Home office (Sokolovsko) práce - jde sehnat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Home office práce - jde sehnat?
Ahoj holky,
Sháním už 4 měsíce práce na home office a stále nic. Odesláno desítky životopisů, i na pozice které mi nejsou úplně blízké (hlavně obvolávání klientů) a už jsem z toho nešťastná.
Firma kde jsem poslední 3 roky pracovala v administrativě musí končit výrobu pro nedostatek zakázek, já jsem bohužel byla v první vlně výpovědí, protože jsem dělala na oddělení nového vývoje které samozřejmě končí dřív. I když jsem práci ze začátku neměla ráda, po roce si všechno sedlo, začalo mě to bavit a hlavně jsem to měla hned za barákem a měla jsem tak dost časových možností se věnovat koníčkům (hlavně tomu živému).
Jsem teď samozřejmě na úřadu práce, dokončila jsem i úspěšně rekvalifikaci (grafik), protože jsem hodně kreativní člověk. Bohužel na jakoukoliv kreativní práci z domova se ne a ne dostat a u nás v okolí taky nic není abych získala víc zkušeností. Každý den posílám životopisy a obepisuju všemožné firmy a pomalu se začínám smiřovat s tím, že asi stejně skončím zpátky ve fabrice.
Asi se z toho potřebuju hlavně vypovídat, ale třeba tady zkusím i štěstí a někdo bude vědět o něčem zajímavém kde bych mohla začít 😊
Jen podotýkám že kde o oblast Sokolovsko, ale pokud bude práce home office, jsem ochotná se jet na několik dní zaučit třeba i do jiného koutu ČR.
Zajímá mě hlavně oblast grafiky, správy sociálních sítí, marketing, administrativa, cokoliv aspoň trochu kreativního, ale v současné situaci už budu ráda snad za cokoliv.
Díky všem, Káťa
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já jsem grafik / animátor, takže posdílím svojí zkušenost, třeba ti to k něčemu bude. Z mých zkušeností si myslím, že ti žádný zaměstnavatel nebude chtít dát hned plný home office, protože pořád mezi zaměstnavateli přetrvává taková ta myšlenka, že když je někdo na HO, tak nic nedělá a fláká se.
Většinou se ale dá domluvit na docházení do kanclu + třeba 1 nebo 2 dny v týdnu homeoffice. Pokud vidí tvoje výsledky a vidí, že doma uděláš stejný nebo větší kus práce, než v kanclu.
Pokud chceš pracovat plně z domova, asi budeš muset být OSVČ a pracovat s firmami externě. Pro zaměstnavatele je to lepší, protože tě nemusí platit furt a ani se nemusíš bát, že se doma flákáš, protože tě platí od zakázky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Full remote čerstvě rekvalifikovanému novému zaměstnanci nikdo příčetný nedá, to se vrať do reality.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
By mě zajímalo, co je na administrativě kreativního (sama to dělám). Nemyslím si, že pro to co popisuješ v posledním odstavci, snad kromě tý administrativy, máš dostatek zkušeností. Znova práci za barákem asi neseženeš, takže minimálně pro začátek bude třeba slevit z požadavků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zrovna v podobném oboru dělám (lokalizace) a na rovinu - full HO ti nikdo nenabídne hned. Normálně nastup na klasický plný úvazek s tím, že prvně zjisti jestli je HO firma vůbec nakloněná a pokud ano, tak to zpravidla po nějaké době firma umožní.
Ačkoliv jsem já full HO (ale to taky nebylo ani zdaleka hned, až kolem covidu to začalo jít), tak je to tím, že jsem ve firmě už asi 7 let, seniorní pozice, plně samostatná, vedu si jakoby své vlastní odděleníčko. Tedy nad sebou nepotřebuju ten pomyslný „dozor“. Podílím se i na náboru nových lidí do týmu. A na rovinu ti můžu říct, že kdyby někdo došel s tím, že chce (full) HO hned (kór junior bez praxe), tak jeho životopis hodíme rovnou do koše. Je to prostě takový red flag (a ze zkušenosti několika zaučovaných juniorů docela validní). Určitě je ok probírat na pohovoru jak to třeba bude za čtvrt/půl roku, ale pořád to stojí na bázi jestli se osvědčíš nebo ne.
Proč vlastně ten HO chceš? Čistě pohodlí nebo pro to máš nějaké lepší důvody (děti, zdraví…)? Tím nehaním pohodlí, já sama si to užívám do sytosti, že nemusím každý den strávit hromadu času na cestách.
Jen že pokud pro to máš fakt dobrý důvod, tak bude potenciální zaměstnavatel ochoten ti vyjít vstříc mnohem dřív než normálně. Pokud je to jen otázka pohodlí, tak budeš mít to vyjednávání složitější.
Příspěvek upraven 13.05.25 v 08:42
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Oxymoronka jsem z malé zapadlé vesnice na samém konci ČR, jsou tu všehovšudy snad 2 malé firmy a 1 obchod. Nejbližší větší město máme 25 km. Proto sháním home office.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kačí98 píše: Více
25 km není žádná dálka, to se dá normálně dojíždět. Bez praxe ti nikdo HO hned nedá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si to tak nějak myslela. Teď to napíšu na tvrdo - tohle je pro tebe blbý, ale žádný zaměstnavatel z většího města ti na tohle nepřistoupí, když si může vybrat lokální lidi (a třeba i s praxí). Proč by to dělal žejo. Kdybys za sebou měla už nějaké projekty, portfolio, tak to je jiná, ale někdo po rekvalifikaci spíš musí vycházet zaměstnavateli vstříc aby se udělal atraktivní než naopak. Ono zaškolit juniora bez praxe stojí docela dost peněz. Navíc je obří šance, že ti po roce frnkne po tom, co nabere praxi.
Máš možnost se přestěhovat blíž? Drží tě něco na tom místě?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě v roce 2022 by to šlo. Pak se všichni postupně tak nějak vrátili do prace, ale zůstala možnost HO. Miva to ale pravidla a ruzny rozsah, od 4 dnu v mesici, kdy ti to musí nadrizeny schvalovat (pripadne musíš vysvětlovat, proc)po několik dnů v týdnu. Ale i v nejoptimistictejsim scenari někdy do offficu zaskočit musíš- na teamove porady atp..
Pokud umíš anglicky c1+, hledej na LI, dají se tam najít globální full remote pozice..
- Citovat
- Upravit
V oblasti IT je práce remotely naštěstí stále standardem a docela nečekám změnu. Myslím, že zrovna v rámci grafiky je docela přetlak, takže hledat HO jako junior je poměrně mimo mísu, to je problém i v IT, a to chybí pořád spousty lidí… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pokud si rozumíš s českým jazykem a bavilo by tě psaní, můžu nabídnout aspoň brigádu full HO, napiš když tak SZ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit