Změna příjmení dcery

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.6.22 08:16

Změna příjmení dcery

Poradil by mi někdo co mám udělat když bych chtěla změnu příjmení dcery z důvodu že mám syna s příjmením mojim a jdou do první třídy do školy a bojím se šikany Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35713
10.6.22 08:17

Musí s tím souhlasit otec nebo po kom má ona to příjmení. I když nechápu jak můžou dvě děti co jdou spolu do první třídy mít každé jiné příjmení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.22 08:23

Děti mají každej jiného otce, syn má moje příjmení a dcera otcovo příjmení.
Syn měl odklad jsou od sebe o 10měsíců.
Nezajímá se o ní neplatí řádně alimenty.
Nesouhlasí se změnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33187
10.6.22 08:28
@Denisa Maršánová píše:
Nesouhlasí se změnou.

Jestli otec nesouhlasí, tak pak jedině soudně. Budˇto soud schválí, nebo ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
10.6.22 08:30
@Denisa Maršánová píše:
Nesouhlasí se změnou.

to obe jdou do 1. tridy a maji kazde jineho otce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
10.6.22 08:31

Ty jsi porodila dite jednomu a okamzite sis udelala dite s nekym jinym? to je zas nejaky troll nebo tohle fakt existuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13102
10.6.22 08:34

Nemyslím si, že by to měl být důvod k šikaně. To spíš už to, že měl odklad a bude starší…ale takových dětí je dneska hodně. A nevlastních sourozenců je taky hodně… myslím, že se obáváš zbytečně… A vysvětlení pro všechny - syn má příjmení po mamince a dcera po tatínkovi a nikomu po tom nic není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33187
10.6.22 08:38
@Nenitamduch píše:
to obe jdou do 1. tridy a maji kazde jineho otce?

Slušnej výkon teda 8o Mít měsíční mimino, a hned čekat další s někým jiným 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8623
10.6.22 08:42

Pokud otec nesouhlasí, tak jedině přes soud, což do září stejně nestihnete. Ale já bych se teda víc než rozdilneho příjmení bála rozdilneho věku. Kamosce to vychází podobně, má od sebe kluky 15 měsíců, s odkladem toho staršího to vypadá, že půjdou do školy spolu. Ve školce i škole jim řekli, ať je dají do jiné třídy, že ten starší by na tom byl vždy bit. Což je jasný, jak se musí citit, když bude chodit do třídy s mladším bráchou, kterej je navíc šikovnější, ucenlivejsi… ale počítej i s tím, že lidi se budou zajímat o rodinnou situaci, decka si vykecaji všechno, a i když oni to neřeší, rodiče budou mít zcela jistě téma k hovorům…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
10.6.22 08:43

Když pominu fakt, že sis udělala druhé dítě s jiným mužem když první bylo sotva doma z porodnice, tak nechápu, proč by to měl být důvod k šikaně? Prostě kdyby se na to děti ptaly, tak vysvětlí, že oba mají jméno po svém tátovi. Není nic neobvyklého, že rozvedení rodiče mají další děti, tudíž často s jiným jménem. Nebo to dejte na soud, ale to do září beztak nebudete mít vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101474
10.6.22 08:45
@Magical-eyes píše:
Nemyslím si, že by to měl být důvod k šikaně. To spíš už to, že měl odklad a bude starší…ale takových dětí je dneska hodně. A nevlastních sourozenců je taky hodně… myslím, že se obáváš zbytečně… A vysvětlení pro všechny - syn má příjmení po mamince a dcera po tatínkovi a nikomu po tom nic není…

Asi tak, jasné a stručné vysvětlení a v dnešní době se nad tím nikdo nepozastaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
10.6.22 08:56
@Denisa Maršánová píše:
Nesouhlasí se změnou.

Pak máš asi smůlu. Nicméně klid, v dnešní době ti fakt dítě kvuli jinému příjmení šikanovat nebudou. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35713
10.6.22 09:00
@Denisa Maršánová píše:
Nesouhlasí se změnou.

To se obávám do září nestihneš. Musíš podat leda žalobu na soud.

Tady se člověk občas fakt nestačí divit. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
10.6.22 09:05

Dnešní děti příjmení ve třídě FAKT neřeší! To ti přísahám… většina je z nesezdaných vztahů, nebo různé patchworky, samoživitelky…
„vzorných rodin“, co se vezmou a mají děti až pak a jmemují se po nich je ve třídě max. čtvrtina… nepočítám se mezi ně ani já, protože jedeme s manželem druhé kolo a on už taky dítě měl..

ty dnešní děti jsou fakt zvyklé, že mají klidně dva táty, nebo strejdy a od mala od školky vidí i střídavky a podobné modely
takže Šikany se obáváš zbytečně, zcela!

a k dotazu : Znám z okolí případy, kdy soud změnu příjmení dítěte povolil.. bylo to vždy kvůli „stmelení“ příjmení pečujícího rodiče a dětí…
jeden otec s tím souhlasil, tam problém nebyl
druhý nesouhlasil, tak probíhal celkem nechutný soud, kde se hádali jak se kdo stará nestará apod.

Já osobně bych v případě, kdy se otec dítěte nestará a nezajímá, také upřednostnila, aby se jmenovalo po mně, ALE udělala bych to hned po porodu (když si mne nevzal, tak bych příjmení po něm nedala - můj názor, má volba)…
měnit dítěti identitu není úplně snadné… dost podstatné je, jestli by to to dítě vůbec chtělo??! ptala ses ho na to vůbec???

jinak otěhotnět měsíc po porodu s někým jiným, to jedeš bomby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101474
10.6.22 09:12
@Lama Lama píše:
Pak máš asi smůlu. Nicméně klid, v dnešní době ti fakt dítě kvuli jinému příjmení šikanovat nebudou. 8)

No, pokud ani neplatí, tak by možná šance byla… nebo ho to rozhoupe k tomu je platit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí