Nepřijmout těhotnou do práce?

Anonymní
13.5.25 10:23

Nepřijmout těhotnou?

Prožívám morální dilema a poprosím o vaše názory. Dlouho jsem zvažovala, že přijmu zaměstnance, mám extrémně moc práce, k tomu malé dítě a se známou účetní jsme propočítaly, že to v pohodě zvládnu. Hledala jsem dlouho, nakonec jsem se domluvila s jednou, kterou trochu znám a měla by od pondělí nastoupit. Bohužel jsem se od kamarádky, která pracuje jako sestra na gynekologii, dozvěděla, že je těhotná a ptala se, jak je to pak s nemocenskou, že má náročnou práci, tak jí gynekolog řekl, že uvidí, jak to bude zvládat a případně ji napíše. Jsem fakt naštvaná, přijde mi, že mě jenom využila, aby měla placenou neschopenku a přemýšlím, že jí zavolám, ať v pondělí nechodí. Zase na druhou stranu ona neví, že já to vím a vlastně to není důvod k nepřijetí. Jak byste to řešili vy? Děkuji ;)
Poprosím anonymně, ať to tady proti mně pak někdo nevytahuje :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33587
13.5.25 10:31
@Anonymní píše: Více

Hm, to je blbá situace. Ty potřebuješ někoho, kdo ti hned neutěče, což u ní asi za chvilku nastane. Asi bych jí zavolala a na féra se jí zeptala jak to tedy je. Nemusíš přece říkat od koho máš info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.25 10:36
@arinecka píše: Více

Přesně tak a představa, že mi třeba po třech dnech přinese neschopenku, to mě dost děsí :oops:

• Citovat
  • Upravit
2718
13.5.25 10:36

Pokud se už preventivně ptala na neschopenku, tak bych ji nebrala. Jinak bych problém neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.25 10:38
@Yasmen píše: Více

To mi na tom všem vadí nejvíc, přitom práce to není nijak fyzicky náročná, vykonávala jsem ji ještě v den porodu.

• Citovat
  • Upravit
633
13.5.25 10:46

Problem vidím v tom, co ji řekneš za důvod. Setra to vubec neměla říct, je to porušení tajemství.. takže můžeš ty sestře způsobit vyhazov.. Nemocenská nejde pak z tvé kapsy, takže bych ji dala šanci a v nejhorším si budeš muset najít náhradu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
13.5.25 10:47

A není to náhodou lékařské tajemství když ti to tak hezky vyslepičila? Mně by se situace taky nelíbila na tvém místě, prostě ji zavolej a něco si vymysli proč nechceš aby nastoupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.25 10:48
@Musulka12 píše: Více

Ale jde z mojí kapsy prvních 14 dní.

• Citovat
  • Upravit
4054
13.5.25 10:49

A vy uz mate sepsanou smlouvu?
Ji muzes rict, ze jsi sehnala nekoho vhodnejsiho a at v pondeli nechodi.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
13.5.25 10:50

To ano, ale pak uz ne.. Jako zásadní problém vidím důvod nepřijetí.. Mate uz podepsanou smlouvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
13.5.25 10:51

14 dni je dost penez za nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
13.5.25 10:52

a jde o smlouvu? nebo bude treba jen vypomahat na dpp? Jako primarne je to svinarna od ni. Jeste pochopim korporat, kde se to smazne a nikoho to neboli, ale teda zivnostnicka, ktery musi propocitavat jestlki si vubec nekoho muze dovolit? Hnus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
13.5.25 10:53

Zavolej, ať nechodí, řeš sebe a své potřeby, ne ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
13.5.25 10:54

tak od toho je zkusebni lhuta pro obe strany. Ani nemusi byt duvod. Osobne jsem pro zruseni jeste predtim, nez vubec nastoupi. Zbytecne komplikace pro zakladatelku. Nejake ochranne lhuty atp budou jeste nahravat na smec te tehuli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
13.5.25 10:54

To je přece známá věc, že se s počůraným testem chodí hned na neschopenku :roll: Pozvi jí na pohovor a uvidíš, co z ní vypadne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat