Nemám důstojnou mzdu

Anonymní
12.5.25 13:42

Nemám důstojnou mzdu

Prosím anonym, citlivé osobní údaje.
Jsem státní zaměstnanec, práce psychicky náročná, pro laickou veřejnost možná „dream job“, pro mě hlavně spousta papírování. Mám dvě vysoké školy, velkou zodpovědnost. Když si vezmu měsíčně dvě služby, dostanu něco přes 42 tis. Kč. Teď jsem si na internetu přečetla, že jsem mezi cca 60% zaměstnanců, kteří nedosáhnout ani na důstojnou mzdu (Brno - hrubá mzda by musela činit asi 55 tis., já mám 50). Teď mám teda úplnou depku, i když to, že vydělávám málo, jsem samozřejmě věděla. Je na tom někdo taky takhle blbě?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
12.5.25 13:46
@Anonymní píše: Více

Je na tom takhle blbě 60 % lidí, sama sis odpověděla :mrgreen: Průměrná mzda a medián je ale sakra rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17309
12.5.25 13:48

A co ti na tom přijde nedůstojného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10803
12.5.25 13:55

Opravdu máš dvě vysoké školy 8)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
12.5.25 13:56

Jsi troll nebo co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
12.5.25 14:01
@azaleila píše: Více

Precetla si clanek
https://medium.seznam.cz/…lokdo-147291

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
12.5.25 14:09

Ano, je to ostuda, že vláda nedokáže zaplatit důstojně své zaměstnance.
Ale opravdu je 50 tisíc hrubého nedůstojná mzda? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
12.5.25 14:12

Podle takové průměrné mzdy to má opravdu více než polovina lidí. Já jsem tedy také jedna z nich, ale nestěžuju si, myslím, že se mám dobře :lol:. Na srovnatelném místě bych měla více peněz asi možná v Praze, že tam jsou celkově vyšší mzdy, ale i v našem městě vím, že se srovnatelné pozice pohybují klidně o 5-10tis méně… Až budu mít 50 jako Ty, tak si budu připadat jako královna :mrgreen: Jako článek a srovnání je jedna věc, ale přece všichni víme, jak to je ve skutečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
12.5.25 14:13

22 500 Kč hrubého mají třeba ženy na lince Bílého kruhu bezpečí.
Podobnou mzdu mají zapisovatelky na soudech.

Mnoho lidí nemá zdaleka důstojnou mzdu.
A mnozí mají i nedůstojnou práci.

Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
12.5.25 14:21

Jako jak blbě? Že má dvě dvě vysoké školy a plat 50 hrubého? Tak to nikoho takového neznám, ale znám osobně jednoho pána, který má jednu VŠ a hrubého kolem 35, takže ten je na tom ještě hůř a ještě jednoho opět pouze s jednou VŠ, který má asi tak 150 čistého, sám neví přesně, výplatnice už roky nesleduje, takže ten je na tom o dost líp :mrgreen: je mně ale záhadou, na co vám tahle informace bude :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
12.5.25 14:25
@SaxaL píše: Více

A pak vám tady na emiminu budou tvrdit, že za minimálku dneska nikdo nepracuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
12.5.25 14:26

Já mám 3 vysoké, takže důstojnou mzdu mám. :) Ale třeba můj otec nemá vysokou ani jednu, a bere víc jak já. A co jako? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.25 14:33

Mám jednu vysokou školu a mám přes 4i hrubého. Deprese nemám, jsem spokojená

• Citovat
  • Upravit
14609
12.5.25 14:35

Já nevydělám ani tolik, co ty, ale moje práce mě baví, uživí a má zase jiné benefity, jako např. velice flexibilní pracovní doba a 100% HO. Nedůstojně si tedy nepřipadám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dynamitka
12.5.25 14:36

Vždyť tě nikdo v té práci za nedůstojnou mzdu nedrží, ne? Mám taky vysokou školu, plat mám také „nedůstojný“, ale práce mě hodně baví a když něco řeším s dětmi, vyjdou mi vstříc, mám v tomto určitou flexibilitu, takže tam zatím budu i za tu nedůstojnou mzdu :jazyk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat