Přerušení PN - dovolená
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Radeji ti „vyjde vstric“ a necha prerusit PN a vycerpat dovolenou, nez aby ti platil 100% platu kdyby sis vzpommela ze vlastne PN je nesmysl a muzes byt doma jen tak kdyz pro tebe nema vhodnou praci? To je porad dokola, proc jste zenske tak hloupe a dobrovolne se ochuzujete o penize a volnost pohybu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že psát tady, že jsi na neschopence a přitom k tomu není důvod, je celkem odvaha
Mě osobně je to šumák a já bych nechtěla byt takto zavřená doma za zlomek peněz, pořad se strachem z kontroly. Ale každého věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem jako zdravotník bys měla vedet, ze pokud není zdr. důvod k PN, tak je to podvod
.
Naprostý souhlas s @histep
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máš právo zůstat doma za plnou mzdu, kterou by ti platil zaměstnavatel. Takhle my všichni daňoví poplatníci vesele platíme PN někomu, kdo ji vůbec nepotřebuje, a ještě si chce odjet relaxovat na dovolenou.
Pokud na tyhle podmínky přistoupíš a ještě to zaměstnavateli žereš, tak jsi hloupá.
A PN se opravdu nepřerušuje kvůli dovolené, to je vrchol všeho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Se zamestnavatelem jsme domluveni, ze mi mezi PN povoli vycerpat 5dnu dovolene a pujdeme k mori.
a co na to tvoje lékařka? té nevadí, že ti neschopenku ukončení, jako že už jsi zdravá, a za týden ti ji bude vypisovat znova? nemá obavy z kontroly ze sociálky a jak to bude vysvětlovat? přeci jenom pár velkých kontrol rozmáznutých v tisku na fiktivní neschopenky už u lékařů proběhlo
mě je jedno, jestli si zdravá těhotná vezme neschopenku, ale když už si ji vezme, neměla by si na sebe poutat zbytečnou pozornost úřadů, podle mého názoru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kočičí duše píše:
Máš právo zůstat doma za plnou mzdu, kterou by ti platil zaměstnavatel.
to se říká kdo ví jestli
spousta těhotných má pocit, že dělá v nevyhovujícím prostředí, ale ve skutečnosti tomu tak není. konečně, i já jsem sestra a u nás zhruba polovina těhotných okamžitě končí na neschopence pro „nevyhující prostředí“ a ta druhá v tom tzv. nevyhovujícím prostředí v pohodě dál dělá
třeba „závodní gynekolog“ (= náš místní nemocniční, kam chodily ty, kdo si z nějakého důvodu nehledaly jiného) je pověstný tím, že zdravým těhotným sestrám neschopenky nevypisuje a taky nevidí důvod, proč by neměly na místních pracovištích pokračovat v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina pracuji na onkologii. vcetne cht stacionare. kdybych byla na jinem odd. zuatala bych pracovat. a rada.
na druhe strane…uz vas vsechny vidim jak ze dne na den zmenite odd., ambulanci..kazde je uplne jine a kdyz se trochu date do toho prostredi a zaucite tak pak materska.
nerikam ze mi to takto vyhovuje, ale nemam chut to tady pitvat z vice duvodu. dekuji.
- Citovat
- Upravit
@sagina píše:
to se říká kdo ví jestlispousta těhotných má pocit, že dělá v nevyhovujícím prostředí, ale ve skutečnosti tomu tak není. konečně, i já jsem sestra a u nás zhruba polovina těhotných okamžitě končí na neschopence pro „nevyhující prostředí“ a ta druhá v tom tzv. nevyhovujícím prostředí v pohodě dál dělá
třeba „závodní gynekolog“ (= náš místní nemocniční, kam chodily ty, kdo si z nějakého důvodu nehledaly jiného) je pověstný tím, že zdravým těhotným sestrám neschopenky nevypisuje a taky nevidí důvod, proč by neměly na místních pracovištích pokračovat v práci.
To není kdoví jestli - to je dané zákonem.
Zaměstnavatel má povinnost přizpůsobit ti náplň práce - zrušit noční, netahat těžká břemena, nedělat s chemikáliemi, přeřadit tě na jinou pozici. Pokud to udělat nelze, má povinnost nechat tě doma za plnou mzdu. Ochuzuješ tím především sama sebe - mohla bys mít víc peněz, žádné omezení vycházek a na dovolenou bys mohla jet kdy se ti zachce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak onkola je fakt blbá, takže buď nechat se přeřadit, což ti nevyhovuje anebo holt respektovat, že jsem si místo toho nechala vypsat neschopenku a chovat se podle toho
mně je fakt jedno, jestli je těhotná na neschopence nebo není, zvlášť u sester je mi jasné, že kolikrát makají za celý ošetřovatelský tým, který je často jenom v učebnicích ošetřovatelství
nicméně můj názor je, že když už jdu na neschopenku, tak se neoháním tím, že mi vlastně nic není (= odporuje to zákonu) a chovám se tak, abych na sebe zbytečně neupozorňovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kočičí duše píše:
To není kdoví jestli - to je dané zákonem.
ano, přesně o tom jsem psala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem na pn, duvod neni zdravotní(jsem sestra na rizik. pracovisti..).
Se zamestnavatelem jsme domluveni, ze mi mezi PN povoli vycerpat 5dnu dovolene a pujdeme k mori.
Dokonce mu to pry vyhuvuje…tak mne ted napada..jenom ze zajimavosti..v cem je leo beho vyhoda? Stejne mi tech 22dnu dovolené musi zaplatit tak ci tak, nebo se pletu? Dekuji.