Dovolená a chyba na výplatnici – nutno zažádat o opravu?

Anonymní
12.5.25 15:34

Chyba na vyplatnici - nutno opravit?

Dobry den, v praci mam zkraceny uvazek a v takove appce se asi neco na personalnim nastavuje neznam presne podminky. Ale asi je nekde neco spatne..vratila jsem se po RD a treba dva mesice jsem mela nejaky ppcet dovolene a najednou se mi snizil ale pritom ja zadnou necerpala. Samozrejme se obratim na personalni..ale chci se zeptat na tu vyplatnici. Je tam rozdil v dovolene napr 10 hodin mezi tou predchozi a nynejsi… Je to velky prusvih? Jak se to opravuje? Nebo mit spatne dovolenou na vyplatnici nevadi? (Nevim na ktere to je blbe a personalni nemam vedle v kancelari..) dekuji za info

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
107
12.5.25 15:39

Moc nerozumím vašemu dotazu… Nicméně nejedná se třeba o dovolenou z loňska, kterou bylo nutné do konce dubna dovybrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
12.5.25 16:02

Zůstatek dovolené na výplatní pásce je zejména informativní údaj. Pokud došlo k chybě lze v systému opravit a další měsíc už bude správně. Nemá to vliv na výpočet mzdy, daně, odvody atd, to pouze čerpání.
U nás třeba periodicky dostaneme zprávu ať si zůstatek dovolené na pásce zkontrolujeme a nahlásíme případně nesrovnalosti. Zavolej, zajdi nebo napiš na mzdovku či personální u vás ve firmě

Edit, doplneni - to ci vidis na pasce ted je to co maji v systemu a berou jako spravny udaj. kdyz nevis proc je to mene, ozvi se a ptej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35956
12.5.25 16:16

Mzdovka to může opravit v dalším období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69018
12.5.25 16:24

Mám taky zkrácený úvazek a občas systém hapruje, v únoru se mi tam objevilo navíc 100 hodin. Personální jsem upozornila, původní výpočet byl správně. Možná by se to s dalším měsícem utrepalo samo, ale kdyz nevím, tak se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.5.25 07:01

Dobry den, prosim, zatim nevim kde je chyba..ale pokud by ty udaje v pc a na vyplatnici byli proste prepsany na spatny soucet hodin..tak lze to opravit i po dvouch mesicich? (Dovolena) proste se neco u toho zkrc. uvazku aktualizovalo a najednou zmizelo par hodin doovlen ktere jsem necerpala..dekuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat