Změna stavu a kopie oddacího listu - msuí i manžel?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Změna stavu-manžel
Hezký večer,
teď se bacvíme s chlapem a celkem mě zaskočil. Minulou sobotu jsme se brali.. To že já musím zaměstnavateli poslat kopii oddacího istu skrze příjmení to vím. Ale musí něco oznamovat i chlap? Skrze daně apod? Já myslim, že né, ne? Jak to tedy je? Manžel myslí, že ano, ale podle mě je to nesmysl.. Je tu někdo kdo tomu rozumí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Medvídě30 Myslím, že nemusí. Zaměstnavateli skrze daně? Proč? On vás vyživuje? I kdyby měl nárok na slevu na vyživovanou manželku, tak jednak to zjistí až po konci daňového období, jestli má nárok, jednak uplatnění nároku není povinnost, ale právo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš malý/žádný příjem, může si tě v ročním zúčtování daně uplatnit. Ale myslím, že to dopředu hlásit němusí, až po novém roce k daňovému přiznání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medvídě30 záleží, kde je zaměstnaný, můj manžel stav musel hlásit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já bych to zaměstnavateli řekla… přece jenom, když si na tebe pak někdy bude brát ošetřovák, nebude zaměstnavatel zaskočen.
Pak taková klasika - vyměnit občanku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon já mu to taky říkala, že si myslím že to je nesmysl. Jen jsem se potřebovala ujistit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medvídě30 píše:
@eumedon já mu to taky říkala, že si myslím že to je nesmysl. Jen jsem se potřebovala ujistit.
tak ať to řekne na mzdovce a uvidí, co mu řeknou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites Tak ošetřovák si na ni mohl brát i teď, předpokládám, že ve společné domácnosti žili…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@omites to byla moje prvotní reakce, ať to řekne, že tím nic nezkazí, jenže on tu ženskou ze mzdovky téměř nepotkává ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Luca píše:
@Medvídě30 záleží, kde je zaměstnaný, můj manžel stav musel hlásit.
Tak teď je otázka jestli musel nebo „musel“…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak on by si měl nechat udělat novou občanku, a pak je povinen zaměstnavateli nahlásit změnu osobních údajů (alespoň většina zaměstnanců podepisuje u nástupu, že bude informovat zaměstnavatele o změně osobních údajů). Takže bych došla na personální s novou občankou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyloženě hlási to nemusí, ale může
my se brali letos v dubnua hnala jsem ho, ať to hlásí hned, ať má slevu na dani na manželku (jsem na RD) a tam mu řekli, že toto se vrací až v ročním zúčtování, jinak na nic to vliv nemá
takže pokud nejsi vyživovaná manželka, tak není nutné hlásit
pokud jsi vyživovaná manželka a chcete uplatit to daňovou slevu, tak při zpracování daní je nuté to doložit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit