Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
13 měsícu, vstává ráno v pul sedmé, kolem deváte jde hajat do postylky, spí do cca 11-11.30 a pak bud uz teda nespi nebo jeste kolem treti dachne tak pul hodinky az hodinku.
Mě malá spala dvakrát přes den, v poledne a pak kolem 5 večer, ale jen po půl hodinách, usne mi i v postýlce, ale v kočáru jí taky dávám ven i v mrazu, pořádně jí nabalím, dám do fusaku a hodím na ní deku, pak na to hodím pláštěnku a zatáhnu okýnko, aby jí tam nešel ten ledový vzduch… teď jí je 16 měsíců
v 16.m mi chodí jen v poledne a súpí tak 2 hodinky, někdy míň někdy víc, jak kdy…
malej mi spí celou noc, vstane kolem 9. a v 11-12 jde spát znovu a spí tak ty 3 hodiny, pak jde spát až v 8 večer. Spí v postýlce, v kočáru mi nikdy nespal. Taky si před spanim občas povídá nebo brečí, ale pak usne, nesmím u něj ale být, musí být sám, jinak nezabere.
Někdy po roce věku se to u malé měnilo, přecházela ze dvou spánků na jeden. Taky spala jen 30 minut ![]()
Jakmile přešla na jeden odpolední spánek, spí 1-1,5 hodiny.
Jo a spí v postýlce.
mala ma rok a spi mi krasne venku v kocaru…cim vetsi je zima tim lip se ji spinka
spi cca hodinu a pul jednou za den.
jo a spi jen ve kombineze a fusaku. pod kombinezou ma jen body a puncosky a je spokojena…plastenka je v mrazu nejhorsi co se na kocar da dat…protoze se to tam zapari a pak hrozi omrzliny.
malemu je 15 mesicu,ale stejny rezim uz ma v podstate od 11ti mesicu.
Rano vstava kolem 7,potom chodi spat tak 11:30 až 12:00 a to spi tak do 14:00 nebo nekdy i do 15:00
Vecer usina po 19:30.
Po tom obede spi doma v posteli,ale minulou zimu spal jedine venku v kocaru,i kdyz byli mrazy.Byl ve verande a tam aspon nefoukalo.
tak můj roční syn spí 2× denně a vůbec nehrotím spaní na jedno, protože vstává v šest. jinak nejsem zastánce toho, nechat dítě usínat samotné, pokud to nejde, takže u nás to nejde, uspávám staršího, sám by neusnul ani za nic a mladšího u toho uvozím v kočárku a pak ho přeložím.
nevidím v tom nic špatného, každý si prostě zvolí to, co mu vyhovuje. a spaní v postýlce u nás trvá krátce, kdežto v kočáru nebo velké posteli třeba 2-3 h
Dcera stávala před šestou. Kolem 12té, jsem ji dala spát a vydržela to do 15hod úplně v pohodě. No a po šestý koupel a do pelechu. Tento režim ji vydržel opravdu dlouho,snad do 4let.
Tak my také vstáváme brzy většinou kolem 5:30, pak malýho ukládám 7:30spí tak do 8:30, 9:00 a po obědě usne tak na hodinku kolem 12:00 - 12:30. Večer ukládám mezi 18 a 18:30. Usíná už v postýlce, ale byl taky nevyklej spinkat v kočárku. Jo a taky si sním jdu občas po tom obědě lehnout do manželský postele a to je pak schopnej spát i 3 hodiny v kuse. ![]()
Tak prvni mi v roce spal pres den jednou. Vetisnou usinal kole 12:00 a spal jedine v postylce v kocarku jsem ho uspat nemohla - nevyhoda byla, ze jsem s nim nemohlap o obede nikam jit, nebot v kocarku nespal a jak nespal tak byl protivny a plakal. Spal tak 1-3 hodiny jak kdy. Kolem roku a pul spal obcas a od dvou let po obede nespi.
Druhy ted spi take jendou pres den a to usina uz kolem 10:00 a take spi tak 1-2,5 hodiny a ten zase spi jedine v kocarku ac v noci spi sam v postylce, tak pres den at bych delala cokoliv tak neusne, ale dam ho do kocarku a spi okamzite. No kdyz jsou velke mezry nebo ted jsme byla nemocna a tak jsem do te zimy ven jit nechtela, tak jsem ho proste jen lehce oblekla dala do kocark u uspala ve vchodu a jak krasne spal - je tam preci jen chladneji nez doma a zase tam nemrzne ![]()
Ahoj, mám to stejně tak jak tu bylo již napsané. Lucinka spinká zásadně jen venku v kočárku a to i v těchto mrazech. Je zachumlaná ve fusaku, v dece a má pláštěnku. Přes korbičku jsme jí omotala deku dokola, aby jí tam někama netáhlo. Ještě se nestalo, že by se vzbudila studená, vždycky je krásně teploučká. Se spaním v postýlce přes den mám jen špatné zkušenosti, hodinu uspávám, 40 minut spí. V kočáře spí 1 x denně ca 3 hodiny. Tak to zatím neřeším a dávám spát ven.
Děkuju všem za odpovědi a rady.
Včera jsem se rozhodla,že si taky zkusím přenést kočár do chodby a uspím ho doma.
Moje starší dcera byla naučená jen na kočár,ale kolem roku se mi podařilo,aby spala v postýlce.
Kluka jsem ještě donedávna měla naučeného,že se spí i v postýlce, uložila jsem ho, hladila, zpívala,do 10min spal,minulý týden se ale něco zlomilo a najednou to nejde.
Včera v 15.30 padal únavou „na hubu“ a ne a ne zabrat.Vzdala jsem to.
Dnes teda zkusím kočár doma (snad se nebude moc rozhlížet) a dám ho spát kolem oběda.
Starší holčičku mám doma,ještě nechodí do školky,takže varianta,že bych si lehla s ním, zatím nepůjde.
Alpaka píše:
Mám dítě o kousek starší. Od dvou měsíců spí jedině venku v kočárku. Doma neusne ani za nic, klidně by řval hodinu. V kočárku usne do minuty, ještě než zapnu fusak. Nemusím drncat. Zimu neřešim, přežil v ní i loni, letos už je to brnkačka. Pokud bylo loni pod mínus 10, dávala jsem spát do kočárku doma, ale budil se po půl hodině. Letos taky bude v kočáře doma až teprve při extrakládě.
Jinak od 13 měsíců spí 1× denně, 1,5-3 hodiny, podle noci. Před tím spal 2× hodinu až hodinu a půl. V noci maxc. 10 hodin.
ahoj kedy malý ráno vstával a kedy si ho dávalal cez den spat
Synovi je 14 měsíců, asi do 9mesicu spal jenom v kočárku, ale vloni v létě jsem ho přesunula do postýlky, dřív tam taky odmítal spát. A kupodivu to vzal dobře a od tý doby tam spinká vždy po obědě. Někdy těsně před jedním rokem ještě spával 2× denně, ale postupně jsme to odbourali, protože to druhé denni spaní si prcek posouval až na 16. hodinu nebo i později a pak večer usínal až pozdě v noci. Takže malej začal spát jen jednou denně vždy po obědě a spí 1,5 - 2 hodiny.