Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Přiznám se, jsem zvyklá používat takové ty běžné, levné teflonové pánve, prakticky denně. Vím, že o teflonu se poslední dobou dost diskutuje a proto bych je ráda nahradila něčím neškodlivým…ALE. Zajímaly by mě rady z praxe, které pánve jsou opravdu dobré a bude se mi s nimi dobře manipulovat? Něco jsem si o tom četla, klidně si osvojím nějaký nový grif, jak s nimi zacházet…ale nejsou to jen takové reklamní řečičky? Pak slyším od starších lidí, že litinové a bůhví jaké pánve měli kdysi a absolutní katastrofa - těžké, vše připalují, musí se do nich dávat plno oleje…navíc dost drahé. Tak nevím. Na maso si pánev víc rozehřeju, to je mi jedno, spíš mi jde o takové ty rychlovky - jsem zvyklá často dělat třeba palačinky nebo vajíčka, zeleninu jen s kapkou oleje nebo troškou másla a zase nechce se mi u sporáku stát o půlhodinu dýl jenom kvůli pánvi.
Máte poznatky z praxe - jak to s těmi materiály je prosím? ![]()
Mám tři nerezové pánve Fabini, menší, velkou a wok. Jsem schopná na nich uvařit palačinky, míchaná vajíčka krémová a už jsem vychytala i volská oka. Stačí vypálit a osvojit si správnou teplotu a jsou neprilnave. K tomu nesmrtelné, lehčí než litina, můžeš to vzít i drátěnkou.
Proč ne teflon? zrovna mam jednu novou ![]()
Příspěvek upraven 29.03.24 v 00:23
Taky jsem cetla o teflonu, jak je nezdravy, a proto delam na panvi s keremickym povrchem - nejsou drahe, jsou lehke a nic se na nich nepripaluje.
@Tulipankaa píše: Více
Je zdraví škodlivý a navíc je to nezničitelný plast. Stačí zadat do googlu..
@prejeta_zaba z podobného důvodu jsem nedávno taky hledala. Nakonec jsem pořídila greenpan, mám je sice chvíli, ale zatím spokojenost. Nic se nepřipaluje.
@Tulipankaa píše: Více
Je karcinogenní.
Prý je nějaký nový druh teflonu, který neobsahuje ty nebezpečné látky…ale kdoví, jestli už to automaticky tak mají všechny teflony nebo jenom nějaké dražší. ![]()
@prejeta_zaba koukla jsem na tu nasi novou a naštěstí je ti keramická, jinak by hned letěla!!!
Díky všem, mrknu po nerezu.
A teda nemusí se na to používat nějaké větší množství oleje? A třeba titan někdo neznáte? ![]()
@prejeta_zaba píše: Více
Mám doma titanové i kameninové pánve z Tescomy, cena lehce vyšší, ale záruka 5 let a dá se na nich dělat pomalu bez oleje + se nepoškrábou. Mám 3 pánve, 2 velké a jednu střední a bohatě to stačí, takže se to určitě vyplatí. Nebo koupit nerez, tam se nemusí řešit nic.
@prejeta_zaba píše: Více
Titanové nádobí jsem mívala, ale postupně šla odolnost dolů, nezničitelnost prvního matčina titanového hrnce nedosáhla
Přešla jsem na řadu Grande u Orionu a jsem spokojená, ani mytí v myčce nemá tak negativní dopad, jak u toho „titanu“.