Změna příjmení - potvrzení

Anonymní
18.3.13 19:39

změna příjmení-potvrzení

Ahoj, potřebovala bych poradit, jestli se někomu podařilo změnit příjmení bez svatby. S přítelem spolu vycházíme, ale nechceme se vzít. Bydlíme spolu kvůli malé a jsme dejme tomu „dobří přátelé“?:D malá má jméno po něm, já bych se chtěla přejmenovat, abych měla stejné. Přece jen kvůli doktorům, hlavně zubaři!!, do budoucna škola atd. vím, že se platí, ale jde o to, jestli to vůbec schválí. Četla jsem tady i jinde, že to většinou zamítnou, že to není pádný důvod. :nevim: poradíte, co a jak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ohýnek
18.3.13 19:43

Syn se jmenuje jinak než já, mám nového partnera, takže má taky jiné jméno a ve škole ani u doktorů žádnej problém nemáme

• Citovat
  • Upravit
Barus56
18.3.13 19:44

Já jsem se nechávala přejmenovat a platila jsem za to 1000 Kč, ale musíš k tomu uvést důvod, protože jen tak to nemění, ale v tomhle případě nevím :nevim:, ale každopádně to zkusit můžeš a uvidíš :D

Příspěvek upraven 18.03.13 v 19:51

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.13 19:46

@Barus56 důvod bych samozřejmě uvedla-ty co jsem napsala. Že s otcem vztah nemáme, ale chceme mít stejné příjmení kvůli malé atd. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Barus56
18.3.13 19:50

Heleď, já když jsem byla s timhle na tom úřadě (měla jsem teda jiné důvody), tak mi tam i ta ženská řekla, že mi to určitě schválí, protože jsem byla už plnoletá a nikoho jinýho se to netýkalo, takže když to není vyloženě nějaká kravina, tak si myslím, že by ti to i změnit mohli ;).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.13 19:52

@Barus56 právě jsem četla i v diskuzích, že právě s touto situací bývá problém, tak se raději ptám, jestli má někdo zkušenost, že to povolili. :think:

• Citovat
  • Upravit
4095
18.3.13 19:59

@Barus56
a mohu se zeptat, jaké důvody jsi uvedla? já jsem se taky byla ptát, úřednice neochotný a hned mě odpálkovaly :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barus56
18.3.13 20:07

@MiriamK Měla jsem příjmení po otci a jelikož se o mě od mých 9 let nezajímal a já jsem s nim už nechtěla mít nic společnýho, tak jsem si ho nechala změnit na to mamky a napsala jsem tam, že mám to příjmení po otci, který se o mě nezajímá a dělá mi jenom problémy, tak že bych chtěla příjmení změnit na to mamky, protože nevidim důvod, proč bych měla mít to jeho.

• Citovat
  • Upravit
12691
18.3.13 20:07

Já jsem si třeba příjmení měnila kvůli tomu, že mamka se znovu vdala a já chtěla mít stejné příjmení, jako celá rodina. Zaplatila jsem 1000,–, dostala nový rodný list a bylo to :) žádný problém nebyl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
18.3.13 20:14

@Barus56
děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barus56
18.3.13 20:14

@MiriamK neni zač ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.13 20:20

Mám dojem, že tyhle situace jsou právě něco trošku jiného. Četla jsem, že u přejmenování se podle přítele se pohlíží jako na předstírání snatku a nechtěji to prostě často povolit. Ale my nechceme být manželé, když spolu ani nehospodaříme nic. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5468
18.3.13 20:29

A co uvést, že se chceš jmenovat stejně jako tvoje dítě? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
18.3.13 20:29

Tak nebylo by spíš logičtější změnit příjmení dítěti na tvoje? Navíc dítě nemá řidičák atd. tak u něj odpadá nějaké další vyřizování dokladů, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.3.13 20:35

No jo, jenže jsme chtěli, aby malá věděla, že máme všichni stejné jméno, ne aby jsme se separovali a lišili jmény. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová