Špatny spánek přes den

83
7.12.10 16:00

Špatny spanek přes den

Ahoj mam zase prosbičku na všechny maminky mam 4,5m miminko přes den ma problem usnout, ale je utahany ale nedokaze usnout. co mam dělat? Usne třeba po hodině drncani v kočarku. Je nějaka jina metoda aby miminko usinalo samo poradte prosim. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
104
7.12.10 16:15

Ahoj,třeba má takové období..kojíš nebo je na UM? Mě tohle dělala Verča taky že měla obodbí kdy moc nespala jen venku a pak zase spinkala 2× denně a to 2-3 hodiny :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
7.12.10 16:17

neporadim, protoze mam to same :cry: jen muzu rict, ze se to snad bude postupne lepsit…maly mi spaval tak 3× denne 20 minut, ted o dva mesice pozdeji spi i hodinu, ale jen v kocare ci pri houpani na rukach :-( jednu dobu pomahalo i skakani na balone a ted semtam usne, kdyz ho zabalim do periny a polozim na nasi postel a na chvili si lehnu k nemu… takze porad zkousim vse mozne a jsem tez z toho unavena, zvl.kdyz treba pul hodiny breci od unavy a chce spat a nemuze… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
7.12.10 16:30

jééé tak to znám taky… můj Honzík přes den spí doma sám v postýlce tak 2× 20 minut. když ležím s ním tak spí i dvě hodiny.. ale musím mu neustále podávat dudlík a tak…
jinak mi pomáhá kočárek, ale v tomhle počasí je to peklo…
on ale prospí celou noc, tak možná mu to stačí.. i když mě se zdá přes den nevyspalý a nevrlý…
no, zkrátka každá rada dobrá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
7.12.10 16:36

ano presne mam to sami spi pul hodiny dopoledne a tak samo odpoledne a to ešte tak pul hodiny nekdy i hodinu drncam v kočarku jinak breči unavou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
7.12.10 16:37

:mrgreen: CHmmmm u nás toto „období“ trvá ještě v 10ti m :zed: Se mnou chrní jak zabitej, ale sám v postýlce dračí (stává si a hopsá, po chvíli mě chce a řve). Pomohl šátek a následně Manduca - tam ho dám a dělám, co potřebuju a on zařezává jak medvěd. Je to asi teda ne uplně ideální na zádíčka, ale prostě doma ho přivést ke spánku, to je za medaili. Jeden spánek dá v kočárku, ale ten druhej doma fakt jen s vypětím všech sil a mýma nervama v kýblu, takže si ho hodim na hrb a užívám si :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
7.12.10 16:48

U nás to šlo takhle: nejdřív usínala padni kam padni, pak kolem 3m to šlo hůř, pomohla plínka na obličej. A kousek později k tomu ještě dudlík. To už jí nešlo usnout kdekoliv, potřebovala klid, takže teď spí jeden dlouhý denní spánek v drtivé většině v kočárku, ale není problém ani v postýlce. Usíná dobře. Tudíž mě napadá, zkus plínku nebo větší klídek na usínání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
8.12.10 08:07

to taky spi z plinkou na očich se mnou spat nechce doma jsme sami takže klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
13.7.13 20:03

Dcera spí přes den krátce a je nevyspalá

Ahoj,

chtěla bych se Vás zeptat na Vaše zkušenosti…

Už od narození se snažím malé nastavit nějaký pravidelný režim, ale moc se nám to nedaří (je jenom kojená a teď je jí pět měsíců). Už ráno se malá probouzí každý den v různých časech – od 4:30 do 7:30. Řekla jsem si tedy, že budeme vstávat každý den v 7:00. Vypadá to tedy tak, že když se vzbudí např. v 5:30, tak jí ještě dám dudlíka, aby zabrala. Většinou si tam chvíli něco žvatlá a kope a pak zabere a pak vstáváme kolem té sedmé. Když si přispí, tak ji nechám a celý den posunu o ten čas navíc (kromě večerního koupání - to nechávám vždy na stejnou dobu). Pak ji dávám spát za 1,5 hodiny, tedy v 8:30. Nevím ale, jestli nedělám chybu, protože ona se třeba začíná někdy mnout už v 8:00 (asi podle toho, jestli už před vstáváním v těch určených 7 bděla, nebo ne). V těch 8:30 ji ale stačí položit do postýlky a v pohodě usne. Krmím ji vždy po třech hodinách (případně pokud zrovna spí, tak počkám, až dospí, takže někdy je to např. po 4 hodinách). Mezi každým spánkem se snažím nechat rozestup min. 1,5 hodiny (podle toho, jak vykazuje známky únavy). Když ji dám spát dříve do postýlky, tak začne ječet a nechce spát. Pouze když ji dám dříve do kočárku, tak si tam třeba chvilku hraje a pak ji lehce povozím a usne.

Problém ale je v délce jejího spánku. Někdy krásně spinká třeba i 2 hodiny (když spinká alespoň 1,25 hodiny, tak se pak vzbudí krásně vyspinkaná, usměvavá,…). Bohužel se ale dost často vzbudí např. za půl hodiny – probudí se, kope nožičkama, směje se… Zkoušela jsem ji několikrát ještě nechat, jestli třeba neusne, ale většinou už neusne. Ale když ji vyndám z postýlky, tak je po chvilce mrzutá, pobrekává, nechce si sama hrát, u ničeho nevydrží, když ji dám znovu spát, tak brečí…

Obecně má malá problémy s usínáním později odpoledne (cca v 15:30 a déle) – v postýlce začne po uložení často brečet, v kočáru to ujde, ale opět spí strašně krátce.

Večer ji chodíme koupat striktně v 18:30 a jde spát v cca v 19:00. Na noc usíná krásně, v noci se budí tak 1×. Problém je ale v předchozím spánku (před spaním) – optimální by bylo, kdyby se vzbudila tak v 17:00. Jenže ona se vzbudí pokaždé jinak - někdy se vzbudí v 16:00 a sotva pak vydrží, ale mezitím už těžko usíná.

Zkrátka každý den je u nás jiný. Ale zrovna dneska to bylo šílený, tak možná proto sem píšu. :-)

Další kapitolou potom je, když někam jedeme. To má den rozhozený úplně.

Neřešili jste někdo podobný problém s délkou spánku, ranním vstáváním, návazností na večerní spánek? Nastavujete režim striktně – ranní vstávání, večerní koupání, jednotlivé spánky? Nebo to necháváte úplně na dítěti? Chci to vědět, jestli něco nedělám špatně – nechápu totiž proč se malá budí brzo a nevyspalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
13.7.13 20:12

@Yarisek
odpověděla jsi si v podstatě sama, každý den je u vás jiný a tak nějaké STRIKTNĚ vypusť a dej na malý rytmus ;) Prostě chce se jí spát v osm? No tak jí dej spát v osm. Nechce se jí spát-tak jí nedávej.
Mě synátor nespí skoro od narození déle jak 45 minut a prostě jsem se mu přizpůsobila-jeho rytmu :pankac:
Na nějaký režim máte času až až ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
13.7.13 20:20

:roll: Já nevím, nechceš si pořídit vláčkodráhu a vybíjet si ty striktní časové choutky na ní a k dítěti se chovat jako k dítěti a ne k vlaku s jízdním řádem?
Buď ráda, že ti spí dobře v noci a přes den ji dávej spát tak, aby byla spokojená. Dáváš už příkrmy? Jestli ne, tak klidně začni, dětem se tím poměrně dost zpravidelní režim, když po něm tak prahneš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
13.7.13 20:36

Tak já spánek neřeším chce spát dám jinak řve a prostě stejně jí pochovám, aby neřvala a ona usne. Když se jí nechce tak prostě nespí jindy usíná kolem 19:30 a dnes se tlemí a páruje na kolenou v postýlce ještě teď. Přes týden když manžel vstává v 6 ráno tak vstává celá rodina do půl sedné včetně starší 4r, protože tatínek dělá hrozný bordel a vše mu padá a hned dopr… atd… takže přes týden dávám najíst dost pravidelně, ale spí jak se jí chce. Včera v kočárku spala od 15 - 17:30 a dnes byla v 16:00 vzhůru a do teď teda péruje a řechtá se :roll: O víkendu vstáváme kolem 8-9 naposled krmím teda pravidelně každý den v 22:00 už od :think: 2-3m. Dnes nám je 6m.

Starší to mněla taky tak a postupně vypouštěla spánky postupně sama, jen jsem kolem 18m jsem se začala snažit nedávat dopoledne, aby spala o ó.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
14.7.13 09:34

Ahoj, já si nechci pořídit žádnou vláčkodráhu. Jen jsem chtěla znát názor, jak a zda nastavujete režim Vy. Je mi jedno, jestli pojedu podle režimu nebo ne, ale chci, aby byla malá vyspaná a spokojená.

Zrovna teď ráno - přijeli na čtvrt hodiny naši, samozřejmě na ní dělali budliky, ona byla celá rozjetá. Pak jsem jí dávala spát s brekem - nechtěla do postele. Tak jsem ji pochovala a usla. Jenže se vzbudila za 20 minut s pláčem a červenýma polozavřenýma očičkama. Dala jsem jí ještě dudlík, ale už nezabrala. Teď tam mlátí ručičkama a nožičkama už nemůže usnout. Vím, že ji vyndám z postýlky a bude za chvíli protivná.

Včera jsme byli domluvení na půl pátou na návštěvu. Malá se před tím opět vyspala jen 20 minut v kočáru a byla ubrečená. Když jsem ji dávala do postýlky, tak nechtěla. Pak už jsme museli jet, tak jsem si říkala, že se vyspí v kočáru na návštěvě. Jenže tam se na ni všichni vrhli a ona se smála (z posledního). Po půl hodině byla tak vyřízená, že když jsem ji položila do kočáru, tak hned usnula. Jenže opět stejný scénář - vzbudila se po půl hodině s pláčem a tak ječela, že jsme museli odjet.

Jinak to, že spí krátce není odvislé, že je zrovna něčím „nabuzená“. Krátce spí, i když je doma v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
14.7.13 12:11

@Yarisek
Mě takhle malej spinkal jako malinkej třeba jen deset minut doma. šílený, protože neakceptoval kočárek, tudíž pořád doma.
Já to vyřešila tak, že jsem ho uspala na sobě a on dokázal takhle na mě spinkat 45 minut, což má dodnes. A když byl malej do ttěch cca 7 měsíců spinkal 4-5× denně po 45 minutách. Prostě jak se probudil, tak cca po 1,5 hodině jsem dávala spát

Zkus to, prostě probudí se ti tak jí dej brzo zase spát…
A zkus jestli by právě v té náruči nespala déle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
14.7.13 12:24

@mari1912 Mně jako malá přes den spala 5 hodin v kuse a ve 3,5 měsících ze dne na den zlom a začala spát takhle. Takže dost velký rozdíl. Je mi ale jedno, že spí málo, ale vadí mi, že je nevyspalá. Nechci ale, aby spala na mně, protože jsem taky ráda za ty chvilky, kdy spinká a můžu dělat něco, co s ní dělat nejde, nebo si třeba odpočinu taky. Ráno, jak se vzbudila brzo, tak jsem ji pak dala do kočáru, kde se naštěstí dospala a byla jakž takž v poho. Teď jsem ji dala spát po 1,5 hodiny, tak jsem zvědavá, jak dlouho to v posteli vydrží.

Moc díky za názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401