Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj holky,
když jsme přišli z porodnice, chvíli jsme se rovnali, ale pravidelné koupání nám myslím pomohlo a malý v noci spal, budil se jen na kojení. Teď už víc jak týden po koupání nespí, kromě nějakých pětiminutovek po kojení usínal kolem 2 ráno a uspat dá spoustu práce. Dneska v půl čtvrtý ráno už jsem nevydržela a vzala ho na projížďku autem, aby usnul. Přes den je nereálný nenechat ho spát, protože se přes den s tím kočárem nebo autem někam musí a to spí. Poradí někdo, jak ten režim obrátit? ![]()
Díky! ![]()
A fakt je nutný denně jezdit autem nebo kočárem ??? ![]()
Jestli ti usne přes den jenom tady, tak bych to začla omezovat, aby toho přes den tolik nenaspal…
ale takovouhle zkušenost nemám, jen jestli na to odnaučování ještě není malý ![]()
V 7 týdnech má ještě nárok na to, že v noci nespí a ve dne ano. Režim získává dítě dítě prvních půl roku. Nech ho spát jak potřebuje. Když v noci nespí, nerozvěcej mu, nech ho v postýlce nebo u sebe v posteli. V žádném případě ho zatím ve dne nebuď, jediné co tím získáš je totálně vystresované a nervní dítě.
V autě usne, přítel mi nabízel o půlnoci, že ho proveze, tak jsem to odmítla, že přece po nocích nebudeme jezdit autem. Ale v půl čtvrtý už jsem byla tak vyřízená, že jsem nakonec jela sama. Něco dospí dopoledne, ale jinak moc nespí ani přes den. Pokud nejdeme ven s kočárem nebo autem.
Zuzi, díky za radu. Takže asi jediný, co se dá dělat, je doufat a vydržet, co? ![]()
Moje kamarádka takhle v noci taky vozila a uspávala.:-) Ale neboj, ono se to opravdu ustálí, dej tomu nějaký čas. První 3 měsíce jsou nejhorší, naše malá měla ještě koliky, takže jsme fakt hodně nosili, plakala, ale přešlo to. Můžeš zkusit na noc zavinovat do zavinovačky i s ručičkami, na většinu dětí to zabírá a spí. Nebo zvuk fénu.:-)
A spi přes den s ním.
Koliky právě máme taky, i s probiotickýma kapkama. Ale tam už aspoň víceméně poznám, že to je ono. Zavinování máme rádi, ale tak extrémně to nepomáhá. A včera jsem fénovala jak o život, fén a vysavač už mi taky prokoukl. ![]()
Ahoj Grace, poradim asi vydrzet, u nas je to stejne, mala usina mezi 2 a 4 rano a nepomaha nic, uspavani, vyrvani, uhoupani, proste nic, takze ja to resim tak, ze jsem taky „posunuta“, jsem s ni vzhuru a pak spolu chrnime dopoledne. Vydrz, odpocivej a spi s malym co to da, prece se nestrhas, potrebujes byt taky odpocata, takze zadny stres, ono se to casem upravi samo ![]()