Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci se zeptat, je dobré během roku změnit učitelku ve školce? Kluk chodí do malé třídy, mají dvě učitelky, jedna půjde od března do starší třídy a k nim půjde z té starší třídy. Musí o to ředitel informovat rodiče?
@milfenza nemusí informovat, proč by měli? Však nejde o nic převratného ![]()
@milfenza Co blbneš? U dětí se učitelky stejně mění - když je některá nemocná, u doktora, spojují se třídy a podobně… to je úplně normální provozní věc. Nevím, proč se to děje (jestli učitelka už malé nechce, nebo tak) - ale pokud to třeba té učitelce nevyhovuje - to bys chtěla, aby dítě učila nespokojená?!
A jinak do těchhle věcí rodičům nic není. To se dozví (na nástěnce je napsáno, kdo děti učí), ale to je tak vše.
Nevím, jestli musí nebo ne, ale když měnili učitelky u nás ve školce, oznámili nám to na třídní schůzce, i odůvodnění, proč tomu tak musí být. Některé děti to hůř vnímají, jsou zvyklé na někoho a pak nastane změna, můžou být z toho zmatené.
@donaga
já souhlasím. Dcera naopak do školky chodila velice ráda a vždy se těšila, ale pak nastala změna a vyměnili jim hned obě učitelky a nesla to špatně. Trvalo asi 1/4 roku, než se zase srovnala, do té doby jsme každé ráno měli scény, pláč. To jsme vůbec neznali. Takže já ji chápu, taky bych to chtěla vědět. Navíc s učitelkama se běžně bavím, když jí tam vedu, nebo vyzvedávám a představa, že tam jednoho dne přijdu a dozvím se z nástěnky, že je najednou učí někdo jiný, nelíbilo by se mi to.
@milfenza Promiň, to bylo trochu ostré, omlouvám se ![]()
Občas mě jen zaráží, co všechno maminky řeší a z čeho dělají problém… Vezmi si, co bys dělala jako ředitelka, kdyby byla taková změna potřebná - budeš prosit rodiče, jestli s tím souhlasí?
@milfenza píše:
Chci se zeptat, je dobré během roku změnit učitelku ve školce? Kluk chodí do malé třídy, mají dvě učitelky, jedna půjde od března do starší třídy a k nim půjde z té starší třídy. Musí o to ředitel informovat rodiče?
Nemusí.
Ze slušnosti by se o tom rodiče samozřejmě měli dozvědět dříve, než potkají novou učitelku ve třídě - ale povinnost to pro žádného ředitele není.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.