Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj děvčata a maminky.Chtěla bych znát váš nazor,ohledně uspavání přes den v kočarku.Abyste rozumeli,syn(11.měs.)krásně usínal v postýlce přes den hod,dopol.a hodka odpol.Jasně ,že odpol. vychazka a spaní v kočarku.A tak 14 dní ne a ne zabrat v postylce.přitom usínal unavou.Určitě to znate.Tak jsem vytasila kočarek, ktery mam doma.Stačí mi pojezdit 5 min.a malý je tuhy.a spí tu svou dobu scela spokojen.Jinak večer usíname v pohodě.Ale přesto mate stím zkušenosti.nemuže se mi to zvrtnout,tento ustupek a nezačne blaznit večer?Vím každé ditě je jine,ale přesto mě vaše zkušenost zajímá.Díky ![]()
Dcera má 20m a po přesunu do velké postele nám taky nastaly problémy s odpoledním spaním, tak ji uspávám v kočárku a pak dospává v pokojíčku u otevřeného okna. Jsou to ještě malé děti…
Tak vidím,že kočarek jsem nevytasila sama,tak to je dobrá zpráva
Nemaš strach s toho,že večer muže začít pravě stagnovat s usínaním?
No vzhledem k tomu, ze nejmladsi spi posledni mesice (nejmin 9 jich bude, mozna uz vic)pres den jen v kocaru v predsini, tak ti muzu napsat, ze vecerni usinani to u nas neovlivnilo v nejmensim. A ja jsem vdecna, ze spi aspon v tom kocaru, protoze jinak by nespal uz vubec ![]()
Mmch., mozna ze u nej jde i o prechod na jedno spani. Ten nas spi jednou denne zhruba od 9-10 mesicu. A to prave v tom kocaru, prikurtovan a zatemnen
Predtim mel obdobi, kdy spal sice dvakrat, ale celkem treba 20 minut
Ted da v tech lepsich dnech i hodinu.
Přesně to jsem chtěla zrovna napsat
že je možná čas na jeden denní spánek. Můj syn taky v tomto věku přestal spát dvakrát.
Já osobně, než bych vytasila kočárek, zkusila bych přejít na spaní po obědě, třeba by to pomohlo - klidně oběd dřív, už kolem jedenácté, prostě jak to vyjde - ale kočár bych si nechala jako poslední útočiště…
Příspěvek upraven 28.09.14 v 18:35
Večer naopak začla usínat krásně a to nám z otevřené postele zdrhala a měla z toho dsnou legraci, teď už nás ani nepotřebuje, brouká si a usne. A já se přes den alespoň projdu, načerpám zimní náladu a pak doma rozmrzám u horkého čaje, docela si v tom libuju. A jednou je to přejde, neboj, ještě nám to uspávání bude chybět.
Tak to jsem rada,že nejsem sama.Dělate mi radost.Právě mam takový pocit,že jakmile ma jen chvili už stojí.Tak si ríkam,že je stoho stoje tak nadšen,že nechce promarnit chvíli.Jakmile se ocitne v kočárku,ví že má ležet a bez obav usne.
Děvčata nemyslím,že to je o jednodením spanku.Taky mě to napadlo a zkoušela jsem.Ale usl u oběda.takže ho před obědem necham prospat pak si sní oběd a jdem ven kdy po neaké době usne,ale jak samy vidite to počasí není idealní a někdy se to nedá.tak ho pak dám spinkat kolem te 14 hod.poznam to ne něm.
tak já mám teda skoro 5 měsíční mimi, a přes den mi spí jedině doma v kočárku. Padne 7 hodina večer dám ho do postýlky a spí. Odpol. než usne dělá blbustky, ale jamile ho večer dám do postýlky ví že je po srandě a že se musí fakt spinkat a no problem spí. ![]()
Tak mně prcek spí cca od tří měsíců (teď má měsíců 13) jedině v kočáru na balkoně, momentálně 2× denně dopo hodinu až hodinu a půl, odpo dvě. Večer usíná bez problémů sám v postýlce tak do 15 minut. Kočár na to nikdy neměl vliv.
vergis díky za příspěvek,mé obavy jsou asi zbytečné.vím,že přesně ví že se jde večer spát a jak říkaš je v klidu.Tak snad.Jsou to totiž chytráci. ![]()
Ale děvčata uklidnily jste mě.
stale ve mě červík hlodal.díky
Kluk taky spí přes den jen v kočárku na balkoně cca od 2 měsíců. Nejde mu o drncání (spal i v samotné korbě bez kol), ale o modrou střechu nad hlavou. Ikdyž přes den uspím jinak (třeba usne v autě nebo v šátku), po přeložení do postýlky shlédne okem okolí a jakmile není modrá střecha, je se spaním amen.
Večer usíná v postýlce sám, naprosto bez problémů.
ähoj. a myslíte že by ten kočárek by byl dobrý i na noc? přes den mi můj 5ti týdenní chlapeček spinká hezky ale večer je to hrozné.. zkoušíme vše možné a on ne a ne usnout. jsem fakt zoufalá.. ale obrácený režim myslím nemá. jen někdy mi tak nechce spát. ale dnes je to už šílené