Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Delala jsem dnes koprovku-do varici vody jsem prilila sladkou 12% smetanu a jakmile jsem do ni pridala kopr ve sladkokyselem nalevu, tak se smetana jakoby zdrcla, zahzstuji nakonec jiskou Knorr a pote jeste dichucuji cukrem a octem.
Chutove byla koprovka tedy ok, ale stve me ta zdrcnuta/srazena smetana, nevite cim to muze byt? Mela jsem tu smetanu svodou nejdriv osladit a pak az pridat kopr v tom nalevu? ![]()
Nebo pokud budu pouzivat kopr v nalevu, tak pouzit zakysanku?
@pannda píše: Více
No ale do koprovky ocet patri, tak jak to udelat, at se mi to nezdrcne ![]()
Smetanu dávám nakonec a mycham. Ocet prilevam úplně na konci když je hrnec odstavený. A vždycky používám čerstvý kopr.
Dělá to ocet. Dává se před smetanou, tu až nakonec. A ocet ještě předtím svařím.
Smetana poslední. A když se ti to zdrcne, tak to můžeš rozmixovat, konzistenci to vylepší
.
Nikdy ocet do smetany, ale naopak, smetanu až poslední, mě ale spíš zaráží „do vařící vody jsem nalila smetanu“… to je vskutku divný recept na koprovku, tak se opravdu nedělá a žádná voda se tam nevaří
Smetanu dávám ke konci - pokojová teplota a nakonec zahustím, plus dochutím.
@Ahep píše: Více
Co je to za divný recept?
Já dělám máslovou jíšku, zaliju vývarem, provařím, přidám smetanu 33procentní, krátce povařím, vypnu a teprve dávám svařeny ocet po troškách a nakonec kopr.
@Dahlia0409 píše: Více
Zahustíš nakonec? Nezačínáš světlou máslovou jíškou?
@Amalthea píše: Více
No jo, toho jsem se ani nevšimla
I když mě už to asi nepřekvapuje… Četla jsem tu někde i recept na rajskou z vody, tak proč ne koprovka ![]()