Změní kotě barvu srsti?

92
14.8.23 09:46

Změní kotě barvu srsti?

Dobrý den, před pár dny jsem se ujmula březí kočky a krátce na to porodila koťátka. Chtěla jsem se zeptat zůstane kotatkum zbarvení co mají při narození nebo se více vybarví? Kočka si koťat moc nevšímá furt od nich odchází a nechává je samotné, je toto chování u koček normální? Měla jsem za to, že kočka se aspoň prvních pár dní od koťat téměř nehne. Kdy je nabízet k zamluveni? Vím že musí být u matky 12 týdnů ale ráda bych je nabídla aspoň k zamluveni ale to chce aby byly už vybarvené a vypadaly jako koťata a ne jako krysy že? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
14.8.23 09:54

Barvu zásadně nezmění. Někdy mají dlouhé bílé chloupky. Vypadají nacechraně. Ty chloupky ztratí a barva se „ustálí“, zvýrazní.
Kočka tak musí jíst, pít. Pokud bude mít všechno u čumáku, nebude pořád odcházet. :nevim:.
My koťata dávali prC ve chvíli, kdy dokázala sama bez problémů jíst a pít. Popřípadě chodit na písek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
14.8.23 10:04

@Atisia jenže ona chodí od nich i jen tak bez účelu krmení atd má" po ruce"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
14.8.23 10:13

Koťata mají jít od kočky ve 14 týdnech, ale i těch 12 je v pohodě. Barva srsti se ještě změní, víc se vybarví, počkala bych měsíc než je začnu fotit a nabízet. Nedělej si velký iluze, že ti, kdo si je zamluví, tak si je vezmou. Ono to u obyč koček není jako u papírových. Je to impulzivní rozhodnutí a nejlíp to funguje, když zavolají a můžou si je druhý den odvézt. Že kočka odchází, to je u některých normální, důležitý je, aby byla koťata v teple.

• Citovat
  • Upravit
7221
14.8.23 10:16
@Sundlinka píše:
@Atisia jenže ona chodí od nich i jen tak bez účelu krmení atd má" po ruce"

Pokud je krmí a zahřívá, tak bych to nechala na ni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76647
16.8.23 08:30
@Sundlinka píše:
@Atisia jenže ona chodí od nich i jen tak bez účelu krmení atd má" po ruce"

jestli od nich odchází rapidně často a nemá o ně zájem, může to znamenat, že koťata jsou neduživá a špatně to dopadne, kočky mají instinkt a o „špatná“ mláďata se nestarají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76647
18.8.23 12:36
@Sundlinka píše:
Dobrý den, před pár dny jsem se ujmula březí kočky a krátce na to porodila koťátka. Chtěla jsem se zeptat zůstane kotatkum zbarvení co mají při narození nebo se více vybarví? Kočka si koťat moc nevšímá furt od nich odchází a nechává je samotné, je toto chování u koček normální? Měla jsem za to, že kočka se aspoň prvních pár dní od koťat téměř nehne. Kdy je nabízet k zamluveni? Vím že musí být u matky 12 týdnů ale ráda bych je nabídla aspoň k zamluveni ale to chce aby byly už vybarvené a vypadaly jako koťata a ne jako krysy že? :think: :nevim:

co koťata? žijí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.8.23 10:36

@stinga ano, ale jen jedno začala ho tahat z bedny do postele kde je nechá a jde pryč. Je u nej jen na nakrmení a tu základní péči, jinak je kotě samotné a ona někde leží nebo se chce mazlit, furt chce ven ale to jí nepouštím, bojím se že by se už nemusela vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76647
19.8.23 12:33
@Sundlinka píše:
@stinga ano, ale jen jedno začala ho tahat z bedny do postele kde je nechá a jde pryč. Je u nej jen na nakrmení a tu základní péči, jinak je kotě samotné a ona někde leží nebo se chce mazlit, furt chce ven ale to jí nepouštím, bojím se že by se už nemusela vrátit.

to je docela zvláštní chování kočky - matky, takže ostatní koťátka umřely a jedno zůstalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
19.8.23 14:34

@stinga ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie