjakživa bylo při splnění podmínek výdělku. Ale zkrácený úvazek je vždycky větší jistota.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
No, toho sežene i na dpc, co mu prinese to, ze by byl na pp?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše: VíceČlověk by řekl, že doba „drž hubu a krok nebo před branou čeká 30 dalších“ už je 15-20 let pryč
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Yasmen píše: Více
Ano, u specializovaných práci rozhodně, u těch „obycejnych“ zas až tak nemusí, dokud nema problem ty zamestnance nabrat. Ano, když se mu nekdo osvědčí, tak je na miste mu ty lepší podminky nabidnout, ale jinak stejne nema jistotu, ze se mu prihlasi jen ti kvalitni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak řekla bych, že u DPČ i DPP nemáš jistoty vůbec žádné. Dokonce ani tu, že si tu práci udržíš., protože ukončení tohoto poměru /z obou stran/ je velice jednoduché a rychlé. Jít na tohle z HPP na dobu neurčitou, mi připadá dost odvaha. Ale dnešní mladá generace odvážná je, já už k ní nepatřím. Na DPP mám pouze brigádu, to je super. Je tam nově nárok na dovolenou, kterou mám po každých odpracovaných 80 hodinách proplacenou. Jinak nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anik píše: Více
No takhle. Ono ja si jsem tak na 99% jistá, že do te práce, kde jsem teď bych se mohla kdykoliv vrátit. Proto nad tím uvažuji, protože vím, ze kdyby to nešlo ze me vezmou zpět. U toho DPČáře, ten si je samozrejme vědom, že na mě Jako ozp by mohl dostat nějaké dotace ale podle me asi jenom u klasického úvazku, na dohodu nevím. Zkusím ještě pozjistovat jak to je. Tam bych mela stejne nejspis nastup az od srpna protoze červenec mam v plánu pokrýt dovolenou z nynější práce, ani bych to nemela jak udelat dva měsíce co se týče deti. Nam jede skolka jenom 3 týdny v srpnu ale školák uz je proste doma. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
zajímá mě jak je to po novém u dohod?
Vím, že loni se to nejak měnilo, zajímá mě, jestli s DPČ nebo i DPP je nárok na nemocenskou, dovolenou, paragraf na děti?
Jde mi o to, že mám možnost změny práce na lepší. Ale šla bych z HPP na neurčito na nějakou dobu, nejspíš pár měsíců na DPČ.
Potrebuju mit ale nejakou jistotu, ze můžu na paragraf nebo případně jít na nemocenskou. Nerada bych byla uplne bez penez v takových případech a všichni víme, jak to s dětma bývá. Jak to prosím je?