Brigáda v Costa Coffee od 15 let

13.10.24 06:47

Brigáda v Costa Coffee od 15

Ahoj, chtěl jsem jít na brigádu do Costa Coffee a když se podívám na jejich stránky tak píšou že hledají od 18. Ale znám spoustu lidí který tam pracují i když jim 18 nebylo. Nevíte někdo jak to udělat aby mě přijali i když mi není 18?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
960
13.10.24 07:02

Jsou dvě možnosti. V inzerátu to mají, aby jim tam nechodily armády nezletilcu, ale když pak nemají kde brát a přijde jim někdo rozumně vypadající, tak ho vezmou. A nebo ti mladší, co tam jsou, budou něčí známí, že se někdo za ně zaručil. Pokud tam známého nemáš, nezbývá ti nic jinyho než se prostě jít zeptat. Další věc, nevím, zda se ti v 15 letech může dát obsluhovat pokladna - u nás to tedy nešlo, nemáš hmotnou zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65665
13.10.24 07:35

Musis se jit proste zeptat. Pokud nebudou chtit, tak s tim nic neudelas. Je pro ne jednodušší zamestnavat plnolete. U mladsich jsou nejaka prisnejsi pravidla. Dcera mela brigadu v mekaci, meli tam i děcka pod 18 a pak zjistili, ze jich maji moc, ze je to problém. Nemohli mit zaviracku, protoze to presahovalo pres 22,mladi mit nocni nesmi. Takže potom prestali prijimat takove mlaďochy. Ale bez toho, ze tam zajdeš osobne, se to nedozvis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14006
13.10.24 07:39
@Deejvis122 píše: Více

Tak když znáš spoustu lidi co tam pracují pod 18, tak se jich zeptej, jak toho dosáhli. A ze bys chtěla taky🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
13.10.24 08:02
@Deejvis122 píše: Více

Ahoj,

správně je neměli najmout (ok, doplním pro slovíčkaření: Pokud mají na webovkách že najímají od 18ti, tak by měli najímat od 18ti a neprotiřečit si) :nevim: Někteří berou od 16ti (opět doplním - u nás tak hodně berou, proč zrovna tento věk? Nevím. Nějak se firmy v našem okolí shodli na tomto věku). Asi se spíše zeptej těch, které ty znáš a víš, že tam pracovali před 18 :nevim:

Příspěvek upraven 13.10.24 v 09:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65665
13.10.24 08:59
@chs.jasmin píše: Více

proč by je neměli najmout, je to přece jejich věc. Pokud máš 15 a skončenou základku, můžeš jít na brigádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
13.10.24 09:12
@vokishka píše: Více

No když mají na webovkách napsané, že berou od 18ti, tak by pod 18 logicky neměli najmout ne? Tak pokud najali, at se zeptá těch svých známých, které najali pod 18. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
13.10.24 09:18

@Deejvis122

Ještě bych doplnila, že pokud o to místo stojíš, rovnou si tam napiš, nebo jdi zeptat - ono líná pusa… známe…

Já tajně snila o práci v kavárně, praxi mám jen z turecké cukrárny a byla to praxe k nezaplacení - nejhorší brigáda co jsem kdy měla :lol: spolu s hospodou, resp výdejním okýnkem na hřišti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65665
13.10.24 09:19
@chs.jasmin píše: Více

tak ted mají psáno od 18. Předtím mohli nabírat mladší. Takže to není, že je neměli najmout. Jak jsem psala, můžou mít daný určitý počet pod 18, aby z toho neměli provozní komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.10.24 09:24

Ja jsem na střední brigádu v Costa coffee dělala a teda brali až od 18. Dokonce jsem posilala i několikrát životopis před 18 narozeninami a nikdy neodpovedeli, až potom v 18.

V Costě pracujes tak nějak na všech pozicích. Takže děláš kávu, ale pracujes i s penězi na kase a to se smí, pokud vim, až od 18. Ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
13.10.24 09:26

@ZHolasova Já s penězi dělala od 15ti - cukrárna a hospodské okénko na hřišti. Sekery šly na hlavu všech (v cukrárně jsem měla směnu sama, na okénku jsme byli 2-3). ALE je to 15let zpět, od té doby se to mohlo změnit… tehdy stačil potravinářský průkaz a občanka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
13.10.24 09:56

Hmotná zodpovědnost je až od 18, takže proto většina supermarketu a v tomto případě i costa chce lidí 18+.
Mladocha nemůžou dát na kasu, nemůže dělat noční a je tam i limit odpracovaných hodin. Firmám to komplikuje provoz.
Pro zakladatelku- určitě mají na webu telefon/mail, tak se zeptej. Pokud nedokážeš zavolat a zeptat se, ani na brigádu nechoď, tam na tebe taky budou mluvit lidí…

• Citovat
  • Upravit
23012
13.10.24 10:01

Možná hledají na pokladnu a tam musíš být 18+

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.10.24 11:07

Brigáda v Costa Coffee od 15

Teď jsem našel inzerát kde píšou že berou i od 15. Ale je to před 6 lety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
14.10.24 07:23

Jedině zkusit se zeptat. Nejspíš to budou něčí známí, pod 18 by správně neměli být na kase, pracovat po 22. hodině. Ale z vlastní zkušenosti z Costa coffee, moc bych se o to místo ani neprala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat