Do práce i se špatným zdravotním stavem?

Anonymní
12.5.25 09:00

Do práce i se špatným zdravotním stavem

Zdravím chtěla bych se zeptat jsem po nehodě na motorce laparoskopické operaci močového měchýře, ale jinak jen potlučená a pár narazeninama. Dnes ráno jsem odešla na revers jelikož za mě nemá kdo udělat práci a jsem ve zkušební době tak ležím doma a pracuji sice v bolestech, ale snažím se dělám telefonní operátorku. Doma mi řekli že by tohle nikdo neudělal jaký na to máte názor vy? Řešili by jste to taky tak nebo nechali vedení na holičkách?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17420
12.5.25 09:02

Taky jsem se kvůli práci všemožně přemáhala. zpětně hodnotím jako nepřiměřenou obět. dnes už bych to nedělala. jsem sice v práci, ale bolí mě v krku a říkám si, jak jsem blbá… zdraví máš jen jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
12.5.25 09:03

Blázníš? Normálně bych si nechala vystavit neschopenku a ležela v léčila se. Zdraví na prvním místě, já bych teda uvažovala i nad tím reversem, zda je to dobrý nápad. Nemocnice nemusím, ale pro klid bych tam třeba den dva na pozorování zůstala. Ale práce, to by mě ani nehlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 09:06

Kdybys byla ředitelka nemocnice Bulovka, tak bych to i pochopila, ale telefonní operátorka a máš pocit, že bez tebe se to tam položí? Neblbni, nech si vystavit neschopenku a vyléči se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
12.5.25 09:10

Jsi blázen, zdraví je na prvním místě, bez něho není nic. Kdysi jsem byla taky taková, ale postupem času mě to přešlo. Nikdo to neocení a sobě jen přitížíš. Trochu chápu tu zkušebku, nevím v jaké jsi situaci.

• Citovat
  • Upravit
13774
12.5.25 09:14
@unuděná píše: Více

Ono asi spíš jde o to, že je ve zkušební době a hrozí, že ji po neschopence vyhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
672
12.5.25 09:16

Hele osobně si po nějakých 20 letech jako pracující myslím, že to nikdo neocení. Rychle si zvyknout na jakýho blbce navalit práci, kdo bude dělat i při nemoci/přesčasy atd. A ještě ho pomluví, že dělá i v nemoci protože je hamty hatmy, blbej a nebo nemá žádnou jinou náplň života. A když na to přijde, tak člověka nahradí bez mrknutí oka. Takový to, že to nemá kdo jiný dělat jsou kecy. Každej je nahraditelný pokud teda neděláš nějakou práci ve vesmírný stanici třeba :lol:
Jestli se bojíš, že tě vyhodí ve zkušebce, fakt to můžou a nemusí. Máš úraz to je pochopitelný, že jsi doma je to jiný než když člověk dělá týden a hned se hodí doma se zády třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 09:18
@AnastazieB píše: Více

Tak vyhodit jí mohou klidně už teď, nejspíš pár dní na té neschopence byla (hospitalizace) :nevim: Na druhou stranu sehnat práci telefonní operátkorky není žádná atomová věda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1559
12.5.25 09:22

Pokud je pro tebe ta prace tak dulezita, tak asi proc ne, je to konec koncu tvoje rozhodnuti, zda ti to za to stoji. Pokud je to jen proto, ze tu praci nema kdo udelat, tak bych to nechala byt. Pokud nekoordinujes transplantace organu, tak ta prace opravdu pocka.
A pokud je tak zasadni pro fungovani/zisk tveho zamestnavatele, je zcela obvykle, ze v pripade nenadale udalosti, jako je tato, ji zastoupi ono vedeni, nebo proste kdokoli, kdo vi aspon v zakladu jak na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.25 09:29

Tak to záleží, jak se cítíš, jaké máš problémy a jak zvládáš pracovat z domova ne?
Tohle je hrozně individuální.
Manžel po úraze, taky ležel doma v posteli a pracoval z domova. To ještě bylo před Covidem, takže mu to museli schválit až někde v…, aby mohl do systému. Připojoval se dle možnostech na porady (pokud se na to cítil - tým byl informován) a 1-2× za 2 týdny pro něj někdo přijel pod barák, pomohl mu nasoukat do auta, v práci ho obložili, položili, sekretářka mu dělala poskoka a on pracoval co byla potřeba a nešlo to udělat z domova a hotové to být muselo. :nevim:
Ale to je každého věc. Být ve zkušební době, tak asi o tom uvažuji více a jinak. Operátorka zřejmě se dá ok nahradit někým jiným. To musíš vědět ty, jak to máte nastavené, atd…

Já zase poměrně v pohodě mohla pracovat i z nemocnice. Opět blízcí to věděli, takže nevolali 100× za den, vše s respektem k mému zdravotnímu stavu a limitům. atd… Ale nějak velmi omezeně se to dalo. Operátorku bych ale dělala těžko tedy.

Příspěvek upraven 12.05.25 v 09:37

• Citovat
  • Upravit
805
12.5.25 09:34
@AnastazieB píše: Více

Tak telefonní operátorka je to nejpodřadnější zaměstnání, takže určitě jinou a lepší práci najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.5.25 09:43
@MartinL45 píše: Více

A copak děláš ty za práci když operatorka je podle tebe podradne povolání? Doufám že jsi minimálně ředitel korporátu, když už urazis? Co je podle tebe ještě podradne povolání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.5.25 09:46
@Helis88 píše: Více

Já myslím, že to bylo myšleno spíš tak, že na tuhle pozici vezmou každého, kdo umí slušně mluvit a každý, kdo může, odtamtud co nejrychleji mizí za „lepším“, čili vyhodí jí tady, chytne se hned někde jinde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.25 09:48

@Pajjjina Tak záleží na situaci ne? Člověk by měl umět říkat ne, ale taky je dobré zvážit kdy to říkám. Samozřejmě každý je nahraditelný. My tedy oba s manželem se aktuálně vezeme na vlně, kdy čerpáme, co jsme „nalili“ za ty roky (a ano někdy to byla práce v nemoci, někdy to byl přesčas, někdy to byl den o dovolené - vše má samozřejmě nějaké hranice) a dobrý. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.25 09:48

@Helis88 Není to spíš myšleno tak, že na pozici operátorky vezmou každého, kdo umí mluvit, mít výsledky a zvládne to psychicky?
Pozici operátorky sežene zřejmě jinde, hlavně pokud je šikovná. :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat