Nenastoupení do práce před podpisem smlouvy

Anonymní
18.7.17 16:30

Nenastoupení do práce před podpisem smlouvy

Zajímaly by mne vaše zkušenosti. Od září mám nastoupit do nové práce, smlouvu ještě podepsanou nemám, pouze jsem vyplnila dotazník s kontaktními údaji atd. Nedávno se mi ozvali z firmy, kam jsem se před měsícem hlásila, že by měli vážný zájem. Otázkou je, co teď? Vázaná nejsem, ale svědomí mi nějak nedá a je mi blbé do té slíbené práce volat, že už nemám zájem. Vím, že náhradu taky budou asi hledat nějakou dobu. Hrozí mi nějaká sankce nebo jen nepříjemný telefonát? Sama jsem v zaměstnání zažila, že lidé i po tom, co podepsali smlouvu napsali, že už nemají zájem a nepřišli…
Prosím o zachování anonyma, citlivé údaje.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27077
18.7.17 16:39

To se stava. Neni to nic neobvykleho. Ale dej jim vedet co nejdrive, aby meli cas kontaktovat jineho zajemce nebo najit nekoho jineho vhodneho.
Zadne vycitky mit nemusis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
18.7.17 16:50

Žádné sankce ti nehrozí. Před podpisem smlouvy určitě ne a s největší pravděpodobností by nehrozily ani po podpisu smlouvy, jelikož bys měla (předpokládám) sjednanou 3 měsíční zkušební lhůtu, ve které můžeš ty i zaměstnavatel vypovědět smlouvu ze dne na den bez udání důvodu.
Chápu, že ti to připadá nefér a příjemné to opravdu není. Ale rozhodni se podle toho co cítíš a co chceš opravdu dělat a dej jim vědět co nedříve. Radost mít nejspíš nebudou, ale pochopí to, takové věci se prostě stávají.
Hodně štěstí! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
18.7.17 17:46
@Anonymní píše:
Od září mám nastoupit do nové práce, smlouvu ještě podepsanou nemám, pouze jsem vyplnila dotazník s kontaktními údaji atd. Nedávno se mi ozvali z firmy, kam jsem se před měsícem hlásila, že by měli vážný zájem.

Před měsícem jste se hlásila, oni odpověděli nedávno, že by měli zájem. Pokud nereagovali do dejme tomu 3 dní, tak bych ani neměl divný pocit, že to odmítnu… Přeci nebudete pracovat ve firmě, kde nechcete, jen proto, že se bojíte nepříjemného telefonátu. Dejte té firmě vědět co nejdříve, to je naprosto solidní jednání. Dělání mrtvého brouka je výrazně horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.7.17 20:04

Zatím bych nikam nevolala, zašla bych do firmy, kde ó tebe mají zájem na pohovor, pak by se vidělo. Dokud bych za sebou neměla pohovor, nic bych nerušila, třeba tam přijdeš, nabídnou ti něco, co se ti nebude líbit a co pak. Do toho místa, kde máš nastoupit od září, bych volala až ve chvíli, kdybych si nové navrhnutym místem byla jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat