Změna první práce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.10.15 22:42

Změna první práce?

Ahoj, je tu mezi vámi nějaká personalistka? Uvažuji o změně první práce, nejsem v ní dlouho, ale 2,5 roku. Bojím se, jestli to není moc brzy a aby mě ostatní nebrali jako věčného nespokojence. Bohužel co mi bylo slíbeno nebylo dodrženo, dělám hodně věcí, které neodpovídají mé kvalifikaci (na stejných pozicích v naší firmě to je přitom jinak) Hodně jsem se naučila, ale vím, že dřív nebo později tu práci změnit chci…není to to co jsem chtěla dělat, co by mě naplňovalo. Taky nevím, zda říct na pohovoru pravdu. Nechci vypadat že si stěžuji, ale zase důvody říc musím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25108
22.10.15 22:48

Nejsem personalistka, ale jsi podle mě přesně to, co se dneska hledá. Někoho, kdo se chce zdokonolovat, chce změny. To se dneska cení. Na pohovoru musíš říkat něco, jakože jsi časem zjistila, že ta práce není přesně co, co jsi hledala a to kam se hlásíš by tě naplňovalo víc. Nebo, že jsi se zapracovala a chtěla by jsi něco víc, něco dalšího… Jsem sice už dlouho doma. Ale před mateřskou jsem dělala 4 roky a to 2 roky na jedné a 2 roky na druhé pozici a ve firmě, kde jsem dělala, to bylo dost časté.
A ty chceš hledat práci jinde, nebo v rámci dané firmy, že se takhle ptáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
22.10.15 22:52

Personalistka nejsem. Ale měnila jsem práci po roce a půl a nikdo se nad tím nepozastavoval. Na pohovoru jsem řekla, že stávající práce mě nenaplňuje a ráda bych ji změnila. V mém případě šlo teda i o rozdílnou náplň práce, ta první byla prostě jen lepší, než být po vysoké nezaměstnaná, do té druhé firmy jsem opravdu chtěla jít pracovat, ale čekala jsem, až budou někoho přijímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.15 22:54

Wau, jsem na tom skoro úplně stejně. Až na to, že v naší firmě sliby plní. Ale i tak jsem dnes po dlouhém rozmýšlení dala výpověď. Brzy mi to nepřijde, lezlo mi to tam na nervy dýl :-) Vůbec nevím, co budu dělat, ale je lepší ukončit trápení dřív než později:-) A. B.

• Citovat
  • Upravit
1641
22.10.15 22:56

2,5 roku je v pohodě. Jinak bych si na původního zaměstnavatele nestěžovala (nepomlouvala), prostě si připrav nějakou řeč na téma, že tě stávající práce už nerozvíjela a že se chceš posunout dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.15 00:05
@Anonymní píše:
Wau, jsem na tom skoro úplně stejně. Až na to, že v naší firmě sliby plní. Ale i tak jsem dnes po dlouhém rozmýšlení dala výpověď. Brzy mi to nepřijde, lezlo mi to tam na nervy dýl :-) Vůbec nevím, co budu dělat, ale je lepší ukončit trápení dřív než později:-) A. B.

Jsem moc ráda, že píšeš, jsi na tom podobně :-) akorát mě ta práce moc baví, jsem pacovitá…jen to je práce, kvůli které jsem nemusela studovat co jsem studovala. Smysluplnou práci vidím jinde…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.15 00:08

@Aries6 děkuju za zprávu, i všem ostatním

Chci něco úplně jiného (jinou firmu), v naší firmě jiná pozice nelze. To by musel někdo odejít a to se na 99 % nestane. Ne v dohledné době a život je krátký.

Moc to zvažuji, za novou prací bych déle dojížděla a je to to neznámé. Tady mám ty jistoty, baví mě to, lidi fajn. Ale cítím se trochu jako onuce. Práce přesčas mi nevadí, ale že by bylo slovíčko prosím nebo děkuju, toho se nedočkám. A hlavně to jsou věci, které jinde dělají lidé s maturitou. Na to jsem nemusela studovat…

• Citovat
  • Upravit
3395
23.10.15 00:09

Já bych zůstala čtyři roky minimálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
23.10.15 00:54

Ja zmenila praci po jednom roce a bylo to to nejlepsi rozhodnuti v zivote (krom skvele nove prace jsem v nove firme poznala i sveho muze :) ). Urcite bych se toho nebala a rekla, ze proste me ta prace uplne nenaplnuje a ze se chces posunout nekam dal. Ja rekla neco podobnyho; v puvodni praci me to uz po par mesicich nebavilo, nuda, zadna vyzva, potencial rustu sice jo, ale spis papirove nez zkusenostmi…
Setrvat nekde, kde me to nebavi 4 roky je marneni drahocenneho casu, ale pro jistotu bych dala vypoved az bych si nasla praci novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
23.10.15 07:08

Byla jsem personalistka, už je to nějakou dobu. V životě by mě nenapadlo hodnotit negativně někoho, kdo po dvou a půl letech změní první práci, proč jako? Nabírá prostě zkušenosti. Divný mi byl naopak typan inženýr, co toho obšírně nakecal, ale prvních pět jeho prací se počítalo tak na měsíce, ani do roka to většinou nedal, ale všude bylo něco blbě, či firma záhadně reorganizovala (prostě ho vyrazili účelově). A že byl vůl se prokázalo i když ho přes můj odpor někdo po známostech vzal a pak nevěděl, co s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.10.15 09:52

Říká se, že rok se musíš danou náplň pracovního místa naučit, rok ho děláš a další rok se rozhoduje, jestli u toho zůstaneš nebo ne. To je doba, kdy snadno dojde k „vyhoření“. A nebo že se z toho stane rutina, není prostor k rozvíjení se, postupu, atd.

Takže v pohodě. Něco jiného by bylo, kdyby práci měnila dejme tomu rok co rok. (A přesto, hele, já se placatila po RD na půlročních smlouvách, a vůůůbec si o sobě nemyslím, že bych byla nespolehlivá nespokojená. Dokonce bych tam byla i ráda leckde zůstala - jenže byla to prostě smlouva na dobu určitou a nešlo ji prodloužit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat