Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Syn se jmenuje jinak než já, mám nového partnera, takže má taky jiné jméno a ve škole ani u doktorů žádnej problém nemáme
Já jsem se nechávala přejmenovat a platila jsem za to 1000 Kč, ale musíš k tomu uvést důvod, protože jen tak to nemění, ale v tomhle případě nevím
, ale každopádně to zkusit můžeš a uvidíš ![]()
Příspěvek upraven 18.03.13 v 19:51
@Barus56 důvod bych samozřejmě uvedla-ty co jsem napsala. Že s otcem vztah nemáme, ale chceme mít stejné příjmení kvůli malé atd. ![]()
Heleď, já když jsem byla s timhle na tom úřadě (měla jsem teda jiné důvody), tak mi tam i ta ženská řekla, že mi to určitě schválí, protože jsem byla už plnoletá a nikoho jinýho se to netýkalo, takže když to není vyloženě nějaká kravina, tak si myslím, že by ti to i změnit mohli
.
@Barus56 právě jsem četla i v diskuzích, že právě s touto situací bývá problém, tak se raději ptám, jestli má někdo zkušenost, že to povolili. ![]()
@Barus56
a mohu se zeptat, jaké důvody jsi uvedla? já jsem se taky byla ptát, úřednice neochotný a hned mě odpálkovaly ![]()
@MiriamK Měla jsem příjmení po otci a jelikož se o mě od mých 9 let nezajímal a já jsem s nim už nechtěla mít nic společnýho, tak jsem si ho nechala změnit na to mamky a napsala jsem tam, že mám to příjmení po otci, který se o mě nezajímá a dělá mi jenom problémy, tak že bych chtěla příjmení změnit na to mamky, protože nevidim důvod, proč bych měla mít to jeho.
Já jsem si třeba příjmení měnila kvůli tomu, že mamka se znovu vdala a já chtěla mít stejné příjmení, jako celá rodina. Zaplatila jsem 1000,–, dostala nový rodný list a bylo to
žádný problém nebyl
Mám dojem, že tyhle situace jsou právě něco trošku jiného. Četla jsem, že u přejmenování se podle přítele se pohlíží jako na předstírání snatku a nechtěji to prostě často povolit. Ale my nechceme být manželé, když spolu ani nehospodaříme nic. ![]()
Tak nebylo by spíš logičtější změnit příjmení dítěti na tvoje? Navíc dítě nemá řidičák atd. tak u něj odpadá nějaké další vyřizování dokladů, ne?
No jo, jenže jsme chtěli, aby malá věděla, že máme všichni stejné jméno, ne aby jsme se separovali a lišili jmény. ![]()
Ahoj, potřebovala bych poradit, jestli se někomu podařilo změnit příjmení bez svatby. S přítelem spolu vycházíme, ale nechceme se vzít. Bydlíme spolu kvůli malé a jsme dejme tomu „dobří přátelé“?:D malá má jméno po něm, já bych se chtěla přejmenovat, abych měla stejné. Přece jen kvůli doktorům, hlavně zubaři!!, do budoucna škola atd. vím, že se platí, ale jde o to, jestli to vůbec schválí. Četla jsem tady i jinde, že to většinou zamítnou, že to není pádný důvod.
poradíte, co a jak?