Změna práce ve zkušebce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Změna práce ve zkušebce
Jsem necelé 2 měsíce v nové práci. Není to tu špatné, ale řada věcí mi vadí, i když to nejsou žádné zásadní věci. Dostala jsem nabídku jinam, finanční rozdíl je zanedbatelný, +2000 +5 dní sickdays, více home office. Na druhou stranu místo dojíždění 10 min MHD, bych to měla 20 min. Docela mě láká tu změnu udělat, zejména kvuli tomu, že ta současná práce mě asi začne brzy nudit a mám strach že to budu flákat. Mí předchůdci s tím měli problém. Otázka je, zda-li jste nějakou takovou změnu také udělaly a jaké jste měly motivy. A zda jste litovaly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Sakuraodvektla píše: Více
Myslím, že to je vždy individuální. Já změnila práci po 2 týdnech. Za práci trochu horší finančně, ale bez dojíždění, takže svým způsobem to vyjde na stejno a rozhodně nelituju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký kus je těch 2000? Je rozdíl 32/34 nebo 56/58. 5 siků je fajn a 20 min. je pořád dost dobré. Jen pozor, aby to v té nové práci vyšlo na dýl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sakuraodvektla No, upřímně, mě 5 sick days a více ho (jasně záleží o kolik) až tak zanedbatelné nepřijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkušební doba je od slova vyzkoušet. Za me - jakmile člověku už v ZD pár věcí vadí, měl by se na to vykašlat, protože z pár věcí už v ZD je člověk po roce zcela otrávený a nabali se k tomu X dalších věcí.
Jsem v podobné situaci jako ty, jen nemám další pracovní nabidku, takže dumam, jestli risknout a příští týden skončit (kdy mi ZD konci) nebo pokračovat a hledat si k tomu jinou práci (s rizikem, že to praskne) nebo to rovnou oznámit, že se mi nelíbí to a to a hledám něco jiného, protože někoho místo mě budou hledat několik měsíců…
- Citovat
- Upravit
Od toho je zkušebka.
Pokud budeš mít plynulý přechod v CV, tak to ani není problém pro personalisty - prostě jsi šla za pro tebe zajímavější nabídkou. Děje se to často, lidi mají rozjetých víc výběrek, takže na něco kývnou, ale stejnak ještě čekají, jestli to nevyjde jinde a pak jdou. Risk je jen to, že se to ukáže ve výsledku horší volba, a to neovlivníš, no.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojíždění ani nekomentuju, to je směšné. Pokud nepotřebuješ peníze, tak těch 5 dnů volna + vyšší poměr home office by pro mě byl dostatečně motivační. Obzvlášť pokud bych cítila, že stávající práce nebude to pravé.
- Citovat
- Upravit
A je snad nějaký důvod, proč bys měla zůstat v té současné práci? A ne, o 10 minut delší dojíždění se fakt nepočítá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych byla pro změnu, více HO - neprojedeš tolik a máš tam pořád peníze navíc + sickdays. Pokud ti to už teď nevyhovuje, za půlroku bys byla nešťastná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc díky, taky se přikláním ke změně. Jediné dvě věci, kterých se bojím, je oznámení odchodu v té současné práci, bude to prostě nepříjemný
A pak samozřejmě znova nalejvárna nových věcí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Třeba ti původní práce vylepší podmínky a bude to ještě těžší rozhodnutí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit