Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@stinga píše:
jasně že je to její věc, ale ono není ani úplně košer těhotnět v šestinedělí se stejným otcem, natož s jiným
A taky není košer to soudit.
Hoď kamenem kdo jsi bez viny…
@Russet Tak to ale přeháníte ne budte tak laskavá a jdete si svojí cestou nic nevíte tak neragujte na mojí otazku když na ní nemáte odpoved k te věci… Žádné znásilnění to nebylo…
@Denisa Maršánová píše:
@Russet Tak to ale přeháníte ne budte tak laskavá a jdete si svojí cestou nic nevíte tak neragujte na mojí otazku když na ní nemáte odpoved k te věci… Žádné znásilnění to nebylo…
A proč to jméno řešíš až teď?
@azaleila píše:
Tak na to že má dvě děti velmi krátce po sobě žádnou omluvenku nepotřebuje.
I kdyby to bylo plánované je to jen a jen zakladatelky věc…
Ano, je to čistě zakladatelky věc… a věc všech okolo zas je, co si o tom budou myslet… a povídat.
@Denisa Maršánová píše:
Poradil by mi někdo co mám udělat když bych chtěla změnu příjmení dcery z důvodu že mám syna s příjmením mojim a jdou do první třídy do školy a bojím se šikany Děkuji moc [/citace
Pokud otec nesouhlasí, tak jedině soudně. Ale můžu tě uklidnit. Otec mých dětí je minoritního etnika z poloviny(pokud bych to napsala tak, aby se to nikoho nedotklo). A má typické příjmení, které mají po něm. Ale naštěstí vzhledově jsou po mně a ve škole nikdo příjmení neřeší, ač si děti už pamatují i příjmení spolužáků. Prostě pokud se bojíš tohoto, tak tam ti nepomůže nic. To dítě bude vědět kdo je jeho otec a jednou třeba budou rozebírat rodokmen. Ale ty musíš ukázat, že to dítě nejde házet do pytle s ostatními. Moje děti všude chválí, jak jsou šikovné, že syn po odkladu v přípravce vše zvládá a je to pravda. On umí z části číst, psát, zvládá příklady do 10 atd., ale odklad dostal kvůli tomu, že byl tichý a moc s nikým nechtěl mluvit. Zapojuje se do čeho jde. Do školy nosí konzervy pro útulek, když školní parlament dělá sbírku. Zapojuje se do tříkrálové sbírky atd..Do toho mají děti i kroužky, takže třeba učitelka ve školce už řekla, že se bude těšit, až syn za rok něco na konci roku zahraje(než půjde do první třídy). Sprostě mluvit nesmí, takže i když syn přijde s tím, že spolužák něco řekl, tak mu řeknu, že to říkat nesmí, protože to není hezké slovo. A už to neříká. Dítě v sobě nosí geny a to nezachrání ani jiné příjmení, protože to dítě to ví a jednou to budou vědět i jiní. Ale musí ukázat jaký je. Úplně cizí to řešit nebudou. Jo, když v čekárně na pohotovosti zazní to příjmení, tak se lidé podívají, ale nikdo to neřeší. A ti co to dítě znají, tak ví, že nemusí řešit příjmení a nějaký původ atd…
@Denisa Maršánová píše:
@Svistice měla jsem 3 měsíčního syna vůbec nic nevíte.
Dcera je narozena ve 29tydnu 4 měsíce v nemocnici až si projdete něčím takovým tak teprve mluvte!
Naštěstí se mi to nestane. Proč se bojíš, že budou dítě šikanovat? Jmenovala jsem se půl života jinak než máma a nikdo mě nešikanoval.
@Denisa Maršánová píše:
Nepsala jsem nic o tom, že jsi byla znásilněná. Plácat děti jedno za druhým a každé s jiným otcem, to nutně pak vede k problémům. Příjmení je ale ten nejmenší problém.
@pikola píše:
A proč to jméno řešíš až teď?
Zakladatelka asi myslí kolenem, jestli si jako nick zvolila skutečné jméno ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ano, je to čistě zakladatelky věc… a věc všech okolo zas je, co si o tom budou myslet… a povídat.
A dodržovat místní kulturu a rýpat a ubližovat ![]()
Měla jsem na základce spolužačky, sestry, každou s jiným příjmením. Bylo nám to jako dětem úplně fuk.
Ztrácím se v tom, ty jsi měla s někým syna, to byl manžel nebo kdo? Se synem máš stejné příjmení, pak jsi na to skočila rychle s jiným, dítěti dala příjmení po něm a ten ti taky zmizel. Takže ty a syn máte stejné příjmení nebo ty máš ještě jiné a syn zas po svém otci? A proč jsi to neřešila dřív, než jdou děti do školy?
@azaleila píše:
A dodržovat místní kulturu a rýpat a ubližovat
zakladatelka si ublížila především sama svým nezodpovědným chováním..
o dětech nemluvě..
a nyní ji to dobíhá a ještě bude dobíhat…
sorry, chápu dost věcí, ale tohle už je docela hard-core
Také mám děti po roce, každé s jiným otcem a také jdou letos poprvé do školy, navíc obě do stejné třídy
To jen, že v tom zakladatelka není sama
Holt jsem byla mladá, nezodpovědná a samozřejmě na to nejsem pyšná.
S příjmením neporadím, to máme všichni stejné.