Časné stávání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
193
13.12.10 10:34

Časné vstávání

Ahoj holky, zkusím se vás zeptat na radu. Náš drobek (16 měsíců) hrozně brzo vstává. Dřív v 5, teď to zkouší ve 4 ráno. Děs běs. Kojím ho právě ráno, jinak už ne. Jde mi o to, jak ho naučit spát dýl, zrušili byste to kojení? Protože jak vstane ve 4, tak se prořve až do těch 5,kdy ho teda vyndám, nacpu k sobě, blaženě se přisaje a pospává a popíjí třeba hodinu :zed: . Tak si říkám, že je to asi na houby ho nechávat v postýlce, když si v hlavičce možná říká, musím řvát, protože na konci mě to prso stejně dá. Dnes teda po hodině řevu usnul a vzbudil se po 6, ale budí tím řevem manžela i syna spící vedle. Už jsem vyšŤavená, hrozně mi ta hoďka spánku chybí. Dodám, že ať jde spát kdy chce, vstává ráno stejně, takže pozdější ukládání nepomůže. Navíc je třeba ho ladit se starším synem, ten chodí spát po večerníčku. Tak jdou oba. Neřešili jste něco podobného, co na vaše nespavce zabralo? Podotýkám že mě navíc štve, že je přes den unavenej, ospalej, spí jednou denně, ale někdy jen 20 min, někdy klidně 2,5 hod. Potřebu spánku má, ale neumí s ním jaksi nakládat. Tak omluva za román a budu se těšit na zkušenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
13.12.10 10:41

Noo … pohodlí dítka není nad moje co se spánku týče.. takže já bych ho přešoupla k sobě, vyndala prso a spala s ním dál:).

Jája jak byl naučenej se budit cca mezi půlnocí až 1 hod a to já už ho brala na kojo v polospánku,m přiložila a spala dál, tak se pak stěhoval ke mě pořád :). Mě to neva, hlavně že spal a neprudil a já mohla spát taky :D.
Ještě i teď v 5tiletech se spíš už k ránu obča ke mě narve :). Ale porád lepší spát s ním do 7-8mi než vstávat dřív že :).

• Citovat
  • Upravit
81479
13.12.10 10:47

Já s něčím podobným bojovala okolo roka. Přes léto jsem kojila už jen ráno a večer. Pak to začal zkoušet dřív a dřív, až jsme se dostaly na 2 noční kojení. Nejprve jsem to chtěla přehodit na jedno, ale kluk prostě neumí počítat. několikrát týdne si zkoušel zase kojení přidat.
Nechtěla jsem nechat řvát v postýlce. I mě přišlo nelogické nechat řvát hodinu a pak stejně prso dát. Takže jsem vyslala manžela, ten si ho vzal do postele, prso od něj nevyžadoval a většinou usnul. Po pár nocích se na buzení vybodnul. hlavní zásada byla po kojení už nenechávat dospávat, chtěla jsem, aby se naučil, že po kojení se vstává a není určené k uspávání.
teď mám ale jiný problém. opět se začal budit v noci, v postýlce pláče, ale po přendání k nám neusíná a má naopak rodeo - leze po nás, vykldá, dloube do očí… V ten moment vracím do postýlky, lehnu si vedle na matraci a dělám mrtvolu. Zatím bez efektu na buzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.12.10 10:48

No jo, jenže on u toho prsa vydrží max tu hodinu, tzn. od 4 do 5, pak se prostě vstává. :nevim: Navíc je tím víc pak unavenej, spánek mu chybí. a Mě z toho spaní na boku šíleně bolí záda, takže to ani pro mě není žádná lahoda s prckem poklimbávat, spíš přežívám dokud od prsa neodpadne :roll: Proto dumám, jestli skončení kojení náš problém oboustranně nevyřeší, on se nebude těšit na prso, já nebudu řešit svoji a jeho celodenní únavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
13.12.10 10:57

Já teda kojila jen 3 měs., takže nevím, jestli poradím dobře, ale odnaučovala jsem tak malýho od lahve s mlíkem. Prostě jsem mu ji nedala a nabídla jsem dudlík a nebo čaj, tak jsme se dostali na mlíko až mezi 5-6, teď se poslední 2 dny probudil až o půl 8. Ano, bude plakat a to asi hjodně, ale jinak se to bohužel asi neodnaučí. Manžel by dost mohl pomoci, že by si ho vzal místo Tebe, nejde to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
13.12.10 11:17

No, tak to my máme úplně to stejný. Vstává taky okolo átý, chce prso, ale už neusne. prostě vstáváme. A když výjimečně spí do šesti, tak pak přes den už vůbec nespí. Taky si nevím rady a padám na ústa :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
13.12.10 11:47

Ewule: Manžel bohužel zapojit nejde, musel by fakt spát jen pár hodin denně a potřebuje být fit do práce. Je vystreslej, chodí večer domů, spát brzo mu nejde, takže to mu fakt nemůžu udělat. Musím to oddřít sama 8-) . Asi fakt zkusím odbourat to kojení, prostě nedat, za pár dní snad pochopí, že bude lepší spát než řvát. Tak yjsem takhle řešila noční kojení, prostě nedala a stačil týden…asi to tak řeším proto, že je mi toho posledního kojení líto, už to pravděpodobně nikdy nebude, tak se budu těžko s miminkem u prsa loučit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.12.10 11:49

Taky jsme řešili problém se spaním. U nás tedy celkově noční spaní bylo naprd. Vstával déle, kolem půl sedmé až sedmé. A musím říct, že až ve chvíli, kdy jsem zrušila veškeré noční kojení + i to ranní (taky se mi budil kolem šesté na kojo a pak zhruba hodinku spal), takže první nejbližší kojení bylo až před polednem, začal spát mnohem líp. Abych to ale nemalovala tak růžově, tak to trvalo skoro 14 dní. Starším dětem to zkrátka trvá mnohem déle, než ustoupí. Ale je opravdu důležité, aby až se rozhodneš, už NIKDY nedostal ráno prso. Jinak nebude vědět na čem je a bude to zkoušet pořád. A když to vydržíš, čeká tě sladká odměna ve formě skvělého spánku. Abych tě navnadila, tak Lukáš teď zřítka kdy vstane před osmou, většinou spí do půl deváté a párkrát jsme vstávali až v devět. Spát chodí kolem půl deváté, takže krom toho, že konečně spí celou noc, tak spí i o něco déle. Celkově je spokojenější a přes den se mu ten spánek taky zlepšil. Nikdy jsem nevěděla, jestli se vzbudí za půl hoďky nebo za dvě (spal tedy spíše míň), teď vím, že hodinu bude spát určitě, většinou je to hodina a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3358
13.12.10 12:23

Taky jsme takhle bojovali se spaním, my teda bojujeme stále, ale už je to lepší.
Po nás to po odstavení funguje tak, že se malý sice stále budí kolem páté hodiny, ale je to fakt hlady, odmítá vodu i čaj, chce kakao. Takže dostane flašku s kakaem, tu během minuty vytáhne a spí tak do šesti, do půl sedmý. Taky chodí brzo spát, se starším, po večerníčku a večer moc nechce jíst, tak prostě až do rána bez jídla nevydrží.
Před úplným odstavením nám docela pomáhalo kojit kdykoliv krom noci a rána, to byla prostě flaška. Do té doby to bylo vůbec horor, to chtěl prso tak 10× za noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
13.12.10 13:00

Ahoj, tak se taky musím podělit. Vikimu bude taky 16m a naučil se vstávat v 6! Prostě se v před šestou probudí, do 6, nebo 6:30 ho mám u prsa(každá chvilka v posteli navíc dobrá, že), pak pustí prso, zahlásí DEM! A odchází z postele…no šílený!Taky bych si nejraději pospala třeba do 9!!! A to už ani nevím co je… Nejhorší je, že na něj taky nic nepomáhá…ale dneska spal do půl 8.!!!! Byli jsme s manželem v šoku při pohledu na budíka…ale zase nevíme proč…Pak je max.5 hodin dopoledne vzhůru a pak ho dávám spát většinou v půl 12. a spí. Někdy půl hodiny, někdy 2,5 hodiny…až já to dítě někdy pochopím (hlavně co se spaní týče), tak budu nejšťastnější máma na světě :)Ale zase na druhou stranu jsme za tohle jeho spaní rádi, protože ještě před 2 měsícema se v noci budil co 2 hodiny, takže, když teď spinká 11 hodin v kuse, tak to skoro slavíme :)))
Oni se naučí spinkat…každý mi říká, ať si na to vzpomenu až ho pak do školy budu kopat v 8 z postele :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
12.1.11 08:43

Tak se hlásím jak to u nás vypadá. Ranní kojení si odvykl celkem hladce, ale vliv na vstávání to nemělo žádný :jazyk: . Plus minus to je pořád kolem 5, párkrát už vstal později, ale spoléhat se na to nedá..tak to teda moc nepomohlo :roll: Vzkazuju všem ranním ptáčatům, ať to vzdají a nechají nás konečně trochu vyspat :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65300
12.1.11 08:48

Tak Mates taky vstával v 5......
a prostě nic nepomohlo…prostě byl vzhůru a už neusnul.
Pak šel spát v 8 a pak ještě jednou kolem 2 odpoledne.
Když začal spát jednou denně,stejně v 5 vstával.
Ted si ho nad ránem vezmeme k sobě,on se zachumlá spí do 7mi.
Už teda nekojím,UM taky nechce,jen dudel ano.
Takže bud vzít k sobě a urvat každou minutu,nebo prostě vydržet a čakt,jestli to nepřejde.
Jinak když je u nás,taky zkouší,že jdeme,hrát a podobně–nereaguju,nic…prostě spím a on to nakonec taky vzdá a ještě usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terrýsek
12.1.11 09:58

Mám 7mi měsíční dceru a dělá to samé. Přes den spí krásně a v noci se v postýlce budí a pláče. Beru si jí k sobě, často usne na prsu, ale většinou sebou mlátí, převaluje se a pak se probudí, začne se po nás drápat, strká nám prsty do nosu a očí, začne rozprávět a má děsnou radost, že jsme spolu…V postýlce být pak nemůže, protože je nebezpečná sama sobě.A tohle rodeo je v noci tak 2-4 hodiny. A já už jsem zoufalá a nevím, co s tím..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510