Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
I po těch letech tady se mi stane, že občas oněmím úžasem
Nicméně si myslím, že to zbytečně hrotíš, v dnešní době nevlastních, polorodých a bůhvíjakých sourozenců bych se fakt hodně divila, kdyby někdo šikanoval kvůli rozdílnému příjmení. Možná tak paní učitelka decentně pozdvihne obočí, když se dopočítá, ale tak hádám, že na to už jsi asi zvyklá a nebude to poprvé. Můj manžel taky chodil do třídy s mladším bráchou, byli od sebe 11 měsíců a on měl odklad, tchyně se dodnes červená, když na to dojde řeč ![]()
@j.a.n.i1 jistě, že šance je
otec dítěte neprojevuje zájem, nepečuje, neplatí
matka žádá o stmelení rodiny příjmením, navíc stejná třída u dětí..
na 99% by jí soud vyhověl
ALE přesto říkám, že by pro mne byl podstatný názor dítěte, v 6/7 letech už ví, o čem je řeč..
pokud by to bylo i dcerky výslovné přání a moc by to chtěla, tak bych návrh k soudu podala. Je to ale na velmi vážnou a skoro-dospěláckou diskusi mezi matkou a dosti malou dcerou a nevím, zda by jí zakladatelka byla úplně schopná a zda by dcerce podala objektivní a nezkreslené informace (svůj názor zda ano či ne, mám)
Příspěvek upraven 10.06.22 v 09:19
@Denisa Maršánová píše:
Děti mají každej jiného otce, syn má moje příjmení a dcera otcovo příjmení.
Syn měl odklad jsou od sebe o 10měsíců.
Nezajímá se o ní neplatí řádně alimenty.
Nesouhlasí se změnou.
Tak to máš smůlu.
Holt to budeš muset svým dětem, učitelce a zprostředkovaně případně spolužákům (pokud by to přišlo na přetřes v rámci dětského kolektivu) vysvětlit.
@Michelle_M
nemá proč se červenat.. náhodou to je vtipné ![]()
prostě se měla tchýně se svým manželem svého času dost rádi ![]()
a tvůj manžel a jeho bratr mají, předpokládám, stejného otce ![]()
to je náhodou zas příběh z jiného soudku a mně přijde úsměvný ![]()
@arinecka píše:
Slušnej výkon tedaMít měsíční mimino, a hned čekat další s někým jiným
To bych se spíš bála, že rodiče dětí zmíní doma něco mamince rozhoďnožce, než že budou řešit rozdílná příjmení.
@Denisa Maršánová píše:
Děti mají každej jiného otce, syn má moje příjmení a dcera otcovo příjmení.
Syn měl odklad jsou od sebe o 10měsíců.
Nezajímá se o ní neplatí řádně alimenty.
Nesouhlasí se změnou.
Tak to máš smůlu.
Holky… trochu empatie… nikdo nevíte jak ta situace vznikla…
Pokud otec nesouhlasí pak jedině soudně a myslím že v tomto případě je šance na úspěch.
Jinak si myslím že do toho nikomu nic není… a asi bych se poradila ve škole co si o tom myslí a zda třeba něco podobného již neřešili…
@azaleila píše:
Holky… trochu empatie… nikdo nevíte jak ta situace vznikla…
Pokud otec nesouhlasí pak jedině soudně a myslím že v tomto případě je šance na úspěch.
Jinak si myslím že do toho nikomu nic není… a asi bych se poradila ve škole co si o tom myslí a zda třeba něco podobného již neřešili…
Tak jediná omluva té situace je snad znásilnění ženy v šestinedělí.
@Magical-eyes Děkuji máte pravdu nikomu do toho nic není.
Když o tom nic nevíte tak mě nesudte.
@Russet píše:
Tak jediná omluva té situace je snad znásilnění ženy v šestinedělí.
Tak na to že má dvě děti velmi krátce po sobě žádnou omluvenku nepotřebuje.
I kdyby to bylo plánované je to jen a jen zakladatelky věc…
@Lucy75 Dcera se představuje oběma příjmení když se jí zeptají a nechci jí dávat obě když otec vyměnil svojí vlastní dceru za jinou holčičku nastávající jeho přítelkyně, nezajímá se, řádně neplatí a malá má svůj názor na svého otce…
@Svistice měla jsem 3 měsíčního syna vůbec nic nevíte.
Dcera je narozena ve 29tydnu 4 měsíce v nemocnici až si projdete něčím takovým tak teprve mluvte!
@azaleila píše:
Tak na to že má dvě děti velmi krátce po sobě žádnou omluvenku nepotřebuje.
I kdyby to bylo plánované je to jen a jen zakladatelky věc…
jasně že je to její věc, ale ono není ani úplně košer těhotnět v šestinedělí se stejným otcem, natož s jiným
@Denisa Maršánová píše:
@Lucy75 Dcera se představuje oběma příjmení když se jí zeptají a nechci jí dávat obě když otec vyměnil svojí vlastní dceru za jinou holčičku nastávající jeho přítelkyně, nezajímá se, řádně neplatí a malá má svůj názor na svého otce…
Já dvě příjmení mám - ale až po svatbě. V případě dítěte je dost složité a nedoporučuji se do toho pouštět.