Změna práce - už nechci dohodu

21.7.17 15:32

Změna práce-už nechci dohodu

Jsem momentálně na dohodě o provedení práce. Už v dubnu jsem zaměstnavateli oznámila, že tahle práce není můj šálek kávy, že to pro mě není výhodné a potřebuji normální pracovní smlouvu (což mi u pohovoru řekl, že časem budu mít, ale skutek utek), ale řekla jsem, že počkám, než si sežene někoho jiného. Začal s novým výběrem, ale někdo se mu nezdál vhodný a ostatním to nevyhovovalo (jak by mohlo, práce je to na 3 dny, z toho vždy na jiném pracovišti, kam se musí dojíždět-a to i docela daleko). Pak na chvíli přestal shánět a já byla nahraná… Pořád mě přemlouval a říkal, jak je to vlastně výhodné a jak mu má být vděčná. Máme docela přátelský vztah, ale tohle mi vadí. Před nedávnem přišel s tím, že už přiště nemusím chodit, že už je domluvený s někým jiným. Jenže to zase změnil a já tam jsem stále. Poslední dobou i navíc mění nálady, ze vzteklého psa na sluníčko a přitom mi neustále říká, jak je ta práce skvělá. :zed: Máte s něčím podobným někdo zkušenost? Popř. jak se s tím vypořádat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12916
21.7.17 15:36

A ty potřebuješ práci na 3 dny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
21.7.17 15:37

Pokud už tam nechcete pracovat, tak tu dohodu písemně vypovězte - je tam 15 denní výpovědní lhůta.

• Citovat
  • Upravit
2740
21.7.17 15:39

@Kočičímamka Jednoduše. Podejte výpověď z DPP s 15 denní výp. dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.7.17 15:43

Jednoduše na dohodu dát výpověď a fertig. Můžete jít pracovat na HPP jinam. Z té dohody se vám stejně neodvádí ani sociální ani zdravotní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
21.7.17 16:02

Kde je zakopaný pes? Tak prostě výpoveď a nazdar, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
21.7.17 16:12
@Kočičímamka píše:
Jsem momentálně na dohodě o provedení práce. Už v dubnu jsem zaměstnavateli oznámila, že tahle práce není můj šálek kávy, že to pro mě není výhodné a potřebuji normální pracovní smlouvu (což mi u pohovoru řekl, že časem budu mít, ale skutek utek), ale řekla jsem, že počkám, než si sežene někoho jiného. Začal s novým výběrem, ale někdo se mu nezdál vhodný a ostatním to nevyhovovalo (jak by mohlo, práce je to na 3 dny, z toho vždy na jiném pracovišti, kam se musí dojíždět-a to i docela daleko). Pak na chvíli přestal shánět a já byla nahraná… Pořád mě přemlouval a říkal, jak je to vlastně výhodné a jak mu má být vděčná. Máme docela přátelský vztah, ale tohle mi vadí. Před nedávnem přišel s tím, že už přiště nemusím chodit, že už je domluvený s někým jiným. Jenže to zase změnil a já tam jsem stále. Poslední dobou i navíc mění nálady, ze vzteklého psa na sluníčko a přitom mi neustále říká, jak je ta práce skvělá. :zed: Máte s něčím podobným někdo zkušenost? Popř. jak se s tím vypořádat?

Jak ty nahraná, snad on, ne? Nikdo mu tam nechce, no ale naštěstí má osobního otroka, který bude dělat i za nevýhodných podmínek. Jsi snad nějaká rohožka? Sezen si jinou práci, dej výpověď, doklepej to těch pár dnů a máš po starostech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29613
21.7.17 17:10

Z jeho strany je to manipulativní jednání a Vy na to přistupujete. On Vás potřebuje, takže mu řekněte, že buď Vám dá smlouvu nebo dohodu ukončujete k tomu a tomu dni. Na jednání s ním rovnou přinést výpověď a jeden výtisk mu dát a druhý si od něj nechat podepsat, že jí převzal. Případně doručit doporučeně s doručenkou. A ať si na tu skvělou práci sežene někoho jiného. Určitě na ní bude mít dost zájemců, když je tak skvělá. Musíte být asertivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
21.7.17 17:42

Tipuji že jsi asi hodně mladá, taky jsem si tím prošla. Někteří jsou takový, že nedají smlouvu na HPP. :roll: Já to tenkrát udělala tak, že jsem si našla práci na stálo se smlouvou..Když měl problém dát mi jí předešlý zaměstnavatel tak jsem šla o dům dál. Musíš se naučit být průbojna, když máš jen dohodu, určitě musíš chodit pořád na pracak, neplatí za tebe sociální. Nekoukej na něj, koukej na sebe. Měl dost času na to, smlouvu ti dát. Už asi víš proč nikoho nemůže sehnat? Hledej jinou práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
21.7.17 18:18

Fakt jen na smlouvu s pojíštěním. Víš že ti takhle bude zcela chybět odpracované doba do výpočtu důchodu: A kde tech 25 odpracovaných let (nebo kolik to bude)chceš sehnat? Fofrem hledej něco jiného, ted je nabídek dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat