Změna práce před IVF?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.10.24 08:57

Změna práce před IVF?

Ahoj sice vím že tu asi dostanu slušnou čočku, ale potřebuju se nějak vyventilovat a získat i další názory a možná i nějakou tu radu.
Přemýšlím nad změnou práce, teď se i objevil inzerát na pozici v mém okolí o kterou bych měla zájem (učitelství ZŠ, předmět který momentálně na PedF studuji). ALE nějak na jaro plánujeme IVF a je mi prostě blbé nastoupit jako záskok za mateřskou a sama po odučeném roce na MD snad nastoupit.
Než se tu do mě ale pustíte že je to sviňárna vůči zaměstnavateli, tak o dítě se snažíme už 3 roky, už 3 roky se trápím v nevyhovujícím zaměstnání s tím, že „do mateřské to ještě vydržím“, jenže poslední dobou vůbec nevidím světlo na konci tunelu a v práci je to čím dál tím horší… Už jsme i 2 IVF cykly podstoupili, takže vím že ani IVF není záruka, že na tom jaře fakt otěhotním, takže ač doufám v úspěch IVF na tom jaře, je klidně možné že vydržím odučit zbytek tohoto školního roku a třeba i celý příští :nevim: Předvídat se to moc nedá.
Při případném pohovoru plánuji ale být upřímná, pokud by ten ředitel neměl moc zájemců, je možné že by mu to nevadilo a dalo by mu to víc času najít náhradu. Teď shánějí někoho s nástupem hned v lednu. Co si o takové situaci myslíte? Pokud tu jsou nějaké učitelky, jak byste případně vnímaly kolegyni v mé situaci?

Pro ty kteří by mi tu chtěli psát ať ještě vydržím ve své stávající práci… už jsem neskutečně vyhořelá, práce mě nebaví a neskutečně stresuje, a čím dál tím víc chybuju. Každé ráno cestou do práce mám sevřený žaludek a pocity na zvracení. Při každém telefonátu od vedoucího se ve mně všechno sevře a celá se rozklepu. V noci se kolikrát budím v nervech a zpocená, protože se mi zdálo o tom co jsem měla udělat a nestihla, nebo neudělala správně a tak. Situace už je celkem dost neúnosná a fakt potřebuju změnu, jenže je tu ta snaha o dítě a plánované IVF… :nevim: Připadám si v pasti.
Už jen představa že dám ještě tento měsíc výpověď mě naplňuje radostí. A to i když bych jako učitelka měla mnohem méně peněz než mám teď.
Co byste na mém místě dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8993
13.10.24 09:03

Dala výpověď a šla učit pokud po tom toužíš. Otěhotnět můžeš už tenhle měsíc, ale taky za dva roky nebo taky nikdy. Takže na to bych ohledy nebrala a ani při pohovoru to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
13.10.24 09:09

Určitě se neřiď tím, že můžeš teď otěhotnět. Tu práci vezmi, a když budeš mít štěstí, to IVF taky vyjde. Já nejsem žádný zastánce nějaké extrémní loyalaity k zaměstnavateli, však oni pro nás taky slzy neroní, když něco. Určitě nezůstávej v nevyhovujících podmínkách

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1766
13.10.24 09:15
@Anonymní píše: Více

Psychická pohoda je při IVF důležitá, takže změň práci a neřeš, co by kdyby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 09:16

@Serpentini @Teik310 Díky za povzbuzení. Vždy když tu někdo napíše že se snaží o dítě a nastupuje do nového zaměstnání, tak tu dostane hroznou sodu.
Dost se to ve mě pere, jestli to při pohovoru říkat, nebo ne. Zase si nechci udělat špatné jméno, školství mě láká už dlouhodobě a učit chci. Dlouho jsem to tedy odkládala zejména kvůli financím (v případě nástupu půjdu měsíčně o cca 20k dolů) ale současnou práci už fakt psychicky nedávám. Původní plán byl do roka od svatby otěhotnět a jít učit po mateřské, ale holt člověk míní a život mění :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9624
13.10.24 09:21

Podraz by byl, kdybys chtěla nastoupit a hned po zkušebce zůstat doma. Takhle v tom nevidím žádný problém. Mysli především na sebe, protože pro většinu zaměstnavatelů jsi nahraditelná položka a přílišná loayalita k zaměstnavateli je spíš na škodu. V nevyhovující práci bych nezůstávala bez ohledu na IVF, život je příliš krátký na to, se trápit někde, kde nemusíš :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
13.10.24 09:47

Souhlasím s tím, co už bylo napsáno. Práci změn, potřebuješ být v klidu a pohodě. Já na tvém místě bych to ani při pohovoru nezmiňovala. To je tvá soukromá věc a jak píšeš, může se to povest a nemusí. Navíc sama bys měla být záskok za MD/RD jestli jsem to dobře pochopila, takže to je taky otázka, jak dlouho tam budeš ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8294
13.10.24 09:47

Odejdi ze stávající práce, to rozhodně. Na tu novou bych se určitě přihlásila. Nicméně asi bych ještě popřemýšlela, zda hned u pohovoru vybalit informace skrz možné těhotenství. Já ti dítě přeji, ale jak sama uvádíš, nikdo neví co a kdy bude. Takže reálně můžeš být v nové práci a otěhotníš třeba až za půl roku, rok, později nebo vůbec. Ja bych se o těhotenství se zaměstnavatelem bavila až v okamžiku, když to nastane a zbytečně nepředbíhala - navíc na pohovoru se tě zaměstnavatel nemá ptát na tvé plány skrz dítě, takže to ani ty říkat nemusíš (ať si zbytečně nezavřeš před sebou dveře).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.24 09:54

No, nemáš jistotu, že tě do školy vemou, ani že ivf k něčemu povede.
Takže nepředbíhej událostem. Šla bych na pohovor, o svém plánu na ivf bych pomlčela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
13.10.24 10:01

Ja takhle práci měnila, měli jsme tou dobou za sebou rok IVF a nedařilo se. V novým zaměstnání jsem nakonec byla další 3 roky, než jsem porodila. Takže změnit. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
13.10.24 10:36

Šla bych do toho. Rok je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.24 10:47

Prosím tě, pokud chceš, tak přejdi a neber ohled na zaměstnavatele. Vůbec se jim o nějakém potenciálním mateřství nezmiňuj, ani se na to nemůžou ptát. Prostě máš zájem o pozici a tečka. Vůbec bych do toho nezatahoval žádný osobní věci. Dokud lidi jako ty nepochopí, že žijeme v tvrdém kapitalismu, tak se přesně budou bát měnit práci kvůli takovým malichernostem jako je toto. Pokud chcete děti, tak bys měla být co nejvíce v pohodě. Děti jsou radost, držím palce, ať to vyjde. Starej se o svůj život, na zaměstnavatele se vyser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
13.10.24 11:25

Taky jsem byla v práci, která mě ničila. “Ale to do mateřský doklepu…” nakonec jsem dala výpověď, už jsem skoro rok v nové práci a stále těhotná nejsem :roll: ale jsem rada, že mám práci, do které se i po mateřské budu chtít vrátit. O mladé maminky se na trhu práce taky nikdo nepere :pocitac: Chránili jsme se dva měsíce během zkušební doby (přece jen hypotéka a jsme mladí, tak jsem nechtěla riskovat a dva měsíce nás nezabily.) Pak už by to bylo jedno. Popravdě jsem se o plánech na rodinu vůbec nezmiňovala, nikdo se neptal, kdyby se každý ohlížel na všechny okolo a ne na sebe v prvé řadě, tak nikdo nemá nic. Taky můžeš být ve velkém stresu z vyhoření v práci a ani si to nemusíš uvědomovat, podvědomě na sebe tlačíš, aby to už vyšlo a vypadla jsi odtamtud. To všechno dělá své. Držím palce, ať se správně rozhodneš a máš také brzy miminko v náruči :srdce:

• Citovat
  • Upravit
13.10.24 15:11
@Rozumný investor píše: Více

O jakém tvrdém kapitalismu to proboha breptáš? :lol: :lol:

Kdyby byl, tak stejně jako se zaměstnanec může vysrat na zaměstnavatele, měl by zaměstnavatel mít možnost vysrat se na zaměstnance.

Jenže to s ohledem na přespříliš protektivní ZP nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.24 17:20

Holky, fakt vám všem neskutečně děkuju za podporu. Dost jsem se bála že tu dostanu čočku jako spousta jiných které se tu dovolily zeptat na změnu zaměstnání při snaze otěhotnět.
Rozhodně nemám v plánu, pokud se tedy zadaří, celé těhotenství sedět doma na neschopence. Ale rizikovku vyloučit nemůžu, přeci jen, za chvíli mi bude 37 a ještě k tomu IVF, ale doufám v normální průběh, kdy bych mohla pracovat normálně až do mateřské.
Pokud bych otěhotněla v současném zaměstnání, tak bych ale na tu neschopenku šla hned a klidně na ní byla celé těhotenství :oops:

Vezmu si vaše rady k srdci a plánování rodiny a IVF zmiňovat nebudu. Zítra zkusím odpovědět na ten inzerát a děj se vůle Boží.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat