Změna učitelky ve školce

11
20.2.15 14:31

změna učitelky ve školce

Chci se zeptat, je dobré během roku změnit učitelku ve školce? Kluk chodí do malé třídy, mají dvě učitelky, jedna půjde od března do starší třídy a k nim půjde z té starší třídy. Musí o to ředitel informovat rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
20.2.15 14:33

Nemusí. Není důvod informovat. Nic zásadního se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.15 14:33

@milfenza nemusí informovat, proč by měli? Však nejde o nic převratného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.2.15 14:38

@milfenza Co blbneš? U dětí se učitelky stejně mění - když je některá nemocná, u doktora, spojují se třídy a podobně… to je úplně normální provozní věc. Nevím, proč se to děje (jestli učitelka už malé nechce, nebo tak) - ale pokud to třeba té učitelce nevyhovuje - to bys chtěla, aby dítě učila nespokojená?!

A jinak do těchhle věcí rodičům nic není. To se dozví (na nástěnce je napsáno, kdo děti učí), ale to je tak vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
20.2.15 14:44

Já neblbnu, jen jsem se slušně zeptala… Jinak díky za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
20.2.15 14:48

Nevím, jestli musí nebo ne, ale když měnili učitelky u nás ve školce, oznámili nám to na třídní schůzce, i odůvodnění, proč tomu tak musí být. Některé děti to hůř vnímají, jsou zvyklé na někoho a pak nastane změna, můžou být z toho zmatené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
20.2.15 14:55

@donaga
já souhlasím. Dcera naopak do školky chodila velice ráda a vždy se těšila, ale pak nastala změna a vyměnili jim hned obě učitelky a nesla to špatně. Trvalo asi 1/4 roku, než se zase srovnala, do té doby jsme každé ráno měli scény, pláč. To jsme vůbec neznali. Takže já ji chápu, taky bych to chtěla vědět. Navíc s učitelkama se běžně bavím, když jí tam vedu, nebo vyzvedávám a představa, že tam jednoho dne přijdu a dozvím se z nástěnky, že je najednou učí někdo jiný, nelíbilo by se mi to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
20.2.15 15:11

@milfenza Promiň, to bylo trochu ostré, omlouvám se :kytka:

Občas mě jen zaráží, co všechno maminky řeší a z čeho dělají problém… Vezmi si, co bys dělala jako ředitelka, kdyby byla taková změna potřebná - budeš prosit rodiče, jestli s tím souhlasí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
20.2.15 18:35
@milfenza píše:
Chci se zeptat, je dobré během roku změnit učitelku ve školce? Kluk chodí do malé třídy, mají dvě učitelky, jedna půjde od března do starší třídy a k nim půjde z té starší třídy. Musí o to ředitel informovat rodiče?

Nemusí.

Ze slušnosti by se o tom rodiče samozřejmě měli dozvědět dříve, než potkají novou učitelku ve třídě - ale povinnost to pro žádného ředitele není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin