Špatny spánek přes den

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31744
14.7.13 13:35

@Yarisek
:mrgreen: já taky nechtěla aby na mě spal, ale ono to prostě jinak nešlo. Když jsem s ním chtěla jít ven, tak to bylo hrozný, to ti byl řev-no fakt pro otrlé nátury. To samé v autosedačce. Jen někdy jsem ho ukodrcala.
A doma takhle po pár minutách-no co ti budu povídat, udělala jsem vše, aby byl v pohodě, bohužel na úkor mého nepohodlí. Hi i když i tohle jsem vyřešila, pěkně na gauči, polštáře, poblíž ovladač, noťase, telefon, pití a lehároš i s malým ;) :jazyk:
A víš co, ono to tak rychle uběhne, že mě to v podstatě přestalo vadit a užívám si to-teď už jen jednou na první spaní. Zbytek spinká konečně v kočáře :pankac:

A jinak dávej tedy spát o mnoho častěji ať se ti dospí…
Pak dej vědět, jestli to pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
6.11.13 13:07

Malá spí v postýlce strašně krátce

Ahoj holky,

už jsem z toho fakt šílená. Malá (8,5 měsíce) mi nechce přes den spát v postýlce. Resp. usne v ní krásně, ale většinou v ní spí tak 30 min. Vůbec nevím, proč se tak brzo probudí. Za chvilku po probuzení je ale strašně urvaná, je protivná, mne se…

Když ji teď v chladném počasí dám do kočáru, tak tam spí 1,5 - 3 hodiny, pak je krásně vyspinkaná. Jenže ji nemůžu dávat do kočáru pořád - třeba dneska je zima, fouká vítr a prší.

Nemůžu si takhle vůbec nic naplánovat, protože nevím, kdy se mi dítě vzbudí a jakou bude mít náladu.

Když jsem ji teď v poslední době dávala každý den spát do kočáru (bylo vhodné počasí), tak byl jeden den jak druhý, malá byla vyspinkaná a v pohodě. Bylo vidět, že to vyhovuje i jí.

Vím, že je to tím, že je venku narvaná ve fusaku a v postýlce je jen přikrytá peřinou. Ale přece nebudu dávat takhle starý mimino do zavinovačky? V létě totiž spala blbě i v kočáru. Výhoda kočáru je taky v tom, že když se náhodou trochu probudí, tak ji podrndám a ona zase usne. Jenže prostě po každý není počasí na to, aby spala v kočáru. Domů se mi s ní těžko s kočárem zajíždí kvůli schodům.

Myslím, že už je dost velká, aby si najela nějaký spánkový rytmus.

Nemáte nějaký recept, jak ji naučit dobře spát v posteli? Klidně ji tam nechám 2 hodiny řvát, jestli to pomůže a uvědomí si, že tam má spát, ale mám obavu, že nepomůže. :-(((( Nebo nemáte někdo podobnou zkušenost a kdy se to příp. srovnalo?

Přitom v noci spí od 19 do 5:30 v kuse.

Díky za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
6.11.13 13:38

Já jsem to vyřešila tím že jsem měla kočáry 2,jeden na ven a druhý na doma. Malý mi taky krásně spával na balkoně, dávala jsem ho tam za každého počasí, pokud bylo fakt hnusně tak jsem dala pláštěnku. V hluboké korbě tak spával přes rok-mám roan marita tak i prostoru tam měl dost a vítr se na něj nedostal. Hlavně tam měl klid-mám ještě 2 další děti. A pokud se vzbudil stačilo pohoupat a spal dál..Bych se toho nebála a nechala tomu čas. My spaní na balkoně museli zrušit v létě jelikož jsme na slunečné straně a by se tam uvařil. Tak spával v kočárku v pokoji, cca od 16m spal někdy i v postýlce pokud usnul u prsa tak jsem ho tam dala spícího a ted v 18m už tam spí téměř vždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.11.13 13:42

Ahoj, mám podobný dotaz..má dcera(10měsíců)nechce vůbec spát přes den…vstává v 6 ráno a je vzhůru až do 6 do večera…prostě neusne, jen oobčas v kočárku, ale to už musí být! je to normální? není ještě malá na to, aby ve dne vůbec nespala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
6.11.13 17:54

@dendule4 Tak to si oproti Tobě asi nemám na co stěžovat. :-) A dřív Ti spala a pak přestala? Podle mě by měla mít 1 - 2 spánky denně. Od roka pak 1. A je v pohodě? Není nějak protivná, nemne si očička apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24187
6.11.13 18:24

Tak dcera mi taky už asi od necelého roku blbě usínala doma v postýlce (ona tedy blbě usínala i večer), přes den víceméně jen v kočáre, vyjímečně doma. Pravda je, že hodně často jsem nevydržela její protivnost a vyrazili po obědě ven. Když nebylo počasí, nebo v zimě, jeli jsme do obchoďáku. To vydržela spát tak hodinu až dvě, max. Přibližně od roku a půl mi doma spí málokdy.

Takže radu nemám, ale nejsi sama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.11.13 20:23

Ahoj, zajimala by me jedna vec, uz jsem mozna vyresila problem se spinkanim maleho pres den, ale bojim se aby se mu neotocil rezim a pres den bude spinkat jako nemluvne a v noci bude radit… Ted v noci spinka s jednou pauzou cca 9-10 hodin, ale pres den misto 3× 3 hodiny spinka max 3× pul hodiny, ale je videt ze je naprosto vyrizeny. Navic cvicime vojtovku a kdyz je nevyspaly, nema sily a u cviceni usina… Cop myslite s tim otocenim rezimu, je to mozny, nebo malo pravdepodobny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.11.13 21:44

Ahoj, ja mam sice o 4 mesice mladsiho chlapecka, ale zjistila jsem ze chce byt zabaleny v zavinovacce hodne pevne i v postylce. Navic jsem nekde cetla ze pokud to diteti vyhovuje, ma se nechavat v zavinovacce az do chvile kdy jemu samotnymu prestane vyhovovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
6.11.13 21:53
@Yarisek píše:
@dendule4 Tak to si oproti Tobě asi nemám na co stěžovat. :-) A dřív Ti spala a pak přestala? Podle mě by měla mít 1 - 2 spánky denně. Od roka pak 1. A je v pohodě? Není nějak protivná, nemne si očička apod.?

jo dřív spala normálka 30-60min dopoledne a tu hodku po obědě…ted nic…protivná je, oči si mne, ale když jí dám spát, hned se postaví a řve řve a řve :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
8.11.13 19:34

Holky, nestrašte, že od roku to může být s usínáním v postýlce ještě horší. Myslela jsem, že si právě přestanou zvykat na kočár a postupně budou lépe a lépe spát v postýlce. Zrovna včera jsem si připadala pěkně blbě. Malá se mi vyspala ve 14:00 (spala asi 1 h). Jenže po 16. si začala mnout očička a bylo mi jasný, že do večera do koupání nevydrží. V postýlce by mi neusla, tam by řádila a nespala. Tak jsem ji v 16:30 dala do kočáru a spala do 17:15. Jenže jak už je brzo tma, tak jsem si připadala s tím kočárem jak blbec. Navíc jsem dceru nechala s kočárem venku dospat, kde už vlastně byla tma. :-) Na štěstí bylo teplo. :-)

@Wolfjel Úplně mi mluvíš z duše. Tohle přesně měla naše malá - spala takhle po půl hodinách a bylo vidět, že jí to nestačí. Občas se zadařilo, že usnula třeba na 2 - 3 hoďky, ale nepřišla jsem na to, co to zapříčinilo. Když byla úplně malá (do 2,5 měsíců), tak mi spala nádherně, protože spala v zavinovačce, nebo ve fusaku v kočáru. Léto bylo peklo. Teď je to dobrý právě jen v tom kočáru. V postýlce nic moc. Jinak nechápu, proč by se Ti měl otáčet režim. Jakože když ho budeš dávat spát častěji? Nebo proč? Myslím že to nehrozí. Jinak my jsme museli od malinka taky pevně zavinovat včetně ručiček. Malá byla strašně neklidný mimino a bez zavinutí řvala a řvala. Takhle jsme to praktikovali do 2,5 měsíce. Malá krásně usínala a spinkala v noci, tak jsme nejdřív odbourali zavinovačku na noc a pak i přes den. Museli jsme, protože se blížilo léto a to bych ji v zavinovačce asi upekla. Už jsem hledala na netu i různé zavinovací šátky a kokony, ale pak jsem byla ráda, že to malá zvládla bez zavinovačky. Asi nemám tak vysoký sebevědomí na to, abych každýmu v létě vysvětlovala, proč balím dítě v kočáru do plínky. Stačilo mi to neustálé zdůvodňování vůči tchýni - proč jsem ji tak pevně zavinovala. Dodnes si pamatuju ty kecy ve stylu, že se přece musí malá prokopat. Ale to, že by byla nevyspaná, urvaná, protivná a neurotická nechápala. Mám taky takovej poznatek, že malé nestačilo jen to pevné zavinutí, ale ona kolem potřebovala i něco měkkého jako zavinovačku nebo fusak. Jen samotná pevně zavinutá látka ji nezklidnila. Později se malá taky do zavinovačky už moc nevešla - měla jsem rychlozavinovačku s takovou stuhou a ona se z toho začala vykopávat, div se na té mašli neuškrtila.

@dendule4 Píšeš, že Ti usne jen občas v kočáru. A co potřebuje k tomu, aby v tom kočáru usla? Klid? Drncání? Naše malá třeba snáze usne, když jedu na hrbolatější cestě než po asfaltu. Nejsem ale zastáncem zběsilého houpání s kočárem. Taky má radši trochu klidu - např. ve městě nebo když mluvím, se jí usíná hůře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.11.13 19:53

Ja mam 2,5m a taky prez den nespinka priitom by chtela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat