Sražená koprovka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5683
20.3.24 22:40
@Paoloska píše: Více

Cemu rikas amerika?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
20.3.24 22:48

Ted jsem konecne vytahla strudly z trouby, takze k nekterym dotazum:

• koprovku varim z vody, protoze to delam jako rychly obed; a hov. vyvary nedelam vubec
  • zahustuju jedine s instantni jiskou knorr a to se dela az nakonec

Jindy do koprovky davam cerstvy kopr a ochucuji prave octem uz hotovou majdu, tsk to je v cajku;
ale ted mam kopr ve sklence v tom nalevu, tak jsem ho dala do hrnce hned po smetane a to udelalo ten bincus.

Takze priste tedy nejdriv nalozeny kopr, povarim a pak smetanu.
Diky za vase rady ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118909
20.3.24 22:51
@Dahlia0409 píše: Více

Protože ta mouka se musí pořádně provařit, když ji tam dáš nakonec, tak to prostě bude cítit. Ale já už tu četla, že někdo zahustoval guláš tak, že 5 minut před koncem tam nasypal mouku. Takže už se nedivím ničemu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8867
20.3.24 23:15

Já už se přestávám divit, že půlce národa ta koprovka nechutná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17043
20.3.24 23:22
@aiwwa píše: Více

Ale já to ještě vařím, ne že to tam dám, zamíchám a je to. Samozřejmě, že se to ještě pak vaří nějakou minutu :nevim: A nikdo sinikdy teda nestěžoval, nebo neříkal, že to vařím špatně :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118909
20.3.24 23:29

Ale není to správný postup. Když pominu že tam nemáš vývar, tak to nemůže být dobrý, instantní jíška je za mě hnus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118909
20.3.24 23:30
@Amalthea píše: Více

Jo, taky se nedivím. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17043
20.3.24 23:46

Někdy vývar je, někdy není, podle zásob. A plno lidí vaří stejné jídlo jinak. Ale hlavní je výsledek a když to chutná, je to snad jedno :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118909
20.3.24 23:56

Třeba by ti chutnala víc ta moje. :lol: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17043
21.3.24 00:02

Jelikož mám ráda omáčky, tak zatím jsem teda nezažila žádnou, co by mi ne chutnala, takže by mi jistě chutnala i ta tvoje. A je snad jedno, kdo to má lepší, nebo horší. Vaříme tak, jak to chutná nám, ne jak to má chutnat ostatním, nebo snad nějak oficiálně. Vaříme doma, ne někde veřejně :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10019
21.3.24 06:41
@Ahep píše: Více

Mouka rozmixovaná s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
21.3.24 07:33
@Ahep píše: Více

Tak ono to má chybičku v tom že když tam dáš mouku naposled tak se udělají pravděpodobně žmolky které už nerozsmrdlas ani sbíječkou ;)) ale asi se ti srazila smetana a ocet..

Navic, když se jíška dostanecne neproprazi, tak se hůř tráví..tělo vlastně bojuje a lepkavou moukou..bleh.. tím, že se „zasmazi“ zpracujeme mouku natolik aby ji nejen nebylo cítit ale bude lepší pro naše trávení..takže nejspíš máslo, mouka, zaprazit, přidat tekutinu, vařit, přidat ocet, povarit, kopr, dosolit, smetana, muškátový oříšek..zatím se vždy povedla a děcko sní rádo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.3.24 07:46
@Skaiqy píše: Více

Použila Knorr. Je to instantní jíška, která hroudy nedělá.

• Citovat
  • Upravit
34989
21.3.24 07:50

K jíšce - dá se klidně přidat jako poslední, to dělala I babička. Udělala si jísky víc, dala do lednice, a pak když vařila omáčku, tak studenou jíšku v kastrulku rozmíchala s trochou věřícího vývaru, tu kaši vmíchala do vývaru/ základu, a důkladně provařila.
Výhoda je v tom, že se ušetří trošku času, když je jíška v zásobě, ale hlavně se nemusí omáčka hlídat a pořád míchat od začátku, protože jíška v omáčce se ráda připaluje, až poslední čtvrt hodiny.
Já si jíšku do zásoby nedělám, ale právě kvůli tomu hlídání si jíškou často udělám na začátku zvlášť, nechám chládnout, vařím ostatní a vše smíchám nakonec a provařím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34989
21.3.24 07:55

K vaření z vody - asi proto vzniklo úsloví Vaří z vody, když něco nemá silný základ, jsou to jen domněnky, je to takové jalové apod :lol:
Když není vývar z masa, kosti po ruce, tak aspoň zeleninový z kořenové zeleniny, s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem, aby to jídlo mělo nějakou chuť. A dotáhnout nějakou dobrou polévkovou kořenící směsi není bujonem, dnes už se dají koupit kvalitní.
Z vody to musí být fakt jalové.
Voda, cukr, sůl, ocet, kopr a smetana s instantní jíškou, to zní hrůzostrašně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí