Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
![]()
Zajímalo by mě,jestli nějak mimčům vadí změna prostředí?..Bydlím s přítelem u jeho rodičů,tak jednou za měsíc vezmu svýho skoro půlročního syna a jedu na za svou mamkou,tak na týden dva..Přítelova máma má furt nějaký keci,že mu to nesvědčí,že by se to nemělo atd..ale malej je uplně v pohodě,nemá s tim žádný problém.Co myslíte?
Jestli žádný problém nepozoruješ, tak to nech být. Máme to podobně, hodně jezdíme a nikdo nic takového neříká, mrně je v pohodě.
taky jezdím se synem za svojí rodinou by mě nenapadlo že by mu změna mohla vadit.asi spíš tchýně nechce abys tam jezdila. ![]()
ahojík, nevidím v tom žádný problém. Naopak je fajn, že si syn zvyká na jiné prostředí, lidi. Taky jezdíváme s dcerou (9m) co druhý týden na pár dní k našim a je spokojená. Akorát pro mě je to pak záhul když se vrátíme zpátky domů a jsem na ni zase sama (naši ji zbožňujou, takže s ní tráví všechen čas). Snažím se teda dodržet nějaký režim i tam, ať v tom pak nemá zmatek.
Záleží na dítěti… každé je jiné a v cizím prostředí se chová jinak… ale většinou to děti v pohodě snesou, když mu necháš jeho vlastní režim a zařídíš, aby měl všechno pohodlí, na jaké je zvyklé, tak v tom nevidím žádný problém… my s malou jezdíme taky pryč, co to jde, teď v osmi měsících už má za sebou i víkend ve stanu a v pohodě… vlastně poprvé tak spala ve čtyřech měsících, když jsme byli pro změnu zase na Slovensku na akci, a nijak jí to nevadilo… je zvyklá spát i v autě, v kočárku i v cizí postýlce, dobu jídla má taky pravidelnou jak hodinky, takže když se zachová i toto, tak to určitě dítěti nevadí…
no tchýně je dost hrozná,mám s ní dost problémy takže fakt asi nechce,abych jezdila
pak vždycky přijedu a ona na malym hledá chybi,jak kdybych se neuměla sama postarat o vlastní dítě ![]()
tak u nas zmena prostredi jedine vyhovovala,to byla hodna,pac to tam neznala,vsude cumela zvedavka a spala celou noc,coz doma nehrozilo…tak to bys poznala ,kdyby to prckovi nevyhovovalo…jen jestli tchyni spis nevadi,ze malyho tak dlouho nevidi a neumi to rict ![]()
my právě dobu jídla a spánku přes den pravidelnou nemáme..ale koupání,a spaní večer dodržuju a malej s tim nemá problém,usíná stejně doma i u babičky
@hanzbl00 píše:
no tchýně je dost hrozná,mám s ní dost problémy takže fakt asi nechce,abych jezdilapak vždycky přijedu a ona na malym hledá chybi,jak kdybych se neuměla sama postarat o vlastní dítě
ježiš,tak to je ono
prejdi to…
bydlela jsem cca 20 km od mojí rodiny. sotva se malá narodila, dala jsem jí nějaký čas na vzpamatování a cestovala s ní odmalinka. na týden k našim, na noc dvě ke kamarádce, občas spala i u tchyně… nebyl s tím žádný problém. spíše naopak. dceři je 14 měsíců, jsme čerstvě přestěhovaní do nového prostředí, ale malá si okamžitě zvykla a je vidět že se i tady cítí jako doma.
My taky jezdíme k mamce,teď jsem tam byla na 5 dní,a malý byl v pohodě víc jak doma.Je mu 2 a půl měsíce,a já si myslím,že mu to nevadí,u babičky je nám fajn.
U nás to bylo to samé.MAlá je cestovatel.Milovala auto, usínala v pohodě kdekoli, pokud měla dudlík a plenku na muchlování
A pokud měla v dosahu máminy prsa, tak bylo vše ok.Jezdili jsme od jejího měsíce a žádné následky to na ni nezanechalo.NAopak mi přijde strašně přizpůsobivá a v pohodě kdekoli a to jí budou dva roky.
no jo no..je to hrozný,,tuhle sem přijela a malej u ní začal brečet,a ona hned že brečí se slzičkama což PRÝ nikdy nedělal..taková blbost
naopak se mi zdá,že malej je u mí mamky spokojenější,protože sem tu spokojenější i já
@hanzbl00 píše:
my právě dobu jídla a spánku přes den pravidelnou nemáme..ale koupání,a spaní večer dodržuju a malej s tim nemá problém,usíná stejně doma i u babičky
v půl roce jsme ještě taky žádný režim neměli
V klidu cestuj dál, poznala bys na synovi, kdyby se mu to nelíbilo. A tchyně ať si mele svoji ![]()
Syn byl v tomto v pohodě, taky jsme měli období, kdy jsme bydleli na dvou místech..Dnes má 6, nijak ho to nepoznamenalo.
Dceru by to položilo, stačila návštěva poradny, výlet, jakýkoliv výkyv z jejího režimu a večer nespala, dlouho plakala..
Pokud jde o pohodové dítě a žádné stresy nepozoruješ, jezdila bych v klidu dál.