Miminko kaká vodu a pěnu

15
10.9.24 15:16

Miminko kaká vodu a pěnu

Zdravím :mavam:
Nemá někdo zkušenost s tím, že mu dítě kaka nebo kakalo vodu s pěnou? Mám 9ti týdenní holčičku a už víc než měsíc má tenhle problém. Bohužel ji to ale nejde vykakat, takže používám rourku. Dr tvrdí, že mi pije hodne přední mléko, řešila jsem to i s laktační, dodržuji všechno, jak mám. Má probiotika, espumisan, nechávám hlavně na jednom prsu jedno kojení, trápí ji to, bolí ji břicho a tím pádem jen hledá a hledá a já kojim a kojim. Dostali jsme se do fáze, že jsem poslechla někoho a skončila na um asi na dva dny, protože celé dny plakala, po um se vyspala, byla klidnější a já ztrácela mléko. Nemohla jsem se přes to přenést, takže jsem se opět rozkojila, po um se výkaka, po mém mléce musím rourkovat. 8o
Je to běžné nebo ji nemám raději trápit a přestat kojit? Má tichý reflux, takže při rourkovani ji nadavuje atd. Úplně super kombinace…večer kolika a to už mám prsa prázdné, takže po několika hodinách nabízím i flašku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6445
10.9.24 15:35

To vypadá na potravinovou alergii. Zkoušela jsi nějakou potravinu (striktně, včetně stop) vysadit? Je teda zvláštní, že na um byla spokojená. Je otázka, proč ji trápit pro vlastní potřebu kojení, jestliže na um se cítí dobře. Jestli by to nebylo pro ni lepší. Ten začátek kojení je nejdůležitější a to jste zvládly :kytka: Alergie může být na ledacos a je někdy těžké to vysledovat. Bývá to živočišné mléko, vzácně laktóza, obojí ale v um je…pak nějaké druhy zeleniny, které jíš, eventuálně lepek… to um mě ale zaráží, protože většinou obsahuje i ty mléčné složky, i třeba škroby, lepek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.9.24 15:49

@Liška32 právě, že jsem od jejího 2.tydne vysadila všechny mléčné výrobky. Když se jí začal projevovat reflux, chrcela a tlačila hodně ze spaní a já myslela, že je to bříško, takže jsem to ihned vysadila. Postupně jsem přestala jíst hodně věcí, skončila jsem jen o mase a přílohách už ze strachu, že ji vším ubližuji. Bohužel ale bez významu, a právě proto, že v um vše je a problém ji to nedělá, vrátila jsem se minulý týden zpět ke všem potravinám.
Takže vlastně nerozumím v čem je problém 8o poslouchala jsem, že mám hladové mléko atd, jsou dny kdy je skoro celý den na mm a v pohodě krom toho kakání a jsou dny jako třeba dnes, že se trápí od rána, pořád na prsu a i přes to mi teď vypila um a už je asi ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
10.9.24 15:52

Pěna bývá při deficitu laktázy, což znamená, že se nestráví laktóza. Ta pak ve střevě napění, napnuté střevo bolí, a postupně se dostává do zánětu. Nebylo to umělé mléko bezlaktózové? To by pak dávalo smysl, že jí po něm bylo dobře.
Můžeš zkusit jí před před kojením dát kapičky laktázy, které tu laktózu v mateřském mléce naštěpí. Prodávají se v lékárně i pro kojence.
Jestli to je ono, tak to bříško strašně bolí a zbytečně se trápí. Pokud by ty kapičky zafungovaly, nebo po přejití na bezlaktózové mléko zase bylo dobře, řešte to s doktorkou jako možnost. Deficit enzymu laktáza bývá i u některých kojenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.9.24 16:15

@Okta děkuji za tip, vyzkouším. Um nemá bezlaktozove, má normálně bebu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2267
10.9.24 16:42

To by pak nemělo být laktózou. :think: Chudák mrně. Asi bych ty kapičky zkusila. Člověk pak zkusí cokoliv. Jo a ještě jeden docent na gastru mi říkal, že probiotika jsou tak akorát na bolení břicha. To si nevybereš. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.9.24 16:44

@Okta jojo my měli biopron a letěl do koše, bylo to ještě horší :cert: teď má jiné a zatím nevidím změnu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
10.9.24 18:22

Mně to přijde, že se fakt MM nenají, proto nekaká/kaká jen pěnu, protože vše stráví. Pokud je na UM spokojená, skončila bych s kojením, měla jsem to u prvního dítěte podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8666
10.9.24 18:24

Jo a ještě bolesti bříška mi u obou dětí způsoboval Vigantol, ale nevím, zda se ještě dává, děti už mám odrostlé, nahradili jsme ho jiným zdrojem vitamínu D a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.9.24 18:29

@Amalthea právě že po stečení rourky z ní litá hnědá voda s pěnou 8o ta pěna už byva jen někdy, od té doby co občas dostane um. Nevím, má dny kdy ji mm stačí :nevim: v noci mi po mm spi i 5-6h :nevim: je fakt, že teď ale nemůžu moc soudit, protože mi přijde, že se mi méně nalévájí prsa díky tomu, že jsem ji dala to um a po vypití se kroutí, tahá, přisává a pořád dokola a nvm jestli je to břichem nebo jestli se jí nechce tahat zadní mléko. Vždycky dám nakonec druhé prso a pokračuje to stejně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4354
10.9.24 19:40

@Okta @Veru700 jop, probiotika u nas taky problemy spis zhorsovaly…
zakladatelko, sice to neni pricina, ale s timhle opatrne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky