Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Anonymní píše: Více
Tak uvidíš až ji rozmrazíš, jestli bude normálně cítit.
@Semtex píše: Více
Na vesnici se dělají klidně zásoby na rok. Když si vychováš a zabiješ vlastní hovězí, vepřové, skopové a tady ty jedlé opeřence. Tak to děláš pro vlastní potřebu a obživu. Někde to uložit musíš. Něco se zamrazí, něco se zavaří. Bylo to vidět především v covidu, když byla ta první vlna hallo kolem jídla. Tak na vesnici lidi věděli, že jsou zásobení dost.
Tak to můžeš praktikovat, když maso kupujes v malém množství. U nás se dela zabijacka a je pak maso skoro na rok, nejak se to uskladnit musí
já ho teda prakticky nejim, ale manžel si nikdy nestezoval, ze by bylo i po delší době hnusne.
@Kelsey píše: Více
Ani na vesnici vsichni nechovaji zvířata pro obživu
spíše menšina lidi. U nas mají tři lidi ovce, jeden krávu a par lidi slepice, jinak nemají nic, maximálně psy nebo kočku. Spíše domkaři drží větší zásoby všeho možného všeobecně, protože mají sklep, to vidím často. V bytech lidi vhodný sklep na potraviny nemají, tak se holt musí spoléhat na standardni spajz v kuchyňské lince ![]()
Všichni ne. Ale část lidí na vesnicích jo. Reaguji spíš na to, že se někdo diví, že lidi mají zásoby. Mi to přijde běžné. Někdo to dělá, jak dělá náš soused. Jedno prase vykrmí do vlastního mrazáku. Druhé rodičům a třetí má na prodej sousedům, známým. K tomu mívá kolem 20 kachen a hus. To je stejné. A zas kupuje část býka od kamaráda. Teď teda říkal, že budou mít prase každé dva roky. Že syn se odstěhoval, že studuje a pracuje v Praze. Jemu teda vozí přilepšenou do Prahy, když za ním jedou. A dcera toho tolik nespotřebuje. Takže jim dvoum je celé prase každý rok moc. Ale dřív to bylo akorát. Sousedka do řeznictví nechodí. My zas kupujeme pravidelně zásobu divočáka atd. do mrazáku od myslivce.
je mi jasný, že je nejlepší to spotřebovat co nejdříve, proto jsem se normálně zeptala, jestli to bude dobré, prostě jsem na tuhle „kačenu“ v mrazáku zapomněla, to je celý 😀