Spánek přes den v 1. roce

2398
16.12.10 16:32

Spánek přes den v 1.roce

Maminky,
jak často a jak dlouho vám spí přes den roční děti?
Spí v postýlce nebo jen v kočárku.

Můj roční syn neumí přes den usnout v postýlce a do kočárku ho v tomto mrazu dávat nechci (to by spal hned).

Myslím,že ještě není čas na jen jedno spaní, jde na něm poznat, jak je unavený,ale jak ho dám do postýlky, vstáva, brečí, povídá si.
Když už se teda zadaří,že usne, je to tak max na hodinu,spíš 30min.

Prosím,pora'dte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81481
16.12.10 16:44

Mám dítě o kousek starší. Od dvou měsíců spí jedině venku v kočárku. Doma neusne ani za nic, klidně by řval hodinu. V kočárku usne do minuty, ještě než zapnu fusak. Nemusím drncat. Zimu neřešim, přežil v ní i loni, letos už je to brnkačka. Pokud bylo loni pod mínus 10, dávala jsem spát do kočárku doma, ale budil se po půl hodině. Letos taky bude v kočáře doma až teprve při extrakládě.
Jinak od 13 měsíců spí 1× denně, 1,5-3 hodiny, podle noci. Před tím spal 2× hodinu až hodinu a půl. V noci maxc. 10 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
16.12.10 16:46
danik píše:
Maminky,
jak často a jak dlouho vám spí přes den roční děti?
Spí v postýlce nebo jen v kočárku.

Můj roční syn neumí přes den usnout v postýlce a do kočárku ho v tomto mrazu dávat nechci (to by spal hned).

Myslím,že ještě není čas na jen jedno spaní, jde na něm poznat, jak je unavený,ale jak ho dám do postýlky, vstáva, brečí, povídá si.
Když už se teda zadaří,že usne, je to tak max na hodinu,spíš 30min.

Prosím,pora'dte.

Ahoj tak mi spíme jednou denně už asi od 6 měsícu v roce už ti asi spat vic jak jednou za den asi nebude.V noci usiname někdy kolem 11 hodiny a vstáváme mezi 6 a 7 hodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21645
16.12.10 16:48

klidně ho dej ven. já jsem před chvilkou přivezla vikiho (pokud není vidět metřík, tak mu jsou 2 měsíce) z balkonu - spal tam krásně 4 hodiny a je spokojený a usměvavý. teprve zpětně jsem zjistila, že tam už bylo -8°. jinak klárka mi v roce spávala 2 hodiny dopoledne a 2 odpoledne. u vikiho to už teď vypadá, že si dá jednou dlouhatánské spaní přes oběd a pak jenom tak 20 minut navečer. ale uvidíme, jak se mu to bude vyvíjet v tom roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.12.10 16:51

Přesně tomuhle jsem se chtěla vyvarovat už od narození, aby mi dítě usnulo přes den jenom v kočárku.
Vítek spí jednou denně po obědě cca 2až3 hodiny. V postýlce, při zatažených závěsech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.12.10 16:52

Od 6 m spala holka už především jen doma ( venku byla zima a v postýlce spala o hodně déle, než v kočárku).
A až do 16m spala 2× přes den.
Vstávala v 6,30 a v 9 h šla spát a pak ještě jednou ve 14 h.. Pro některé děti je jednou denně ještě málo, někomu to stačí.Na to není žádný metr dle věku.
Sleduj kluka zda dopoledne zívá ( třeba kolem desáté)
nebo zda vydrží až do 12..Podle toho se zařid.
Nezbývá než na postýlku zvyknout. Pokud nechces jezdit venku a mrznout. Myslím, že když bude unavený, nebude postýlka takový problém..
Přeji hezké spaní. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.12.10 16:54

Ahoj,
mám roční dvojčata a spí mi 2× denně. Ráno vstávají kolem 7hod. Po desáté je dám do postýlek a jde se spát, někdy spí hodinu, někdy i dvě. Pak oběd, chvíli ven a kolem 15:30 je dávám zase spát. Spí tak hodinku. No a večer je ukládám kolem 20hodiny. Myslím, že mi to vycházelo tak na tři hodiny spaní přes den, ale není to vždy. Někdy je to výrazně méně.
Jo a ze začátku taky moc do postýlek nechtěli, ale učila jsem je to až si zvykli. Napřed spali jen 30min, tak jsem je vytáhla a znovu dala spát až zase v určený čas na další spaní. Je to boj, ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802

Daniku, mi v roce spali jeste dvakrat, dopo i odpo. Na jeden spanek jsme najeli v 15mecicich.
A s tim kocarkem, me maly spal v kocarku do nejakych cca 22 mesicu a do postylky se presunul jen diky nemocnici, kde jsme byli s rotavirama. Jinak bychom asi kocarkovali jeste dnes. :lol:
Jinak kdyz byla velka zima, prehodila jsem pres boudu deku a dala plastenku. Mel na sobe kombinezu, deku ve fusaku, na fusaku nanoznik. Spal takhle i v minus 15 a vzdycky byl krasne teplounkej, hezky si tam dychanim udelal teplo.

A ja byla rada, ze spal venku, je zdrave byt na cerstvem vzduchu a je daleko zdravejsi nez domaci deti. Od miminka byl vlastne skoro cely den venku a stejne tak to budu delat i s druhym ditkem, pokud se zadari otehotnet.

Příspěvek upraven 16.12.10 v 16:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047

Speji doma v peliskach, spi se u nas od 11:30 do 13:00 pak od 14:30 do 16:30, nekdy dojde ke zmene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27305
16.12.10 17:02

Spí od tří měsíců venku na balkoně v kočáře. Teď je mu 13 měsíců. Musím sice než usne drndat, ale zalomí to do pěti, max. deseti minut. Spí hodinu a půl až dvě hodiny dopo a dvě hodiny odpo. Zimu sice trošku řeším, ale dnes a denně se přesvědčuju, když ho beru domů, že je teploučkej a vysmátej :-) Ale je taky v tom kočáru solidně zababušenej, myslím, že tak dobře spí, protože se nemůže pohnout :lol:

Má rada zní: šup s ním ven, vyspí se a bude mu dobře.

Příspěvek upraven 16.12.10 v 17:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.12.10 17:02

Malá spala taky dvakrát denně do 15 měsíců a převážně doma v postýlce, ale nebyl problém ani kočár. Ale já postýlku preferovala právě abych nemusela pořád jezdit po venku plus v ní spala dýl. Ale jak psaly holky je to dost individuální. Holt si bude muset zvyknout a ty vydržet ale stojí to pak za to :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
16.12.10 17:15

Malej spí ráno do 8h,dneska spal do 8:45,a pak mu dávám tak v 14:15 Bebu,a to spí tak 2-3h.Usíná po 21h.Spí doma u mě v posteli,pač já si schrupnu s ním :lol: Jediná výjímka je plavání,to ho vezme moje mami dopoledne ven,a dáchne si v kočárku,pak usne cestou z plavání v autě-to je tak od 15h,spí i při překládání do kočárku,a pak dospává na chodbě v kočárku doma-tak do těch 17h.Sundám mu čepici,rukavice,rozepnu bundu přikreju lehkou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.12.10 17:17
lleennttiillkkaa píše:
Přesně tomuhle jsem se chtěla vyvarovat už od narození, aby mi dítě usnulo přes den jenom v kočárku.
Vítek spí jednou denně po obědě cca 2až3 hodiny. V postýlce, při zatažených závěsech.

Mě to zas vyhovuje, nejsem fixovaná na dobu spaní doma na postýlku. Hlavní je, že nemusím uspávat ani drncat. Frknu tam a je klid. Další dítě bych chtěla taky naučit na kočár.
Samo optimál by bylo, aby dítě uslo kdekoli. Ale podle mě nereálné. Chtějí své rituály, prostředí a stejné podmínky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.12.10 17:18

V roce spal uz od 9m jen jednou denne, zpocatku to bylo klidne 4h, postupne dobu spani zkracuje. Spal v postylce, zahrnula jsem to do uceni samostatneho usinani. (ty 4h v kuse byl totalni veget, zadny drandeni s kocarem, zadny troubici auto, ktery by mi ho na balkone vzbudilo, pohoda 8-) )
Ted ve 20m spi cca 2h, nekdy treba jen hodinu, nekdy 3.V postylce usina bez protestu a pokud se mu opravdu nechce spat, tak v ni cca pul az hodinu vydrzi si hrat, takze ma jakysi odpoledni klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.12.10 17:19

U nas se spi dvakrat denne, vstava po 6 hodine, dopolko spi 9-11 a odpolko cca 14:30-16, vecer chodi spat v 19h :wink: Jo a spi se v cestovni postylce, spinka v ni pres den od cca pul roka a je na ni zvykla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí