Jak zachránit vlaštovky?

Anonymní
8.8.23 21:22

Jak zachránit vlaštovky?

Ahoj, vlivem větru spadlo hnízdo vlaštovek a při jeho uklízení jsem našla 4 holátka, zřejmě druhá várka. Byla ledová, tak jsem je vzala dovnitř a nakrmila. Manžel mezitím připevnil hnízdo a vrátili jsme je zpět. Čekali jsme celý den, ale vlaštovky se neukázaly. Teď večer jsem se je znovu pokusila nakrmit. Hledám nějaké informace na internetu, moc jsem toho nenašla. Poblíž jsem nenašla žádnou záchrannou stanici a manžel 150 km kvůli vlaštovkám nepojede. Prý je mám dát ven, „příroda si poradí.“ :zed: Nemá tu někdo zkušenost? Čím je mám krmit, jak často, jakou dávku krmiva? Zatím jim dávám kousky mladých moučných červů bez hlavy. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24671
8.8.23 21:24

Tak do nějaké té stanice aspoň zavolejte, co s nimi a zda to má cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1045
8.8.23 21:28
@Anonymní píše:
Ahoj, vlivem větru spadlo hnízdo vlaštovek a při jeho uklízení jsem našla 4 holátka, zřejmě druhá várka. Byla ledová, tak jsem je vzala dovnitř a nakrmila. Manžel mezitím připevnil hnízdo a vrátili jsme je zpět. Čekali jsme celý den, ale vlaštovky se neukázaly. Teď večer jsem se je znovu pokusila nakrmit. Hledám nějaké informace na internetu, moc jsem toho nenašla. Poblíž jsem nenašla žádnou záchrannou stanici a manžel 150 km kvůli vlaštovkám nepojede. Prý je mám dát ven, „příroda si poradí.“ :zed: Nemá tu někdo zkušenost? Čím je mám krmit, jak často, jakou dávku krmiva? Zatím jim dávám kousky mladých moučných červů bez hlavy. Děkuji

zkusila bych zavolat na Záchrannou stanici Makov..mají zkušenosti, tak snad poradí 737 766 947

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.23 21:31

Jé, to je hezký, že je chceš zachránit. :srdce:

Asi fakt někam zavolat. Nejlíp nějakou stanici, ochránce zvířat nebo ZOO poblíž.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.23 21:44

Děkuji, ráno zavolám do toho Makova. Volala jsem do pražské, ale tam mi bylo řečeno, že je mám okamžitě odvézt. Jinak jim mohu ještě ublížit atd. Žádné další informace mi neřekli. Ráda bych, ale nemám je jak dopravit.

• Citovat
  • Upravit
9148
8.8.23 21:56

Nezapomen na vodu k tem cervum. Kapatkem nebo strikackou. Klido bych jim jeste vyrobila michany vejce nebo vejce natvrdo nastrouhat. Taky by mely zrat syrovy maso na malinky kousicky. Rozmaceny piskoty taky. Davat pinzetou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
8.8.23 22:09

@Tarjei rozmáčené piškoty určitě ne, jsou to hmyzožravci, na piškoty v přírodě nenarazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
8.8.23 22:09
@Anonymní píše:
Děkuji, ráno zavolám do toho Makova. Volala jsem do pražské, ale tam mi bylo řečeno, že je mám okamžitě odvézt. Jinak jim mohu ještě ublížit atd. Žádné další informace mi neřekli. Ráda bych, ale nemám je jak dopravit.

Volej do všech v okolí i vzdáleném okolí.
Jednou jsem našla opuštěného vrabčáka a přijel si pro něj pan, takže pro vlaštovky někdo přijede určitě taky ;)

• Citovat
  • Upravit
8100
8.8.23 22:10
@Anonymní píše:
Ahoj, vlivem větru spadlo hnízdo vlaštovek a při jeho uklízení jsem našla 4 holátka, zřejmě druhá várka. Byla ledová, tak jsem je vzala dovnitř a nakrmila. Manžel mezitím připevnil hnízdo a vrátili jsme je zpět. Čekali jsme celý den, ale vlaštovky se neukázaly. Teď večer jsem se je znovu pokusila nakrmit. Hledám nějaké informace na internetu, moc jsem toho nenašla. Poblíž jsem nenašla žádnou záchrannou stanici a manžel 150 km kvůli vlaštovkám nepojede. Prý je mám dát ven, „příroda si poradí.“ :zed: Nemá tu někdo zkušenost? Čím je mám krmit, jak často, jakou dávku krmiva? Zatím jim dávám kousky mladých moučných červů bez hlavy. Děkuji

Nenapsala jsi, odkud jsi, tak těžko radit. Pokud by náhodou z Plzně, tak Záchranná stanice na Zábělské, poradí si s veškerým ptactvem. Ideálně chtít Karla Makoně.
Jinak tedy mi vrtá hlavou, proč na takovou otázku anonym. Jediný důvod, který mě napadá, že je to zase nějaký trollí anonym na rozproudění diskuse…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15845
8.8.23 22:10

Zavolej na MP, mají kontakty na stanice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
8.8.23 22:12

@AnastazieB no ale jsou v nich vajicka. Roznacenej piskot je docela univerzal na dokrmovani ptaku. Cukry a bilkoviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
8.8.23 22:17

Zkus obvolat zachranne stanice v okoli. Taky jsem kdysi zachranila mlade holuba a mladou samici kosa, vzdy si pan prijel osobne. Treba by si taky nekdo pro ne prijel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
8.8.23 22:43

Obvolej zachranne stanice. Pro mnou nalezena zvirata si vzdycky nekdo prijel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
8.8.23 23:15

Zkoušela si Zvíře v nouzi? Tel. 774 155155, kontakt na centrální dispečink.
Měli by ti poradit, co dál, na kterou ZS se obrátit.
Třeba kavku jsme vypiplali doma sami, ale tohle jsou holátka.
Držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116055
9.8.23 00:16
@Anonymní píše:

https://www.zvirevnouzi.cz/
Koukni sem, je tam seznam záchranných stanic. Z vlastní zkušenosti - pro ptacata si přijeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný