Změna stravy u ročního dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna stravy u ročního dítěte
Potřebuju poradit, co dál. Mám roční dítě. Ještě před 14 dny jedl krásně. Kojení, snídaně, svačina, oběd, kojení, svačina, večeře, kojení. Dokonce jsem na večeři i pridavala. Teď jakoby ho někdo vyměnil. Je jídlo strasnej boj. Jsem ráda, když do něj dostanu pár lžiček. Už nevím, co dál jsem zoufalá. To mám zase najet na plný kojení v roce? Když mu stačilo už jen třikrát denně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A kojení ti neodmítá? Nemůžou v tom být třeba zuby? Jako kdyby měl hlad, tak se určitě ozve.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@izabe no kojim ho třikrát denně a normálně. Jako předtímhle stavem. Možná jo asi dásně trochu nateklé má. Já spíš nevím co delat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypadá, že má málo živin, je apatický nebo celkově „špatný“? Zhubl výrazně?
Jestli ne, tak ho nech. Nebojuj, tím to bude jenom bojkotovat víc a víc. Nabízej rozmanitá jídla, ať si klidně z každého jen uzobne. Ono se to časem samo spraví - pokud bude mít dítě hlad, tak se nají. Samozřejmě pokud tam není nějaká choroba, ale to bys poznala podle jiných projevů.
Důležité je v této fázi zachovat zásady správné skladby jídelníčku a nedávat mu tabulku čokolády s tím, že takhle aspoň něco sní. Nebo dokola jenom těstoviny. To je cesta do spirály, že které se špatně dostává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klkakla není normálně blbne jako dřív když normálně jedl. Jo tak to dělámm. Takže nahrazovat kojením nemám? Já bych se nerada vracela jakoby zpátky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh píše: Více
Nabízej mu během dne vždy něco, ať si zobne. Pokud výrazně nezhubne, tak bych počkala (Kojení bych nepřidavala). Můžou to dělat ty zuby nebo prostě jen období.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejspíše zuby, nebo něco jiného. Pokud je přes den v pohodě, nabizej jídlo, ale nenuť. Proč jsi zoufalá?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 no trápí mě to. Jedl hezky a teď je to prostě boj a je to frustrující
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale v čem? Hubne? Má to špatný dopad na něj, že jí méně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vlasta gh Syn má 2,5 roku, někdy skoro nejí, jindy by snědl snad všechno kolem. Když nejí, tak nejí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 no já myslím, že už jsem to napsala. To bych se opakovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já měla tohle s dcerou celý 8.mesic, už hezky jedla, i se kojila a najednou nic.5× denně jsem připravila jídlo a pokaždé skoro celé letělo.. Byly v tom zuby a pak angína, pak ji chybělo i železo, tím pádem ztratila chuť na jídlo a vše se časem srovnalo.
Já bych nabízela klasicky 5× denně stravu a dokojila podle toho jak chce. Nebrala bych to, že se vracím zpět. Ono to čase přejde. Prso je přeci fajn, že funguje i pro nemocné děti, které nechtějí jíst oproti třeba um. Uklidní se, nají a všichni jsou spokojeni. Když měla starší dcera v roce rotaviry, prso ji zachránilo, měla šílené průjmy, zvracení, nemohla jíst a tak byla nonstop na prsu, to vzala na milost. Časem se to zase srovná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže se jen bojíš, že když nebude jíst, něco se stane? Jíst bude, neboj. Děti meni období, do toho ty zuby, atd. Někdy jí více, někdy méně. Mění se potřeba jídla, spánku a tak. Dítě není robot, aby byl daný program a stále jelo stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 ja vím, jenom bych si asi přála, aby to bylo jako dřív. Jo asi jsem naivní a trošku fakt mám strach, že to takhle zůstane
- načítám...
- Citovat
- Zmínit