Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobře? Špatně? Záleží, co si od toho slibujete a jaké máte důvody…
@aknadar nicsi od toho neslibuju, chci vedet, kdo mel tuto zkušenost, zda bylo dítko se zmenou v pohode, nebo to to zanechalo "následkyů. Důvod je mozne stehovani.
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, může nekdo napsat zkušenosti se zmenou školy po první, druhé tříde? Je problém, kdyz díte zmení po první nebo druhé tříde skolu? Máte nekdo tu zkušenost a dopadlo to dobre, spatne? Díky za reakce
Ahoj.kluk prestupoval na začátku 4 třídy. Vse úplně v pohodě
@Anonymní píše:
Dobrý den, prosím, může nekdo napsat zkušenosti se zmenou školy po první, druhé tříde? Je problém, kdyz díte zmení po první nebo druhé tříde skolu? Máte nekdo tu zkušenost a dopadlo to dobre, spatne? Díky za reakce
já jsem šla do 3. třídy na výběrovou školu, výhoda byla, že v té třídě byli všichni nový, ale jelikož jsem měla předtím super kamarády v předchozí třídě, tak mi to samozřejmě bylo líto a nějakou dobu jsem si zvykala…
Dceři přišel do 2. třídy nový žák a zapadl úplně v pohodě, ono záleží na hodně faktorech, povaze dítěte, kolektivu ve třídě, učiteli…tohle se špatně odhaduje…
my budeme nejspíš řešit za rok nebo za 2 individuální plán v čr plus anglickou školu v cizině, jsem na děti zvědavá ![]()
Můj syn přestupoval v první třídě po pololetí a velice rychle si našel kamarády a zapadl řekla bych že je spokojenější než v té předchozí
První měsíc teda sem tam vzpomínal co asi dělají kamarádi a jestli se už učí to co oni ale nijak dramatické to nebylo ![]()
Jakou máte zkušenost se změnou třídy nebo školy? Uvažujeme, že bychom změnili od příštího školního roku oběma našim dětem. Respektive se rozhodujeme mezi změnou třídy na současné ZŠ a změnou školy.
Jak vaše děti zvládly změnu třídy, školy a přístupu? Na co se připravit a na co si dát pozor?
Z jakého důvodu chcete dát dítko jinam? Můj syn přestupoval na jinou školu ve třetí třídě, bylo to z důvodu, že na jeho školu nám nevzali mladší dceru a v nové škole nalákali i syna.
Hodně jsme to zvažovali. Setkali jsme se předem s novou paní učitelkou, která byla naprosto skvělá a syn přechod na novou školu zvládl bez problémů, do kolektivu zapadl, brzy si našel kamarády. Ale naše zkušenost ti asi moc nepomůže, ideálně si zajít do nové školy, promluvit s učiteli a dát na svůj pocit…
Tridu bych nemenila dobrovolne ani nahodou
vse by vlastne zustalo vice mene stejne a tridy mezi sebou soutezi, tak by koukali na vedlejsiho jako na vetrelce…
Skolu jsme menili a u jedne dcery super, hned si sedla s kamaradkou. Druha nezapadla 2 roky, teprve ted je to trosku lepsi, ze ma kamaradku. A rozhodne jsme menili skolu za lepsi(vyuka, prostredi, dojizdeni…)
Zalezi asi duvod, proc by deti prestupovaly. Nas nejstarsi syn byl 3 roky v jedne skole (2 roky skolky + 1. trida), byla to Montessori skola, vsechno fajn, zadne vyhrady jsme k ni nemeli, ale pak se v nasem meste otevrela Nord Anglia, tak jsme do 2. tridy dali syna tam. Krasne zmenu zvladl, uplne bez problemu, ted je v 6. tride a porad ho to tam bavi. Tenkrat jsme o tom s nim mluvili jako o super novem dobrodruzstvi, prenaseli jsme na nej svoje nadseni, aby se taky tesil😄 Kdyz tam nastoupil do 2. tridy, zaroven jsme tam dali i mladsiho syna do skolky a ted uz tam chodi i nejmladsi dcera. Nemuzu si stezovat, vsechno probehlo skvele a i skvele pokracuje😄
Neřeknu ti pohled z hlediska rodiče, ale spíš toho dítěte samotného
Přestupovala jsem z jedné ZŠ do druhé od pololetí 2. třídy a bylo to v pohodě. Stěhovali jsme se z města na vesnici a já z toho byla nadšená, takže problémy žádné nebyly…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.