Změna stavu a kopie oddacího listu - msuí i manžel?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@omites Jo, tak u armády bych opravdu věřila tomu musel, ale ve firmách řídících se zákoníkem práce bych už si s tím tak jistá nebyla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Tak on by si měl nechat udělat novou občanku, a pak je povinen zaměstnavateli nahlásit změnu osobních údajů (alespoň většina zaměstnanců podepisuje u nástupu, že bude informovat zaměstnavatele o změně osobních údajů). Takže bych došla na personální s novou občankou.
tak on si teoreticky novou občanku dělat nemusí, že jo. záleží na tom, jestli se mu měnil nějaký údaj, který v ní je uvedený. stav se uvádí jenom nepovinně, tak jestli ho v ní má nebo nemá ![]()
ale jinak za mne se ženatý - svobodný tuším hlásilo na OSSZ, ale už nějaký ten rok mzdy nedělám, takže netuším, jak aktuální formulář vypadá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina No nám teda oběma na svatbě přestřihli občanky, aniž by se ptali, co manžel v občance chce mít, a chodit s přestřiženou je na pokutu, ale třeba to nedělají automaticky všude, já se vdávala jen jednou, tak nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak podle mě musí nahlásit minimálně nové číslo občanky a s tím se vezou další změny. Nemyslím si, že je to „jen tak“ ![]()
A myslím, že se z toho dá „vytěžit“ už pár zmíněných výhod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my se brali v cervnu. Roh u obcanku prestrihli pouze mne, manzel nemel v OP uveden stav. Manzel na mzdovku nesl oddaci list, protoze mel ze zakona narok na placene volno. Takze aby si to ucetni overila, totez ja a pak jsem dodala novou OP.
Příspěvek upraven 02.12.14 v 22:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
@sagina No nám teda oběma na svatbě přestřihli občanky, aniž by se ptali, co manžel v občance chce mít, a chodit s přestřiženou je na pokutu, ale třeba to nedělají automaticky všude, já se vdávala jen jednou, tak nevím.
Na pokutu? K tomu dostaneš takovej lístek, kde se vysvětluje proč a na jak dlouho to máš. Tady ty nový „kreditky“ se prej teda už nestříhají
Asi to ani nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 strihaji. Ja mela novy OP a roh mi ustrihli a papir o zmene udaju jsem dostala take. I na nove OP je k tomu roh..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co si tak pamatuju, tak manzel nesl do prace oddaci list a pak hlasil v bance cislo nove obcanky. Vic myslim nevyrizoval.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jalisca píše:
@avm3 strihaji. Ja mela novy OP a roh mi ustrihli a papir o zmene udaju jsem dostala take. I na nove OP je k tomu roh..
Vidíš, tak všude je to jinak. Výš někdo píše, že stříhali jen chlapovi. Nám oběma (před cca 3 lety). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 píše:
Na pokutu? K tomu dostaneš takovej lístek, kde se vysvětluje proč a na jak dlouho to máš. Tady ty nový „kreditky“ se prej teda už nestříhajíAsi to ani nejde
Ale já reagovala na konkrétní příspěvek, že si manžel nemusí dělat novou občanku, tomu mému ji přestřihli, takže kdyby si ji nevyřídil v dané lhůtě, bylo by to na pokutu, kdyby pořád chodil s přestřiženou a novou si nevyřídil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 je to asi vsude jinak..mne ustrihli, chlapovi ne..pry nemeni stav v OP (nemel uvedeno), tak to neni treba..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj tenkrát budoucí muž to hlásil předem neb jsme se brali v pátek. Na svatbu v pracovní den je nárok pro ženicha a nevěstu na 2 dny placeného volna. Kdybychom se brali v nepracovní den, měli bychom nárok jen na 1 den. Omluvenku pak tvoří ten oddací list.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Ale já reagovala na konkrétní příspěvek, že si manžel nemusí dělat novou občanku, tomu mému ji přestřihli, takže kdyby si ji nevyřídil v dané lhůtě, bylo by to na pokutu, kdyby pořád chodil s přestřiženou a novou si nevyřídil.
Aha, tak to se moc omlouvám… vždycky si vyčítám, že nejdu spát a čučím tady a pak píšu zmatky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
tak nejde o to, co tam CHCE MÍT, ale co tam akutálně má. pokud v ní nemá uvedený stav (nemusí), tak není důvod občanku znehodnotit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit