Aktivizační pracovník

156
18.7.17 11:18

Aktivizační pracovník

Zdravím Vás,

máte, prosím, někdo zkušenost s touto pozicí v domově seniorů? Čeká mě pohovor, pokud se dostanu do užšího kola, tak mě čekají dva dny práce jako dobrovolníka. A poté se rozhodnou, zda mě vezmou.

Co ta práce obsahuje? Náplní práce je? Plat se mi, zdá vysoký 20-25.000 kč.

Dále, mám k tomu navazující problém, se kterým si nevím rady a zatím ho držím před nimi v tajnosti: v den nástupu mám jít k lékaři - na celý den, jedna cesta 50-60 km. Termín u lékaře jsem už jednou měnila, nyní má dovolenou a už byl docela naštvaný, že mě uvidí, až po dovolené, tj., za další měsíc.

Jak byste to řešili, prosím? Chtěla jsem v daném zaměstnání hned informovat o mé situaci, ale přítel řekl, ať to neřeším a počkám jak dopadnu, případně potom doktora poprosit o další jiný termín - léky mi, jak to vypadá, asi vystačí.

Jet odpoledne k lékaři po pracovní době ( 15 hod. ) nejde, nestíhám, ordinuje do 16 hodin, v pátek do 14 hod a pouze ve středu do 18 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1049
18.7.17 12:18

Ahoj, dělala jsem aktivizační rok. Platy se teď zvedaly, záleží na praxi. Jinak práce dobrá pokud bude kolektiv. Já odcházela skrz přístup vedení a pracovníci v přímé péči. Jinak domluvila bych si nástup o den později…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
18.7.17 12:21

@Bike L ohledně zbytku když tak napiš soukromou zprávu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
18.7.17 12:29

Děkuji.

Mohu poprosit informace přímo sem do tématu? Třeba se to i někomu dalšímu hodí. Zatím řešit lékaře nebudu - nevím, zda mě vyberou v užším kole nebo ne.

Jinak mám, prozatím, VOŠ sociální práce a sociální pedagogiky, v budoucnu si chci u zaměstnání udělat Bc ( netrvám na tom, ale pokud bude možnost a chuť dodělám si VŠ ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
18.7.17 13:51

@Bike L na tuto pozici stačí maturita. Náplň práce může být různá. Já vedla dobrovolnickoi činnost, jednu tvořivou činnost a jedno trénování paměti. Dále jsem vedla individuální plánování a pořádali jsme akce v dd… koncerty a podobne. Zbytek času jsme trávily rozhovory s jednotlivými uživateli, předčítání, hra na nástroj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
18.7.17 14:22

To jsem si, tak zhruba myslela. A pracovní doba, baj oko? Píšou jen nepřetržitý provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
18.7.17 15:30

@Bike L jak kde… ja pracovala od 7 do pul ctvrte… poslete mi ten inzerat mrknu na to:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
8.8.17 13:48

Raději odkaz nebudu posílat. Ale přijde ti v pořádku ( nemám s tím zkušenost ), že do užšího kola vezmou pouze a jen, když absolvuji 2-3 dny práce dobrovolníka v domově? Budu tam navíc dojíždět autem. I plat se mi, zdá příliš vysoký 20-25.000 kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
8.8.17 14:44

@Bike L jasně že je to normální. Potřebují si vás vyzkoušet. Jak jinak poznají jestli se na tu práci hodíte? Jedná se o běžný postup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.17 08:50

Dobrý den, měla bych dotaz. pracuji v Domově důchodců, jako zdravotní sestra, pozici aktivizační pracovnice má žena ze základním vzděláním, moc se klientům nevěnuje, naopak se věnuje rozhazováním kolektivu a drbům. Co s tím? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.17 09:42
@Marcela40t píše:
Dobrý den, měla bych dotaz. pracuji v Domově důchodců, jako zdravotní sestra, pozici aktivizační pracovnice má žena ze základním vzděláním, moc se klientům nevěnuje, naopak se věnuje rozhazováním kolektivu a drbům. Co s tím? Děkuji.

První možnost, informovat vedení, at si to vyřeší, nebo at vám zajistí kurz, jak se bránit manipulátorovi. Druhá možnost, kdy se mě snaží kolegyně poštvat proti ostatním, tak ji řeknu, vidím, že se mnou manipuluješ, nepovede se ti to. Nevěnovat drbům žádnou pozornost. A být přímá ke kolegům, slyšela jsem, že se ti nelíbilo, že jsem udělala to a to, bylo to uplně jinak, než si myslíš, nebo než si slyšela.
Manipulátor dokáže rozvrátit kolektiv, ale ten kolektiv se taky musí nechat rozvrátit. Ty její zákeřnosti nesmí padat na úrodnou půdu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.17 12:26

@Procházející tenhle člověk i když má 7tříd tak kamarádí s řiditelkou o všem jí informuje a prakticky je ve vedení Domova. :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.17 12:41
@Marcela40t píše:
@Procházející tenhle člověk i když má 7tříd tak kamarádí s řiditelkou o všem jí informuje a prakticky je ve vedení Domova. :roll: 8o

Ale tak to je problém ředitelky. V tomhle si musí udělat pořádek vedení. Já nevím, co čekáš za radu, v každým kolektivu jsou bonzáci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.8.17 12:44

@Procházející vedení si pořádek neudělá, když s ní kamarádí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
12.8.17 13:02

@Marcela40t jestli dělá pořád zle a vedení to toleruje, budete se muset obrátit na nadřízeného vaší řiditelky. Normální to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat