Mzda začínající sestry, počítají se odpracované roky z jiné práce

Anonymní
14.5.25 18:30

mzda začínající sestry

Dobrý den,

Pracuji jako sociální pracovnice s romi a s lidmi bez domova a přístřeší (cca 6 let). Dodělávám si dálkově vyšší odborné vzdělání jako všeobecná diplomovaná sestra. Nějak nemám jasno v tom, jak na mě bude pohlíženo ve financích, když budu ve zdravotnictví začátečník. Myslíte, že se mi budou počítat předchozí odpracované roky nebo ne?
Děkuji za názor :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
14.5.25 19:05

Možná částečně. Jako práce s lidmi. Každopádně to je lowcost sestra.

Absolventi oboru vzdělání Diplomovaná všeobecná sestra jsou připraveni samostatně poskytovat celostně zaměřenou ošetřovatelskou péči prostřednictvím ošetřovatelského procesu dospělým i větším dětem ve zdravotnických zařízeních, zařízeních sociální a komunitní péče. Dále pak se, ve spolupráci s lékařem, podílet na preventivní léčebné, diagnostické, rehabilitační, neodkladné a dispenzární péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.25 19:13

Low cost?!😁 Tím mi chcete říct, že sem jako míň než všeobecná sestra s Bc. titulem? 😁

• Citovat
  • Upravit
26857
15.5.25 05:09
@Anonymní píše: Více

To určitě ne. Budeš plnohodnotná samostatně pracující sestra.
Termín lowcost jsem u zdr. sester ještě neslyšela, ale i kdyby se používal, spíše to sedí na praktickou sestru („jen“ s maturitou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.25 23:07

Ne, u sestry se počítají roky do tabulek jenom jako práce sestry. Předchozí roky v práci ne, kdyby jste byla sanitářka tak se Vám roky v práci započítají.
S tou VOŠ budete ve státním v tabulkách jako bakalářka, ale v soukromém zařízení můžete být hodnocena méně. Přece jen je to nástavba na střední školu. Jsou v tom strašný zmatky no. :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat