Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Když bylo nejhůř (u nás kombinace žárlení a tříleté puberty), tak jsem prostě tříleťákovi nacpala tablet s pohádkami a věnovala se mladší (většinou šlo o kojení+uspání). Nejsem na to pyšná, ale jinak by nám z toho hráblo. Jakmile viděl, že jdu kojit a nemůžu zakročit, dělal takový kraviny, že byl nebezpečný sám sobě i okolí
Tak třeba by ti taky pomohlo staršího nějak ukotvit a být pak víc v klidu na uložení miminka.
Tip ne, neuděláš nic, pokud má teď období, že spí takto, tak spí takto. Můj měl období - odlozis mě, nespím a jsem pak super protivný. Ale líbí se mu spaní na bříšku, takže ho poslední tři týdny skulim na pupek na monitor dechu a to děcko mi přes den začalo zázračně spát
Když umí na břiše otočit hlavu, je to prý ok. Má 2,5m.
@unuděná no problém je, že nejde odložit. Taky si pomáhám pohadkama, ale ona i jak usne tak se pri hluku v nositku budi a když ji odložím je hned vzhuru. Proto bych potrebovala ji uspavat v posteli, ale tam taky pláče a u prsu neusne, zlobí ji u toho bricho, kočárek je tabu, absolutne nevím co delat ![]()
Vydržet. Časem si na běžný provozní hluk domácnosti prostě zvykne
Pokud myslíš, že jí trápí bříško, tak nám hodně pomáhalo na spaní dítě stočit do klubíčka, nebo alespoň v leže podepřít nožičky polštářem - aby prostě nemělo natažené břicho. Pak spali lépe.
@Temnástranasíly jasne, prijala bych to a stala bych s ní v kuchyni klidne celý den jen aby se vyspala, vlastně to pomalu už delam, ale na ukor staršího 🤦♀️ když je ve školce okey da se to, ted je už 2 týden nemocný a já jsem zralá na odvoz. Doslo mi tím akorát, že takhle dlouhodobe fungovat nemuzeme 🤦♀️
@unuděná pravda,první mesic jsem s ní mohla vše. Spala i 4 hodiny v šátku a já mohla se starším ven kdykoliv, sedet na koberci a hrát si, smát se, chodit a delat blbiny na hristi, varit, uklízet, ale ted? Beda jak se hnu z kuchyne 🤦♀️
U dětí si můžeš být jistá jen jedinou věcí - nic není jisté a nic není trvalé, vše jsou jen obdobíčka
Tím jsem se uklidňovala, když zrovna byla nějaká fáze na budku ![]()
Mám dvouleťáka a 3,5M mimčo. Uspávání přes den je sranda no… Řeším to tak, že usadím většího k pohádce a dám mu něco dobrého. Miminko uspím buď v košíku a drndám ho nebo v posteli a hladím, pusinkuju… ale co je nejdůležitější je zavinout a pustit bílý šum. Bez toho to u nás nejde. A taky musím poznat, kdy uz je opravdu unavený. Jenže spí jen přesně 30 minut. Víc ani ťuk. Tohle opakujeme přes den cca 5×. A nebo spí na procházce v kočárku. Tam spí dýl. Je potřeba zkoušet a nebo bohužel vydržet
hodně štěstí ![]()
@Any219 tak máte alespon tu vyhodu že spí v kočárku a nebo samo, co bych dala.za 30minut bez ní na sobe. Nicmene vím že je to strašně krátká doba, obzvlast když mimco vydrží vzhuru jen hodinu, jako prave to moje. Zrovna včera jsme melu 6× 30 minut, dnes poprvé by chtela spát snad celý den, a to spí v noci krásne, takže jen stojím a hojdam a nervuju se se starším, který se nervuje že jen uspavam 🤦♀️ ![]()
Ahojte, mám velký problem a nevím jak to vyřešit. Mám mimco 3M a starsi 3,5. Mimco usne jen v nositku bohužel začalo špatne snaset hluk a se starším to proste nejde. On se Sam nezabavi, furt ho jen upozornuju na hluk jsme z toho doma všichni nestastni 🤦♀️ 😔 mimco se nevyspi a pak je protivne. Opravdu jsem zkoušela vše o hojdavak ale rve. Nejaky tip jak preucit na postel,? Nevadí mi uspat ale potrebuju mimco pak odložit a jít, je to nutné opravdu. Nechce usnout ale ani na rukách a z nosítka se vždy vzbudí. Jsem zoufalá smutná a bezradna 🤦♀️