Změna v křestním jménu dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4823
21.2.15 17:28

Změna v křestním jménu dítěte

Ahoj maminky potrebovala bych poradit a nikde nemuzu najit co hledam.. Ma dcera se jmenuje Nathalia chtela jsem aby se lisila od beznych Natalek ale cim dal tim vic si myslim ze to byla chyba kdyz musim vsude jeji jmeno hlaskovat a lidi na me koukaji divne je to neprijemne a asi by to mela dcerka v budoucnu zbytecne slozity.. Takze bych chtela vyndat ze jmena H aby zustalo jen Natalia.. Dceri jsou 3 roky pujde to vubec? A je nejaky specialni formular na to? Dekuji za kazdou radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9450
21.2.15 17:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
21.2.15 17:32

Jedinečnost se nevyplácí…musíš se jít zeptat na matriku, nevím, zda to není třeba zpoplatněné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
21.2.15 17:34

Myslim, ze je tam tisicikorunovy poplatek, ale urcite bych na tu matriku sla a zmenila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.2.15 17:34

Ano jde to, zajdi na matriku, stoji to do tisicovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
21.2.15 17:55

Predem si over, jestli musite prijit oba nebo jestli potrebujes pisemny souhlas otce ditete a v jake forme, je totiz potreba souhlas obou rodicu.
jinak zmenila bych hned, dokud je mala a nebude to tolik vyrizovani - zdr. pojistovna, pripadne pas nebo jestli ma nejaky ucet ci pojisteni na sve jmeno. pozdeji uz by toho bylo vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
21.2.15 18:01

Že to za to stálo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
21.2.15 18:20

@lechem tak kdyz chteji byt rodice originalni za kazdou cenu… :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.2.15 18:23

@Petruszka jde to změnit, když s tím souhlasí oba rodiče. Na matriku - zaplatíš za to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
21.2.15 18:26

No, na té matrice si to ověř, protože třeba v knížce od Knapové, kterou mám doma, píšou, že změna jména je možná v případě, že je jméno směšné, hanlivé a tak podobně. Což by změna z Nathalie na Natálii úplně nesplňovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
21.2.15 18:29
@RoseK píše:
@lechem tak kdyz chteji byt rodice originalni za kazdou cenu… :zed: :mrgreen:

Lepší je odlišovat se intelektem než interesantními písmenky v křestním jméně. Pak to může být i obyčejný Jaroušek, jako třeba nositel Nobelovy ceny za literaturu Jaroslav Seifer, že. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
21.2.15 18:33
@lechem píše:
Lepší je odlišovat se intelektem než interesantními písmenky v křestním jméně. Pak to může být i obyčejný Jaroušek, jako třeba nositel Nobelovy ceny za literaturu Jaroslav Seifer, že. :D

Omlouvám se, že plevelím - ale děkuji za názor, syn se k nepochopení celého šírého okolí jmenuje Jaroslav. Jo, kdyby se jmenoval Sam, Alex nebo Max, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
21.2.15 18:33

Jde to, první změna se neplatí, jakákoliv další ano. Zajdi na matriku, pokud máš možnost jdi s otcem dítěte, musíte topodepsat oba, pokud nemáš tumožnost vyzvedni si papír, doma ho vyplníte, podepíšete a ty ho tam pak jen doneseš. Potřebuješ k tomu rodný list, který ti potom vystaví nový, tu změnu budeš mít v rodném listě uvedenou.

My to řešili v roce 2013,dopisovali jsme synovi druhé jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
21.2.15 18:37

Nevím, jestli není nějaká změna. Ale v době, kdy jsem si měnila křestní jméno já, tak se musela napsat žádasto na matriku a důvod, ale to byla jenom formalita. Třeba něco ve smyslu: „… zd ůvodu zjednodušení…“ Pak se na do kupoval kolek v hodnotě 1000 Kč, ale to už jsem kupovla přímo na matrice. No a za chvíli jsem měla rodný list. Blbé pak je, že se musí oběhat a vyřídit nové doklady a nahlásit to u lékařů a všude, kde je dotyčný vedený. Ale u dítěte toho zas tolik není.
Jenom nevím, jestli stačí, aby tu žádost napsal a podepsal jeden rodič nebo oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
21.2.15 18:42
@Emilie píše:
Omlouvám se, že plevelím - ale děkuji za názor, syn se k nepochopení celého šírého okolí jmenuje Jaroslav. Jo, kdyby se jmenoval Sam, Alex nebo Max, co? :roll:

Tak budeš světová a hlavně se bude kluk odlišovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko