Změna stavu a kopie oddacího listu - msuí i manžel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
101536
2.12.14 22:16

@omites Jo, tak u armády bych opravdu věřila tomu musel, ale ve firmách řídících se zákoníkem práce bych už si s tím tak jistá nebyla :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.12.14 22:33
@zrcadlo píše:
Tak on by si měl nechat udělat novou občanku, a pak je povinen zaměstnavateli nahlásit změnu osobních údajů (alespoň většina zaměstnanců podepisuje u nástupu, že bude informovat zaměstnavatele o změně osobních údajů). Takže bych došla na personální s novou občankou.

tak on si teoreticky novou občanku dělat nemusí, že jo. záleží na tom, jestli se mu měnil nějaký údaj, který v ní je uvedený. stav se uvádí jenom nepovinně, tak jestli ho v ní má nebo nemá :nevim:

ale jinak za mne se ženatý - svobodný tuším hlásilo na OSSZ, ale už nějaký ten rok mzdy nedělám, takže netuším, jak aktuální formulář vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16098
2.12.14 22:36

@sagina No nám teda oběma na svatbě přestřihli občanky, aniž by se ptali, co manžel v občance chce mít, a chodit s přestřiženou je na pokutu, ale třeba to nedělají automaticky všude, já se vdávala jen jednou, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.12.14 22:40

Tak podle mě musí nahlásit minimálně nové číslo občanky a s tím se vezou další změny. Nemyslím si, že je to „jen tak“ :nevim:
A myslím, že se z toho dá „vytěžit“ už pár zmíněných výhod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
2.12.14 22:41

Tak my se brali v cervnu. Roh u obcanku prestrihli pouze mne, manzel nemel v OP uveden stav. Manzel na mzdovku nesl oddaci list, protoze mel ze zakona narok na placene volno. Takze aby si to ucetni overila, totez ja a pak jsem dodala novou OP.

Příspěvek upraven 02.12.14 v 22:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.12.14 22:42
@zrcadlo píše:
@sagina No nám teda oběma na svatbě přestřihli občanky, aniž by se ptali, co manžel v občance chce mít, a chodit s přestřiženou je na pokutu, ale třeba to nedělají automaticky všude, já se vdávala jen jednou, tak nevím.

Na pokutu? K tomu dostaneš takovej lístek, kde se vysvětluje proč a na jak dlouho to máš. Tady ty nový „kreditky“ se prej teda už nestříhají :D Asi to ani nejde :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
2.12.14 22:44

@avm3 strihaji. Ja mela novy OP a roh mi ustrihli a papir o zmene udaju jsem dostala take. I na nove OP je k tomu roh..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2732
2.12.14 22:44

Co si tak pamatuju, tak manzel nesl do prace oddaci list a pak hlasil v bance cislo nove obcanky. Vic myslim nevyrizoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.12.14 22:45
@jalisca píše:
@avm3 strihaji. Ja mela novy OP a roh mi ustrihli a papir o zmene udaju jsem dostala take. I na nove OP je k tomu roh..

Vidíš, tak všude je to jinak. Výš někdo píše, že stříhali jen chlapovi. Nám oběma (před cca 3 lety). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16098
2.12.14 22:46
@avm3 píše:
Na pokutu? K tomu dostaneš takovej lístek, kde se vysvětluje proč a na jak dlouho to máš. Tady ty nový „kreditky“ se prej teda už nestříhají :D Asi to ani nejde :D

Ale já reagovala na konkrétní příspěvek, že si manžel nemusí dělat novou občanku, tomu mému ji přestřihli, takže kdyby si ji nevyřídil v dané lhůtě, bylo by to na pokutu, kdyby pořád chodil s přestřiženou a novou si nevyřídil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
2.12.14 22:47

@avm3 je to asi vsude jinak..mne ustrihli, chlapovi ne..pry nemeni stav v OP (nemel uvedeno), tak to neni treba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
2.12.14 22:48

Můj tenkrát budoucí muž to hlásil předem neb jsme se brali v pátek. Na svatbu v pracovní den je nárok pro ženicha a nevěstu na 2 dny placeného volna. Kdybychom se brali v nepracovní den, měli bychom nárok jen na 1 den. Omluvenku pak tvoří ten oddací list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
2.12.14 22:48

@zrcadlo ja ani nevedela, ze je na to nejaka lhuta :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
2.12.14 22:49
@zrcadlo píše:
Ale já reagovala na konkrétní příspěvek, že si manžel nemusí dělat novou občanku, tomu mému ji přestřihli, takže kdyby si ji nevyřídil v dané lhůtě, bylo by to na pokutu, kdyby pořád chodil s přestřiženou a novou si nevyřídil.

Aha, tak to se moc omlouvám… vždycky si vyčítám, že nejdu spát a čučím tady a pak píšu zmatky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.12.14 23:15
@zrcadlo píše:
@sagina No nám teda oběma na svatbě přestřihli občanky, aniž by se ptali, co manžel v občance chce mít, a chodit s přestřiženou je na pokutu, ale třeba to nedělají automaticky všude, já se vdávala jen jednou, tak nevím.

tak nejde o to, co tam CHCE MÍT, ale co tam akutálně má. pokud v ní nemá uvedený stav (nemusí), tak není důvod občanku znehodnotit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat