Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky prosím není něco na spánek pro kojence? třeba ho má nějak narušený a dalo se to vyléčit? budí se co hodinu a šije sebou a pláče už jsem to tu řešila
Ahoj,
na tohle téma je tu spousta diskuzí, jukni do vyhledávače. U nás se skoro nedá spát, když není malá pevně svázaná - zabalená na fest s ručičkama podél tělíčka v dece, pak spinká moc hezky. Když jí nezavážeme, tak mlátí a mává ručičkama a nemůže zabrat, prdelka. Tak zkus
, ale každé mimčo je jiné. Tak dobrou noc a hezké sny ![]()
https://www.emimino.cz/…use/hledani/?…
Jedno heslo do vyhledávače… Určitě najdeš něco, co Ti dá inspiraci.
Ahojky maminky, chtěla jsem se zeptat, syn 9 měsícu už asi 3 měsíce se mi budí tím že strašně křičí, hned usíná. Přes den si k němu lehnu a spí dal, v noci mu dám dudlík a je klid. Ale mam strach že se něco děje, protože mi nepříde normální takové budezní jako by měl nějaké noční můry.
Moc díky za rady
ahoj, me se mala taky budi s krikem, ale jenom vecer, ulozim ji, usne a pak se za chvilku vzbudi s placem… vetsinou ji musim vytahnout a unosit… uz to trva asi dva mesice a do dneska jsem nezjistila cim to je ![]()
zdar26 píše:
ahoj holky prosím není něco na spánek pro kojence? třeba ho má nějak narušený a dalo se to vyléčit? budí se co hodinu a šije sebou a pláče už jsem to tu řešila
a není to nějaká bolístka?? třeba bříško nebo tak něco… my jsme měli něco podobného - u nás to byl hlad (jen na mlíčko už byl hodně veliký) a později když se to opakovalo, tak jsem si přečetla knížku o spaní dětí a trochu pomohly rady, co tam byly… pak jsem Šímu dala na noc do pokojíčku a spinkal celou noc ![]()
Ahojky, chtěla bych se zeptat na radu. Mám doma půlroční holčičku a od doby, co se jí začaly prořezávat zoubky, tak se mi po večerním uložení budí do půl hodiny s pláčem. Pak to trvá třeba 2 hodiny, než usne znovu a to taky není moc na dlouho. Někdy se stane, že usne třeba na 3 hodinky, někdy na 4, někdy jen na hodinu. Nevíte, jestli je to těma zoubkama, nebo něčim jinym? Vyděsila jsem se, když jsem se tu dočetla o ADHD syndromu :-/
Zkus dát malé 3 noci za sebou na noc panadol nebo nurofen. To mi tenkrát poradila mudra, a když bude spát lépe (nikdy se nemá čekat suprové zlepšení), tak to většinou jsou zoubky - protože jak jsou děti v klidu, tak tu bolest víc vnímají.
A říkala mi, že prý je lepší, když je dítě vyspalé s panadolem (protože spánek je hodně důležitý ve výjoji) než proplakané z bolesti. Uvidíš…
Sice nevím co je to za syndrom, ale raději takové informace nečti, ať se zbytečně nestrachuješ ![]()
To bych zkusit mohla, děkuju
Zkoušela jsem jí dát gelík na dásničky, ale jak jsem se k ní přiblížila s prstem, tak mi ho začala sát a bylo po gelu ![]()
ADHD je hyperaktivita ![]()
Ahojky maminky, tak jsem skusila dázt ten nurofen a spal celou noc jako dudek. Tak asi ty zoubky. Díky za radu
. Nevíte nějaké recepty pro devíti měsíčního prcka? Já už nevím co mám vařit. Papa předem moc děkuji
Tady máš nějakou inspiraci
Nebo můžeš číhat na skleničky příkrmů a dělat to doma po svym ![]()
Ahojky jak dlouho mam nechat 9 deni miminko spinka. Každy mi rika žeji nemam budit že se sama prihlasi na jidlo alůe co když mi bude spat 8 hodin?
Ahojky, nech mimi spinkat tak, jak potřebuje. Mě malá spinkala i 10 hodin v kuse, kamarádce i 12, tak si z toho nic nedělej. Ono se to brzy změní
Já jen měla problém s prsama, když tak dlouho chrupkala - myslela jsem, že mi prasknou ![]()
Takže miminko nesmi spat tak dlouho pokud je malinke 3kg. Neb bere silu ze spanku a miminko hubne a to je špatne. Takže krmime co dvne hodiny .
My měli taky 3 kila a teď je z nás pěkný koblih. Už v v porodnici nebyla k probuzení, když mělo jít na kojení, a když už se náhodou zadařilo, tak u toho usla. Ono se to za pár týdnů obrátilo a pak se srovnala tak, že jsem kojila každý 2, 3 hodiny a někdy i každou hodinu. Začala bych panikařit asi o něco později, než po 2 týdnech. Ale každý doktor Ti řekne něco jinýho. ![]()