Změna Um ano nebo ne?

28.4.22 01:14

Změna Um ano nebo ne?

Zdravím maminky, mam doma 2mesichniho chlapečka a jsme už od od 1 týdne na UM. Nejprve jsem dávala Sunar po nem ale strašně ublinkaval tak jsem změnila na Kendamil 1 ale přijde mi posledních 14dnu ze má prdíky a zácpu tlačí ale nevytlačí nic tak mu pomáhám RR a stolici má tuhou ze začátku ale pak už je řídká tak bych se chtěla zeptat jestli mam změnit UM a kdyby jo tak na jaky.

Ps:3 den dáváme espumisan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
28.4.22 05:56

@Anicka1731 u takhle malého miminka bys tohle měla řešit s pediatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
28.4.22 06:58

Kmínový odvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.22 07:50

@Thomassss vyzkouším kmínový odvar když nepomůže běžím k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.22 07:50

@PetraMeli děkuji určitě zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
28.4.22 07:51

@Anicka1731 ano, já jsem to myslela spíš s ohledem na tu změnu UM, že je lepší to konzultovat s pediatrem, on poradí :) snad kmín zabere :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
28.4.22 07:54

Ja davala hermankovej caj, stacilo 20ml a do par hodin hotovo :lol: kminovej ji nezabral. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
28.4.22 07:55
@Anicka1731 píše:
@PetraMeli děkuji určitě zkusím

Udělejte si odvar a nejdříve jej míchejte s UM a pak budete míchat odvar-voda-um.
Jinak Kendamil je docela těžký. Já jsem u prvního syna měla kendamil i sunar a nakonec Hami a sedělo celou dobu. Pak ještě Biogaia, tam sice není účinek okamžitý, ale je to dobrá záležitost, využít aspon dvě lahvičky. Kdyby jsi se ještě chtěla optat, tak třeba do zprávy. Hezký den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
28.4.22 08:05

@PetraMeli kazdy dite snasi kazdy mliko jinak. V hodne diskuzich jsem se docetla, ze maj po kendamilu spis prujmovou stolici a protoze nase mela po Hippu strasnou zacpu, koupila jsem kendamil a stolice se srovnala brzo a fakt byla dost tekuta. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
28.4.22 08:24
@DandátkoP píše:
@PetraMeli kazdy dite snasi kazdy mliko jinak. V hodne diskuzich jsem se docetla, ze maj po kendamilu spis prujmovou stolici a protoze nase mela po Hippu strasnou zacpu, koupila jsem kendamil a stolice se srovnala brzo a fakt byla dost tekuta. :palec:

Tak jasně, ale Kendamil je prostě těžký, ono to složení je fajn, ale já se setkala s tím, že mnoho mamin od něho odešlo. Tím nikomu nevnucuji to či ono UM.
Jinak kmínový odvar je klasika našich babiček, nakonec lepší než nějakej espumisan, který cpe do dětí každý pediatr :roll: a když se ho zeptáte na odvar at z kmínu či heřmánku tak kroutí očima, že přece ta lahvička s kapkama je lepší.

Jinak ještě poradím rektální trubičku (koupit si zásobu), nás to zachránilo a zase ty řeči typu, že se jinak nevykadí jsou hloupost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.22 13:02

Maminky děkuju vám určitě zkusím ten odvar a napíšu vem jak jsme dopadli jestli pomohl nebo ne ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.22 16:50

Zdravím maminky tak ještě jednou kolik toho kmínového odvaru mám udělat a ještě jestli mohu přimíchat k UM nebo do fenyklového čaje a kolik mohu dát množství např. 20ml nebo ním a studený nebo vlažný.
Děkuji za odpovědi ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
28.4.22 23:08

@Anicka1731

půl lžičky (drceného kmínu), maximálně lžičku,

přelijte jedním šálkem vroucí vody,

nechte přikryté 10 minut vyluhovat a sceďte.

Já to tedy smíchala s UM, třeba pul voda/ pul odvar a do toho UM. Jinak si určitě pomoz tou trubičkou, prckovi se uleví a vlastně i tobě :-)

Jo a fenykl a kmín nemíchat, myslím čaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.22 07:12

@PetraMeli děkuji mockrát ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
29.4.22 08:01
@Anicka1731 píše:
@PetraMeli děkuji mockrát ☺️️

Za nic, hlavně já byla na tom s prckem opravdu zle a tohle byla spása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová