Změnit režim?

332
12.1.11 12:12

Změnit režim?

Ahojky holky,
zajímal by mě váš názor.
Máme 4měsíční holčičku a ta má teď takový režim dne,že odpoledne cca ve 14hodin usne a zbudí se tak kolem půlnoci.Nakrmím jí a spinká dál.Ale pak se vzbudí cca ve 03hodiny a to už pro ní začíná den.nají se a chce si hrát a je čilá a vyspinkaná.Žvatlá si ,ječí,brečí,vyplivává dudáčka a chce ho zpět..Prostě ve 03ráno jí začne den,ale my chodíme spát tak o půlnoci a za tři hodiny ještě vyspaní nejsme :lol:
Takže co s tím?Budili by jste jí odpoledne nějak ze spaní,ať je vzhůru a není pak v noci vyspinkaná a spí..Nebo jak na to?Ona je pak od těch 03hodin do 14hodin akční skoro nespí.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12900
12.1.11 12:15

Pomalu třeba po 15 minutách denně bych měnila režim a rozhodně bych chodila dřív spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
12.1.11 12:21

jj posunula bych to spani po obede i to druhy spani - postupne po tech 15minutkach. Pak se dostanes treba na realny spani po obede (po 12) a dal bych trochu posouvala spani vecerni :) pekne na tu 19 nebo aspon 20h
zda se mi hodne malicka jeste, ale zacit stim muzes :) otazka je co to udela s ni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.1.11 12:25

Já bych jí asi budila a snažila se jí zabavit - tzn. pást koníky, hrát si s ní a hračkama. Případně jí nechat chvilku prospat v kočárku a potom znovu si s ní hrát.

Přeji úspěšnou změnu režimu :)

• Citovat
  • Upravit
22025
12.1.11 12:29

Ano, já bych čtyřměsíční dítě rozhodně budila a směrovala k tomu, že se usíná mezi 19-20.

Zastávám názor, že dobu, kdy potřebuje spát, si miminko sice určuje samo, ale s přihlédnutím k běžnému životu. Obracet den a noc si může maximálně tak první dva měsíce, pak už pokládám za rozumné to korigovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.1.11 12:33

Děkuji holky.
No já jí právě tak v tu 14tou hodinu dám ven do kočárku a to chladnu jí asi uspí tak že spinká tak dlouho..
To posunování bude těžké,ona je fakt jak hodinky..Prostě v jeden moment začne kňourat,mnout si očička a jak nejde spinkat tak brečí..Takže i těch 15minut by byl problém..
Spíš jí možná zkusím vzbudit třeba v 19hodin,nakrmit a chvíli si hrát..Alespoň si jí užije i taťka-jak přijde z práce tak malá takhle celou dobu spí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22025
12.1.11 12:37

Já bych na Tvém místě rozhodně budila dřív než po pěti hodinách spánku v kuse… Budila bych třeba před půl šestou, chvilku hrát, přijde tatínek, vykoupat, po sedmé spinkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
12.1.11 12:44

Asi jo.zkusím to tak.
Ono to svádí k tomu nechat jí spinkat že člověk alespoň doma něco udělá-protože dopoledne si s ní moc neškrtnu když nespinká.
Ale to ranní buení ve tři taky není nic moc :-)
ona má teda 4měsíce,ale je to prcek-nemá ještě ani 5kg,narodila se malinkatá.

Děkuji moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
12.1.11 12:49

Tak máš dvě možnosti:
Bud jí necháš spát od 14 až do 17, pak jí probudíš..pak dvě hodiny bdění a večerní spaní v 19 hod..

• Bude to stát asi usilí a možná se jí to nebude líbit - ale když to nezkusíte, tak se to nedozvíte..

Nebo začněte chodit spát v osm vy a ráno vstávejte ve 3.. :mrgreen: :mrgreen:

Opravdu není od věci, pozvolna měnit režim k vaší spokojenosti.
A pro po, kdy koupete..??? to by mohl být hezký rutuál před večerním spaním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
12.1.11 12:52

taky bych ji zkusil vzbudit po cca 3 hodinách spánku a snažila se ji udržet bdělou do 19, 18.30 třeba vykoupat, pak jídlo a pak spinkat. Ono je to těžký, asi ji to zezačátku nebude moc příjemný ale musí se pomalu učit. Zkus ji třeba nechat spát někde kde není úplně ticho, kde třeba hraje tv nebo ty vaříš, aby si zvykala že přes den je hluk a svetlo a to si hrajeme a v noci je tma a ticho a to se spinká dlouho

• Citovat
  • Upravit
332
12.1.11 13:31

Holky moc díky za dobré nápady.

No spát kde je hluk asi nebude..Ona je v obýváku+kuchyni se mnou a jak se jí chce spát tak začne kňourat a já jí odklidím do ložnice kde má klid..když jí nechám v hluku,tak neusne,brečí a je nervozní..

Koupu jí většinou dopoledne právě kvůli tomu že odpoledne už spinká…

Tak jo,zkusím jí zbudit v půlce času a zkusím jí vykoupat,utahat hraním a pak uspat..Uvidíme.Snad to půjde..
Díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
13.1.11 08:29

Ahojky holky,
tak jen napíšu výsledek.

Včera usnula malá tak ve 15hodin,takže v 19hod jsem jí vzbudila..Dali jsme jí napapat a ona chuděra pak pořád mnula očička,zívala a usínala..bylo mě jí chuděry líto..Pak jsem jí omyla-to se probrala uplně a pak jsem jí dala spinkat a to zase nemohla usnout.Pořád čekala že přijdu a lehnu si vedle do postele ,zahsnu a bude to jako obvikle..Takže jsem jí v tom udělala uplný maglajs..
Pak se vzbudila na jídlo ve 02hodiny a v půl 5 už tu hejkala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22025
14.1.11 21:10
proxa píše:
Takže jsem jí v tom udělala uplný maglajs..

Ale nečekala jsi, že se to poddá za jeden den, že ne? :wink: Změna režimu je postupný proces, ne že „bum, ode dneška to bude jinak a Ty to hned pochopíš“ …

Vydrž :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401