Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My jsme měli těhle dočasných fází několik i bez přechodu z kojení na UM (UM dávam úplně odzačátku, měla jsem málo mateřského). Nejhorší byla ta s budíčkem před pátou, nejlepší v půl deváté. Momentálně v roce a půl je to teď půl osmá, ještě před měsícem se vstávalo v šest. Vydrž, to se poddá ![]()
Bude se posunovat čas, tak to budeš mít posunuté o hodinu.
Našim to takhle vycházelo, že každého půl roku před změnou času se posunovaly v čase spánku dle aktualní změny.
Pozdějším usínáním to lze ovlivnit, ale ne všem to takhle vyhovuje. U nás by to neprošlo.
To je pravda, tak snad to pomuze
U nas posunutí vecerky nejde. Mala proste chce v 19:00 spat… at naspí pres den hodinu nebo 2 …. A to i kdyz bych ji uspala v 17:00 tak usne pak zas v sedm ![]()
Ja mam doma zas space. Ma 7 mes. a konecne se prestal budit kazde 2 hod. na kojeni. Vecer dam kasi, cucne si lehce mleka a v 8 usina. V noci se obudi, pak o pul 7 rano, prebalim, hraje si a o pul 8 zaspi a spi do 9, pul 10. Nezkousela si ji po prebaleni dat jeste spinkat rano? Treba by zabrala jeste. ![]()
@Anonymní píše: Více
Nene, neudělala ![]()
A ještě k posunutí večerky, ani u nás by to asi nefungovalo. Když se parkrát stalo, že to tak nějak vyšlo, že se šlo spát, budíček byl úplně stejně. Akorát se uspávalo paradoxně hůř, jak už bylo mrně přetažený ![]()
Edit: že se šlo spát dýl tam mělo být ![]()
Příspěvek upraven 19.03.24 v 08:02
Taky se mi ted budi cim dal driv.6 m a 1 tyden.na UM je uz davno.
@Mgree Děkuji, zkusím ji v těch 5 přebalit a uvidime… Mám dat i UM? I kdyz dneska UM nepomohlo. A steně je od 5 vzhuru.
@Paní Bubáková Moc děkuji
Ja se trochu bojim, zda to nezhorsil prechod s kojeni na UM, ale bohuzel se nedalo nic delat. ![]()
Hele, u deti se ten spanek porad meni. Me kdyz se vzbudi po pul 6 na UM, tak ho dostane ale stejne uz neusne. I kdyz prebalim a vylozene uspavam. pustim sum apod. dneska se vzbudila v 7:10,vcera v 5:50
@Anonymní píše: Více
Pokud to nepomohlo, tak bych nedavala. Ja dam do pusy dudlik, lehnu si vedle a usne.
Holky, a co prechod z MM na UM, nemuze to byt pricina? Asi ne co
Jen premyšlim
@Petra0009 Peto, a jste na UM uz dlouho?
Sum taky nepomaha, nic. Proste se v postylce vrtí, huláka, hraje si s dudlikem… ![]()
Malý má 7, 5 měsíce a poslední měsíc vstava taky okolo 5, někde něco málo před, někdy po. Na UM je od začátku a usona cca 18.30. Dřív dostal okolo té páté UM a ještě třeba hodku a půl spal. Teď už tu potřebu nemá, posunutí vecerky to je naopak u nás horší. Tak ho nechávám, jsme vzhůru a pak dopolední spánek má už od 8.
Zdravím, dcera 6,5. Krásně spala, kdyz jsem kojila tak vstavala 2 na kojení, nyní na UM vstane jednou ALE zacala brzo vstavat. Nyní se to posunulo uz na 5:00 - a to spala do 7:30. Kdyby vydržela spat do 6:30 tak jsem s tim v pohodě. Všude čtu, ze pokud dítě jde spat později, tak je to horsi a stejně by nam to ani neslo. Mala chce spat proste v 19:00.
Myslite ze to muze byt jen nejaka docasna faze, nebo si mam zvyknout?🤣 Nebo mam neco vyzkouset? V noci mi vypije i 270ml mlika. Pred spanim ma v 17:00 kasi a v 18:30 jeste mliko.
Moc dekuju vsem!